Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Danny og den store fasanjakten

Roald Dahls vakreste barnebok, om forholdet mellom far og sønn.
Dette er kanskje den mest alvorlige av Roald Dahls bøker for barn, men den kaller både på smil og latter. Danny og faren hans bor i en sigøynervogn bak en bensinstasjon faren driver. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag
Roald Dahls vakreste barnebok, om forholdet mellom far og sønn.
Dette er kanskje den mest alvorlige av Roald Dahls bøker for barn, men den kaller både på smil og latter. Danny og faren hans bor i en sigøynervogn bak en bensinstasjon faren driver. De eier den vesle jordflekken de bor på, mens all jorda rundt dem eies av den ufordragelige godseieren Mr. Hazell. Han gjør alt han kan for å få Danny og faren hans vekk, men de gir seg ikke så lett. Og så er det tid for den store fasanjakten, og da får Mr. Hazell seg en lærepenge til landsbyens fryd.

Medlemsvurdering:
Roald Dahl har en utrolig variert skrivestil med bøker som passer til de fleste aldersgrupper. Denne boken leste jeg som ung ungdom, og jeg elsket den gjennom hele boken. Det som jeg i dag synes er flott er hvordan den gir et litt muntert perspektiv på noe mer alvorlig, samtidig som den klarer å belyse et mer alvorlig bilde. Derfor passer den så bra for unge ungdommer. I tillegg er den litt lenger enn de enkleste bøkene til Roald Dahl, men ikke kjempelang, hvilket gjør at den passer bra for dem som ikke er voksne. En kjempeflott bok som jeg virkelig anbefaler.

Sigri

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
217
ISBN
9788205509467
Utgave
7. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Danny, the champion of the world
Format
24 x 18 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

M
Marit Wangen – 20.10.2016

– Danny og fasanjakten

S
Sigri – 09.10.2009

– Roald Dahl har en utrolig variert skrivestil med bøker som passer til de fleste aldersgrupper. Denne boken leste jeg som ung ungdom, og jeg elsket den gjennom hele boken. Det som jeg i dag synes er flott er hvordan den gir et litt muntert perspektiv på noe mer alvorlig, samtidig som den klarer å belyse et mer alvorlig bilde. Derfor passer den så bra for unge ungdommer. I tillegg er den litt lenger enn de enkleste bøkene til Roald Dahl, men ikke kjempelang, hvilket gjør at den passer bra for dem som ikke er voksne. En kjempeflott bok som jeg virkelig anbefaler.

R
RF – 15.07.2009

– At denne mannen kunne skrive er det ikke noen tvil om! Denne boken er jo bare så spennende! Det er en bok som faktist er bedre å høre på enn å lese selv synes jeg! Boken er fargerikt skrevet slik at du ser hele historien for deg inni deg. Den er full av liv og man føler med Danny og faren. Hvem drømmer vel ikke om en hemmelig jakt tur i en forbudt skog.. ? Danny er jo bare en liten gutt, men å få lov til å være med på en slik voksen ting det er jo toppen av alt. En bok som er supert skrevet, og som man uten problemer kan høre om og om igjen, man blir ikke lei den!

G
Glad i bøker – 26.04.2009

– "Danny og den store fasanjakten" er en rørende historie om Danny og faren hans. De bor alene i ei husvogn, og moren til Danny er død. Faren driver en bensinstasjon, og de er ikke akkurat rike. Alt som finnes rundt dem eies av den rike og ufordragelige godseier Hazell. Faren til Danny har en hemmelighet og det er at han kan fange fasaner på en spesiell måte. Herr Hazell har en stor skog full av fasaner og det er her Danny og faren planlegger å fange alle. Dette er et spennende eventyr, men også en beskrivelse av det spesielle og unike forholdet som er mellom far og sønn. Her kjemper det gode mot det onde, nesten som Robin Hood. En nær og god bok som jeg og barna ble svært glad i.

H
HMHR – 26.12.2005

– Magiske Roald Dahl! Som liten simpelthen elsket jeg alle de fantastiske historiene hans, og "Danny og den store fasanjakten" var (er!) intet unntak. Godt språk og ellevill story; det fins ingen unnskyldning for ikke å lese den. Jeg kan love at både liten og stor vil elske den.
Danny bor i en ussel campingvogn bak landsbyens bensinstasjon sammen med sin store helt, faren. Danny og faren er heltene i historien, klare motsetninger til den griske og egoistiske herr Hazell. Herr Hazell eier uheldigvis nesten all jord i landsbyen, inkludert Hazellskogen. Der kryr det av fasaner, noe som er bra for herr Hazell. Han arrangerer nemlig et stort jaktselskap i oktober. Men dette året bestemmer Danny og faren seg for å spille den onde Hazell et ordenlig puss. Og hva er vel bedre enn å fange alle fasanene? Men hvordan fanger man egentlig en hel skog full av fasaner? Les og lær i denne eventyrlige boken! Og her kommer ett tips: Rosiner. Fasaner er helt ville etter rosiner...

c
cecilie – 24.10.2005

– Som litt mindre leste jeg en god del Roald Dahl bøker og denne boka var selfølgelig best! den handler om Danny og faren som bor i en signøyervogn bak bensinstasjonen faren eier! en dag skal de på fasanjakt. men det går ikke som det pleier .. Danny drar ut i skogen og skal skyte fasaner som ligger i skogen.. men det er ikke så lett som han tror fordi det er noen der å passer på! Så det blir ikke lett... les denne boka å du vil få vite slutten, denne boka er for barn som liker å lese, kan også leses av voksne, folkens dere kommer til å digge denne boka!

L
Lyn Gordon – 15.10.2005

– Den Store Fasanjakten er en av Roald Dahls 'minst fantasifulle' bøker, i den forstand at det opptrer svært få hekser, flygende heiser, forheksede mus og dansende oompa-loompaer. Allikevel er det en av hans beste bøker, i sin rene enkelhet, hverdags-realisme og hverdags-fantasi. Dessuten er det en flott fortelling om ett vakkert far- og sønnforhold.
Boken handler om Danny, en enkel britisk arbeidersønn og hans fattige, men muntre far. Danny forguder sin far, en fantastisk historieforteller og en god, ærlig mann. Men når Danny fyller 9 år, oppdager han sin fars store hemmelighet: han er en krypskytter. Herfra skifter fortellingen karakter, og blir en engasjerende historie om den Lille Mannens kamp mot de store, rike kaksene. Fantasifull, fantastisk og flott lesning.

M
MoreTEN – 12.10.2005

– Danny simpelthen forguder sin far, og det enkle livet de lever på landet. Boken har en veldig munter og koselig start, hvor vi blir kjent med den harmoniske lille familien. Som består av ham og faren, som jeg syns er fint gjort av Dahl. Det sender ut fine signaler, om at Pappa kan også være en god foreldre. Sånn sett er Dahl, en forfatter som ofte utfordrer det satte. Det gjør han mer av i denne boken, når Danny finner ut at faren ulovlig jakter fasan fra Mr.Hazells private mark. Her snur boken til det mer dramtiske, og Danny innlemmes i en hemmelig verden. En tradisjon som står familien nært, og som han nå får adgang til.
Men så skal der være årlig fasanjakt, og Mr.Hazell skal ha storslakt. Kun for skøys skyld, ikke for maten. Mer skal jeg egentlig ikke fortelle, for fra der kommer skøyerstrekene fra Dahl frem. Dette er en mer nedtonet Dahl bok, sett i forhold til hans litt mer fantastiske historier. Men det er en varm og fin historie, med en moral de alle av oss burde følge.

C
Chuck Norris – 06.10.2005

– Som liten gutt leste jeg alle bøkene til norsk-walisiske Roald Dahl, inkludert hans biografiske verker, og "Danny og den store fasanjakten" er den jeg synes var aller best av Dahls svært gode romaner. Det som skiller som skiller denne boken ut fra resten av Dahls biblografi er at den mangler overnaturlige elementer. I denne boken møter vi Danny som sammen med far i en vogn. Faren driver på med krypskytteri på si, men alikevel fremstår han sympatisk. Roald Dahl rettferdiggjør farens handlinger, og fremstiller heller mannen som eier fasene i skogen, Hazell som den onde mann i bok siden han ikke deler av sin overflod. Så Dahl lærer en lekse om rettferdighet, samtidig som han skriver en meget underholdene og spennende bok som passer godt for dem rundt 10 år. Boken er også blitt filmatisert med en strålende Jeremy Irons på rollelisten.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Danny og den store fasanjakten:

Slimet
169,-

Slimet

David Walliams
Innbundet 
169,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Villdyr

Håkon Marcus
Innbundet 
262,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv