Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Doktor Proktors prompepulver

Det var en gang en nydelig prinsesse som bodde i et slott omgitt av en enorm hage med de vakreste roser og orkidéer. Men det er en helt annen historie. Denne derimot, handler om promping. Ikke sånne små smygere du lurer ut uten at noen merker det i mattetimen. Les mer

79,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Det var en gang en nydelig prinsesse som bodde i et slott omgitt av en enorm hage med de vakreste roser og orkidéer. Men det er en helt annen historie. Denne derimot, handler om promping. Ikke sånne små smygere du lurer ut uten at noen merker det i mattetimen. Neida. Her snakker vi kanonsmell, promper som brenner hull i buksa og sender små gutter ut i verdensrommet - og tilbake
igjen. Og så handler det litt om onde tvillinger, mongolske vannrotter, lange karamellpuddinger og
enda lengre kvelerslanger. Men aller mest handler det om hva som skjer når knøttlille Bulle med ildrødt hår flytter inn i Kanonveien og møter Lise og en nesten gal professor en solfylt dag like før 17. mai.

En historie om verdien av vennskap (promping).

"En trivelig bok for høylesning og for barn som leser selv. Røft og vittig illustrert av Per Dybvig."
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"... En rimelig vill og morsom historie, med slemme og feite nabogutter, anakondaer og luft i magen. Jeg kan ikke skjønne annet enn at denne boken vil skape mye god latter blant liten og stor."
Morten Abrahamsen, VG

"En svært underholdende historie, velegnet som høytlesning ... Og avslutningssalutten er spektakulær!"
Hilde Bjørhovde, Aftenposten

"En av de morsomste barnebøkene jeg noensinne har lest ..."
Vinski (Finland)

"... triumferer med sine presiseringer. Det er en glede at Nesbø er en kombinasjon av det groteske og det humoristiske."
Expressen (Sverige)

Medlemsvurdering:
Spennende barnebok med humoristisk preg. Anbefales!

Rolf H. Rensaa

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203255427
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Serie
Doktor Proktor 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

N
Niko E. – 15.02.2021

– Bra!

R
Rolf H. Rensaa – 01.05.2016

– Spennende barnebok med humoristisk preg. Anbefales!

t
t – 10.02.2012

– Morsomt både for den som blir lest for 6-åringen og meg!

T
T – 22.09.2009

– Jo Nesbø er en god historieforteller, og det viser han her også, i denne barneboka som falt i veldig god smak hos mine barn i hvert fall. Det hele begynner med at Lise får øye på en flyttebil i nabolaget. Inn i nabohuset flytter Bulle, og selv om de begge fungerer best alene finner de sammen. Og når de sammen utforsker møter de den noe merkelige Doktor Proktor. Han er oppfinner og holder selvfølgelig på å finne opp verdens sterkeste prompepulver. Denne boka har mye god humor, deriblant en stor dose prompehumor, men jeg synes ikke at Nesbø overdriver dette aspektet. En lettlest og veldig god barnebok!

T
Trine – 18.09.2009

– Denne boka ble raskt en favoritt for sønnen min på ni år. Han fikk boka til jul og forsvant raskt inn i lesingen, det til tross for at han ikke er noen stor lesehest vanligvis. Boken handler om en liten jente som heter Lise. Hun har ikke venner, men en dag flytter Bulle inn i nabolaget. Det endrer Lises liv. Sammen med Bulle utforsker hun verden, og de to blir kjent med en svært så underlig nabo, doktor Proktor. Doktor Proktor er en forsker som har beskjeftiget seg med prompepulver, og prombopulveret har den geniale virkningen at de som tar det får luktfri fis. Boken inneholder mange morsomme episoder og min sønn ble helt oppslukt og lo og lo. Boken er godt skrevet og egner dermed også som høytlesningsbok, for her er det poenger både for de store og de små.

M
Morta – 02.09.2009

– Dette er en barnebok av Jo Nesbø. Når en gutt som heter Bulle flytter inn i Kanonveien forandres livet til Lise. Med hjelp av Bulle blir de kjent med Doktor Proktor, en genial, men ganske sprø oppfinner. Proktor har oppfunnet et pulver som gjør at de promper så hard at de letter, og dermed starter en jakt om å eie dette pulveret. For andre ser at pulveret kan være lønnsomt, og det er noe som rører seg i kloakken. Dette er en veldig morsom barnebok om promping, skumle, men dumme, tyver og hovedpersoner man blir glad i. Dette er førsteboken i en serie som jeg håper får mange oppfølgere, fordi hovedpersonene er orginalt konstruerte, og samtalene er morsomme selv for dem oppi årene. Så dette er en veldig god bok som både barn og voksne vil like.

a
anna – 04.11.2008

– "Doktor Proktors prompepulver" har passelige mengder humor, fantasi og spenning. Den inneholder både kloke barn, dumme voksne, politi og røver, gutt og jente og ekle krypdyr. Kort sagt dette er den perfekte sammensatte barneboken som har passelige mengder av det meste. Rammen er 17. mai og Oslo. Alle barn har et forhold til nasjonaldagen vår, med korpsmusikk, lek og spill. De som bor i Oslo vil nok kjenne seg igjen i mye av det som fortelles. Det er det som er så morsomt, at Jo Nesbø putter fantastiske og utrolige ting i en helt vanlig setting som vi kan kjenne igjen. Dermed blir det en blanding av virkelighet og fantasi. God bok.

h
havela – 03.11.2008

– Fordelen med å høre denne boken som lydbok er at man får med seg lydeffektene man bare leser om i papirutgaven. Tittelen gir oss forventninger om at her kommer mer eller mindre ufine lyder. Boken har både morsomme og skumle ingredienser. Handlingen foregår i Oslo, og rammen er forberedelsene til 17. mai. Handligen går bare over noen dager, men Lise og Bulle rekker å oppleve mye sammen med den gale professoren Dr. Proktor. Han er oppfinner og har funnet opp et prompepulver, egentlig for å hindre folk i å lage upassende lyder på upassende steder, men det virker visst ikke helt som det skal. Men "ingenting er så galt at det ikke er godt for noe"! Det gjelder også prompepulver! Ivar Nergaard leser veldig bra, og CD-en er også krydret med ulike gufne, (men morsomme) lydeffekter. Den er anbefalt fra åtte år og oppover. Kanskje ikke fordi den er så skummel, men fordi man får mer ut av boken hvis man har gått litt på skolen.

b
basto – 31.12.2007

– "Doktor Proktors prompepulver" handler om den venneløse jenta Lise som noen dager før 17. mai får livet sitt snudd opp ned. Det starter med at en liten rødhåret og morsom gutt ved navn Bulle flytter inn i huset ved siden av, hvor hennes tidligere bestevenninne bodde, og deres felles møte med en annen nabo ved navn Doktor Proktor. Han har funnet opp et morsomt pulver som får de som tar den til å prompe luktfri promp. Denne oppfinnelsen fører til en rekke morsomme og uvente hendelser frem mot 17. mai for disse tre. "Doktor Proktors prompepulver" er den første barneromanen Jo Nesbø har skrevet, og etter min mening er den overraskende bra skrevet av en som også skriver veldig godt for voksne. Romanen er velskrevet, ikke for barnslig for barn og ikke minst veldig morsom og overraskende. En slik forfatter er det veldig sjelden man finner, og kan sammenlignes med Astrid Lindgren og Roald Dahl. Men allikevel ligger denne historien nærmere Ole Lund Kirkegaards univers, hvis jeg skal sammenligne Nesbøs historie med noen. Jeg gleder meg til hans neste barneroman allerede. Anbefales på det sterkeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Doktor Proktors prompepulver:

Se flere

Logg inn

Handlekurv