Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Julemysteriet

I en bortgjemt bokhandel finner Joakim en magisk julekalender. Hver dag når han åpner en luke i kalenderen, faller det ut en liten lapp med en fortelling om Elisabeth og hennes reise til Betlehem. Det er en reise gjennom Europa og Lilleasia, men det er også en reise gjennom historien. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
I en bortgjemt bokhandel finner Joakim en magisk julekalender. Hver dag når han åpner en luke i kalenderen, faller det ut en liten lapp med en fortelling om Elisabeth og hennes reise til Betlehem. Det er en reise gjennom Europa og Lilleasia, men det er også en reise gjennom historien. Hvem har laget den forunderlige julekalenderen? Kan de være den mystiske blomsterselgeren på torget? Handler fortellingen på de små papirlappene om Elisabeth, som en gang for mange år siden ble borte for moren sin i julehandelen?

Julemysteriet er en "kalenderbok" der Jostein Gaarder forener historisk innsikt og fabulerende fantasi på en enestående måte.

Medlemsvurdering:
Nydelig julekalender. I år var det gave til min datter som er vokst opp med et kapittel hver dag i desember fram til julaften. Nå venter hun eget barn og tradisjonen vil gå videre.

lene

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
309
ISBN
9788203248658
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Format
21 x 18 cm
Nr
8043604

Kunders vurdering

E
Elisabeth Halmrast – 25.12.2016

– Julemysteriet

l
lene – 13.01.2016

– Nydelig julekalender. I år var det gave til min datter som er vokst opp med et kapittel hver dag i desember fram til julaften. Nå venter hun eget barn og tradisjonen vil gå videre.

H
Hei – 19.10.2009

– Jostein Gaarder har uten tvil fått enorm oppmerksomhet på grunn av "Sofies verden", boken som også i dag står som hans hovedverk i litterær sammenheng. Dette forundrer meg, da Gaarder utvilsomt har skrevet flere bedre bøker enn "Sofies verden", "Julemysteriet" en av dem. Gaarder viser at han klarer å skrive både spennende, nysgjerrig og hyggeskapende, han blander både julestemning, forvetning og spenning i samme side, nesten samme setning! I "Julemysteriet" møter vi en ung gutt som finner en ganske så magisk og mystisk adventskalender, der lukene skjuler en historie for hver dag gjennom adventstiden, historier som finner sted i Betlehem, Europa og Lille-Asia. Denne boken vil jeg tro kan passe ypperlig til barn mellom syv og tolv år, og den evner så absolutt å skape stemning frem mot dagene før den store dagen!

E
Edderkopp – 03.10.2009

– Dette er en flott bok, som også danner et flott alternativ til de mange adventskalenderene der ute som er fylt med ubrukelige småting. Boken er bygd opp av 24 kapitler, og kan dermed leses ett hver dag i desember fram til jul. I en bokhandel finner Joakim en noe uvanlig julekalender. Hver gang han åpner en luke faller det ut en lapp med en liten bit av historien om Elisabeth. Elisabeth er på vei tilbake i tid, til Betlehem. Dette er en fengslende historie som også inneholder historiske personer. En flott bok å lese de 24 dagene fram mot jul.

B
B – 10.04.2009

– Denne lydboken av Jostein Gaarder passer utmerket å høre i adventstiden. Vi får høre et kapittel til hver dato, fra 1. desember til 24. desember. Det hele begynner med at Joakim skal få seg en julekalender, men han finner ingen han liker. Det vil si før han oppdager en gammel kalender i butikken som han absolutt vil ha for enhver pris, og slik blir det. Det viser seg å være en magisk julekalender, hvor det hver dag er et nytt bilde i luken og det ramler også en lapp ut av den. På lappene finner han ut noe nytt om Elisabeth og hennes reise til Jerusalem.Det hele er spennede og ganske fascinerende. Jo lenger ut i kalenderen Joakim kommer, jo lenger tilbake i tiden følger vi Elisabeth på hennes reise. Det blir mye undringer for Joakim og han er helt oppslukt i kalenderen sin. Opplesningen av boken er fin og er ypperlig som kalender for barna og resten av familien.

G
Gabby – 17.01.2009

– Konseptet med en julekalender i bokform, er rett og slett genialt. I "Julemysteriet" er det 24 kapitler - ett for hver dag i adventstiden. Handlingen er todelt. På den ene siden handler det om en liten gutt som har fått tak i en anderledes julekalender der hver luke inneholder en liten fortelling. Dermed er det duket for den andre delen av bokinnholdet: nettopp disse fortellingene fra Joakims kalender. I disse fortellingene fletter Gaarder på dyktig vis inn mye kunnskap på en fengslende måte for både store og små. Etter å ha lest boken vil enhver sitte igjen med ny eller oppfrisket kunnskap innenfor felt som geografi, bibelhistorie og historie. Akkurat denne utgaven inneholder dessuten vakre illustrasjoner for hver kalenderdag. Boken egner seg godt for høytlesning for hele familien - gjerne år etter år! Her har denne praktboken blitt en ufravikelig juletradisjon.

L
L. – 10.01.2009

– "Julemysteriet" er en flott julekalender, med et stykke å lese for hver dag frem til julaften. Joakim og pappaen hans har kjøpt en julekalender som viser seg å være magisk. Bak hver luke i kalenderen gjemmer det seg en tynt sammenbrettet papir, der vi følger historien om en pike som heter Elisabet. Hun er på pilgrimsreise til Betlehem, og på veien møter hun stadig nye pilegrimer. De drar nedover Europa, og bakover i historien helt tilbake til Jesu fødsel. Det viser seg at hele historien om Elisabet er et mysterium. Gaarder veksler mellom Joakims hverdag i Norge og historien om Elisabet, som er en blanding mellom fantasi og virkelige historiske hendelser opp gjennom tidene. På en intelligent måte lærer barna om Europas historie, samtidig som deres fantasi trigges. Det er bare Jostein Gaarder som kan skrive på denne måten. Jeg liker boken fordi den fokuserer på julens budskap, og at den er veldig lærerik, samtidig som den er underholdende. Det krever litt tid å sette seg ned hver dag å lese, men det er verdt det.

m
margitt – 20.12.2008

– julemysteriet handler om en gutt som finner en gammel julekalender i en bokhandel. For hver luke han åpner, detter det ut en lapp fra julekalenderen - og historien er i gang. På lappene er det en fortelling - en fortelling om Elisabeth og et lite lam som rømmer fra alle de klirrende kasseaparatene i juletida. Og derfra tas vi med på en reise, fra land til land nedover Europa, men også en reise gjennom tiden. Jo lenger de reiser geografisk - jo lenger bakover i tid havner de også. De tre vismennene dukker også opp. Julekalenderen med lappene er en gåte som den lille gutten forsøker å finne ut av. Og hvem er egentlig Elisabeth? Dette er en fin lydbokinnspilling. Passer som julekalender, for hvert kapittel følger dagene i desember fram til den 24. Man får med seg en god del historie ettersom fortellingen vandrer bakover i tid, samtidig som "plottet" i boka er spennende.

k
kattejenta – 30.07.2008

– Lille Joakim finner seg en annerledes julekalender enn noen andre barn har. Det er ikke sjokolade i den, og heller ikke pakker. Den er magisk! Hver dag når han åpner en luke i kalenderen, faller det ut en liten lapp. Han ser noen fine bilder av ei jente. Hun het Elisabeth og etter at hun sprang etter en sau kom hun seg bort. Hun reiste til Betlehem. Jo lenger hun kommer mot Betlehem, jo lengre bak i tid kommer de. Innimellom stopper de opp, og en lærer mye om verdenshistorien. Bl.a får en vite hvem som var den ordentlige Julenissen, nemlig St. Nikolas. Dette er en bok både for barn og voksne. Gaarder har igjen skrevet en super bra bok om tanker og visdom. Anbefales å lese, spesielt i adventsperioden!

C
Carina – 14.07.2007

– Julemysteriet er et must i adventstiden! Boken er delt inn i 24 kapittel, ett kapittel for hver dag. Den handler om lille Joakim som får en kalender utenom det vanlige. I stedet for sjokolade eller leker under lukene, får han i stedet små papirlapper som forteller om en fantastisk reise som går gjennom både land og tid. Den forteller om Elisabeth som løper etter et lam en leketøysbutikk, og som plutselig befinner seg på vei til jerusalem. Man lærer mye av å lese denne boken. Jostein Gaarder forteller om både stedene de besøker og hva som har skjedd der. Så det er en lærerik bok samtidig som den er underholdene og skaper julestemning. Kan absolutt anbefales, for både store og små.

H
Halfdan – 22.11.2006

– Julemysteriet er en spennende julekalender for absolutt alle. Det begynner med at Joakim har lyst på en spesiell julekalender. Denne finner han i en bokhandel. Når han åpner julekalenderen vises det et fint bilde, men samtidig faller det ut en lapp med en historie. Denne historien handler om Elisabeth, en norsk jente som begynner å løpe etter en sau og plutselig er på vei til Betlehem. Det fantastiske med denne historien er at den går gjennom tid. Etterhvert som Elisabeth og følget hennes nærmer seg Betlehem har de kommet lenger og lenger bak i tid. De treffer historiske personer, så denne julekalenderen kan faktisk være litt lærerik i tillegg til veldig spennende og morsom. Etterhvert som Joakim leser lappene, blir han mer og mer nysgjerrig, og til slutt prøver han å nøste opp i historien. Dette er en perfekt bok som man kan ha til julekalender. Denne boken kan være grunnlag for en flott familiestund før barna skal legge seg.

I
Izzy – 01.09.2006

– Dette er en bok som er skrevet som en julekalender. Det er meningen at man skal lese ett kappittel hver dag i desember frem til jul. Boka handler om Joakim som finner en gammel kalender i bokhandelen. Når han åpner en luke i kalenderen detter det ut en lapp. Det er også et bilde som har sammenheng med fortellingen i kalenderen. Gjennom kalenderen blir vi kjent med Elisabeth og følger hennes reise som begynner når hun løper etter bjellelammet. Dette er en veldig god bok og anbefales på det varmeste. Det er en av de beste bøkene jeg har lest av Jostein Gaarder.

H
Halfdan – 26.08.2006

– "Julemysteriet" er en bok bygd opp av 24 kapitler, en for hver dag i desember fram til julaften. Det begynner med at Joakim er i byen for å handle julekalender. Den han har fått tak i, viser seg å være magisk. For hver dag som går åpner Joakim en luke i kalender. Bak hver luke skjuler det seg et bilde, men det faller også en lapp ut. På disse lappene står det en historie om en jente som heter Elisabeth. Hun reiser til Betlehem, men også tilbake i tid. Underveis blir følget hennes større og større, og de går forbi historiske plasser og treffer historiske personer. "Julemysteriet" blir faktisk dermed en bok som det går an å lære av i tillegg til en julekalender. Etterhvert som Joakim kommer lenger i kalenderen, blir han mer og mer nysgjerrig på hvem Elisabeth er, og han prøver å oppsøke den som har laga kalenderen. Dette er en bok som er ypperlig å sette seg ned å lese - gjerne med barn - i en ellers hektisk adventstid.

R
Ragnhild – 30.05.2006

– Jostein Gaarder klarer nok en gang å fenge meg, selv om det er en barnebok som små barn også har glede av. Boka er lagt opp til at den kan leses som en slags julekalender, men jeg klarte imidlertid ikke vente med å lese alt frem til jul, den var både spennende og stemningsskapende. Boka handler om Joakim som får tak i en gammel kalender som har ligget bortgjemt i en liten bokhandel. Kalenderen rommer nye lapper med nye fliker av en eventyrlig fortelling for hver dag som går fra 1. til 24. desember. Hvordan historien ender, bør du finne ut selv :) for boka er veldig fin, og absolutt verdt å lese!

L
Lille My – 20.04.2006

– Julekalender i bokform er rett og slett bare genialt. For barn som ønsker noe mer enn småsjokolader eller tullepakker - eller bare noe i tillegg - er boka perfekt! Den er spennende, morsom og interessant. Vi følger både Joakim, som finner julekalender, og historien om engelen Ariel i kalenderen. Det er vel kanskje historien i kalenderen som er mest spennende, men Joakims liv er også fine innslag. Boka er perfekt i forbindelse med juleforberedelser: Foreldre leser og barna lager julepynt eller venter på å sove for å komme en dag nærmere julaften. Det eneste som er synd med boka, er at den bare kan lese i jula.

D
Den som treng ei dame – 14.12.2005

– Er eigentleg ikkje verdas største fan av Jostein Gaarder, syns han tenderar mot å skrike opp om alt og vere litt for engasjert på det meste, men denne boka liker eg. Den er først og framst Gaarders eige verk, ikkje nokon blåkopi av filosofihistoria, og han har lurt inn mange morosamme og paradoksale aspekt, som gjer at ein pressast til å tenke, kvifor er det eigentleg slik, kan det vere noko i det han seier etc.
Som med dei fleste av Gaarders bøker er dette ei bok, eller lydbok for born, men den kan fint lesast av vaksne. Den er ikkje veldig vanskeleg, og nokon av refleksjonane er litt banale, men alt i alt ei spannande fortelling, som ikkje gir deg moglegheit til å keie deg.

M
Mona – 14.11.2005

– En spennende adventskalender i form av en bok, for både store og små. Datteren min på 6 år gledet seg hver kveld til å høre om Joakim som skulle åpne en ny luke. En forunderlig historie der man går bakover i tid sammen med Joakim og bjellelammet. Man lærer mye underveis om hvordan verden har sett ut tidligere, og jeg skulle faktisk ønske at jeg hadde et historisk atlas selv, s.a. vi kunne ha fulgt med på ferden. Jeg gledet meg like mye som datteren min til å lese i denne boka hver kveld i 24 dager fra 1.desember. Flere flotte bilder i boka. Joakims adventskalender er magisk, og boka likeså. Anbefales på det sterkeste.

d
den magiske julekalender – 05.12.2004

– Boka handeler om Joakim som skal kjøpe en julekalender. Han er svært sent ute, og overalt hvor de går, er det utsolgt. Tilslutt finner de en litt annerledes kalender i en liten butikk. Denne kalenderen viser seg å ikke vere helt normal. Når Joacim åpnere den første luken i kalenderen, detter det ut en liten sammenbrettet lapp. Dette viser seg å være starten på en uforglemmelig historie om jenta Elisabeth, som er med på en reise tilbake i tiden. Jeg syntes at denne boka var utrolig bra. Da jeg leste den, var det akkurat som om jeg var midt inne i historien selv. Boka er akkurat som en adventskalender. Det er 24 kapittler i boka, et for hver dag i advent. Jeg synes at boka var svært spennende, og jeg anbefaler den til alle i alle aldere

k
kamon – 19.11.2004

– Dette er en helt "magisk" bok. Så full av gode stemninger og eventyrlyst. Da vi leste boka i fjor måtte mor love at hun ikke leste videre etter at barna hadde sovnet. Men det holdt så vidt. Jeg kan ikke huske å ha hatt en "kalender" som det har vært så vanskelig å la være å åpne på forskudd. Stemningen og spenningen i boka var god avspenning i en ellers hektisk førjulstid. Den ga oss tanker om hva julen egentlig handler om uten å være moraliserende. I år skal flere småbarnsfamilier få den i gave av oss.

j
julekonen – 14.11.2004

– Julemysteriet hører adventstida til og her er hygge for voksne og barn. For barna vil historien og historien i historien være underholdende i seg selv, men er du voksen anbefaler jeg at du skaffer deg et symbol-leksikon sammen med lydboka eller boka. For forfatteren kan mye om symbolikk og litterære virkemidler! Velg ut navn og nøkkelord, slå dem opp og du vil finne ut at forfatteren også har flere tanker å by på enn de som kommer bare ut fra teksten som sådan. Elisabeth og Johannes, roser og vann, her er mye å undre seg over for den som liker å boltre seg i lek med ord og symbolikk sammen med Jostein Gaarder ..... og imens lakker det mot jul, den femte årstiden!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Julemysteriet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv