Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den vesle vampyren

Anton Bohnsack er hjemme alene en lørdagskveld da det dukker opp en vampyr i værelset hans, Rydiger von Schlotterstein. Etter den første skrekken blir de to venner, og Rydiger lar Anton bli kjent med søsknene sine, Anna den Tannløse og Lumpi den Sterke. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Anton Bohnsack er hjemme alene en lørdagskveld da det dukker opp en vampyr i værelset hans, Rydiger von Schlotterstein. Etter den første skrekken blir de to venner, og Rydiger lar Anton bli kjent med søsknene sine, Anna den Tannløse og Lumpi den Sterke. De besøker Rydigers hjem, gravhvelvingen Schlotterstein, der Anton så vidt slipper unna den blodtørstige tante Dorothea. Antons foreldre er også svært interessert i disse nye vennene til Anton, og inviterer dem hjem til seg. Det blir en spennende kveld!

Medlemsvurdering:
Den første boken om Den Vesle Vampyren introduserer oss for en ganske så spennende verden der vampyrene regjerer natten. For bokens menneskelige hovedperson er alt dette nytt, og vennskapet med den vesle vampyren Rydiger blir til tider en ganske så risikofyllt affære - hans eget liv og blod står da også i fare! Boken er fornøyelig lesning for litt større barn (som ikke er altfor mørkeredde i utgangspunktet) og for barnlige voksne. Fortellingen er skrevet på en lettlest måte, og dette er også en bok litt større barn kan lese på egenhånd, om de tør! Boken anbefales for alle som har sansen for vampyrhistorier, humor og spenning i skjønn forening.

LilleMo

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202809164
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Der kleine Vampir
Serie
Den vesle vampyren 1

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

A
Anneks – 16.06.2009

– "Den vesle vampyren" er en sjarmerende bokserie om menneskegutten Anton og hans venn, vampyren Rydiger. Boka er spennende for barn, uten å være for skummel, men den er også morsom å lese for oss voksne. Den er godt illustrert med herlige tegninger av Amelie Glienke som ihvertfall har skapt mine bilder av hvordan karakterene i boka ser ut. Jeg vil anbefale boka til leselystne barn som er klare for bøker med litt mer tekst og mindre bilder, eller som lese-på-senga-litteratur som barna synes er spennende og de voksne vil kose seg med. En favoritt gjennom mange år!

L
LilleMo – 19.07.2007

– Den første boken om Den Vesle Vampyren introduserer oss for en ganske så spennende verden der vampyrene regjerer natten. For bokens menneskelige hovedperson er alt dette nytt, og vennskapet med den vesle vampyren Rydiger blir til tider en ganske så risikofyllt affære - hans eget liv og blod står da også i fare! Boken er fornøyelig lesning for litt større barn (som ikke er altfor mørkeredde i utgangspunktet) og for barnlige voksne. Fortellingen er skrevet på en lettlest måte, og dette er også en bok litt større barn kan lese på egenhånd, om de tør! Boken anbefales for alle som har sansen for vampyrhistorier, humor og spenning i skjønn forening.

T
Terje – 08.11.2006

– I boka "Den Lille Vampyren" får vi møte lille Anton. Han er alene hjemme og er på tv, da Rydiger von Schlotterstein, en liten vampyrgutt på 150 år, banker på vinduet i leiligheten. Anton, som elsker vampyrfortellinger, blir veldig redd, men kommer fort på at det ikke er hver dag han får møte en ekte vampyr. Boka er kjempebra! Den er både morsom og spennende, og passer perfekt for barn som er vokst fra billedbøker, men som ennå ikke kan lese "ordentlige" bøker: Kjøpte denne til syvåringen min, som med en gang elsket den. Den Vesle Vampyren er fortsatt ynglingsboka hennes og hun leser den flere ganger i måneden. Boka har dessuten en veldig grei pris.

c
crazy – 09.09.2006

– En dag Anton er hjemme alene banker det på vinduet, og inn kommer en liten vampyr ved navn Rydiger. Dette er starten på et ganske spesielt vennskap. Dette er den første boken i serien om den vesle vampyren og den er bare kjempe bra. Boken er spennende og også litt skummel. Rydiger er som regel bare snill og det samme er søsteren Anna, men han og Anton treffer en del skumle skikkelser på sine eventyr. Dette er en serie jeg vil anbefale på det sterkeste. Jeg leste alle bøkene når jeg var mindre og synes de var helt topp. Dette er en serie jeg tror også foreldre vil like.

L
Lille My – 08.03.2006

– Bøkene om den vesle vampyren Rydiger er blant bøkene jeg husker aller best fra da jeg var liten. Bøkene er både morsomme og spennende - noe som passer perfekt for barn som har vokst fra billedbøkene. Historiene er ikke for skumle, men heller ikke for barnslige. Tante Dorotea er den skumleste av figurene. I tillegg er mannen som arbeider på gravlunden skremmende, og Anton og Rydiger må ofte rømme fra ham. Det er nok ikke få Den vesle vampyren-lesere som håper på at det en dag skal banke på vinduet og være Rydiger. En av de morsomste scenene er når foreldrene til Anton inviterer Rydiger og søsteren Anna på middag. Disse bøkene er en slags Karlson på taket for de store. De aller minste kan nok bli skremt av vampyrene, men barn i skolealder (og foreldrene deres) vil elske dem.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den vesle vampyren:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv