Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Den hemmelige hagen

Klassikeren har kommet i en rekke utgaver siden den ble utgitt i 1911. Denne flotte praktutgaven er uavkortet - med Inga Moores eventyrlig vakre illustrasjoner!

De fleste tidligere utgavene har vært forkortet. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Sendes innen 1 virkedag
Klassikeren har kommet i en rekke utgaver siden den ble utgitt i 1911. Denne flotte praktutgaven er uavkortet - med Inga Moores eventyrlig vakre illustrasjoner!

De fleste tidligere utgavene har vært forkortet. Men det er nettopp den langsomt flytende fortellingen som gir boken dens sjarm - den langsomme innledningen, der en fornemmer uhyggen lille Mary Lennox opplever når hun våkner og oppdager at både foreldrene og alle hun kjenner er borte. Koleraen herjer i India, der Mary og foreldrene bor. Den sparer ingen, heller ikke Marys legendarisk vakre mamma. Gjennom Inga Moores illustrasjoner får man hele det frodige livet på Yorkshire-heiene tett innpå seg. Det er dit Mary blir sendt, for å bo hos en sorgfull og uvennlig onkel. Han er mørk til sinns etter at den elskede konen hans døde, ja, så trist er han, at han nekter alle å gå inn i «den hemmelige hagen». Colin, den sykelige sønnen, vil han heller ikke se. Men Mary, som lekekamerater i India har kalt sur og sær, finner seg ikke i å være innestengt på herregården i all evighet.

Medlemsvurdering:
Dette er historien om lille gretne, bortskjemte Mary, som bor i India med sine engelske foreldre, og skjeller og smeller på ydmyke tjenere. Da hun blir elleve år, skjer det noe dramatisk i Marys liv. Foreldrene dør, og hun sendes tilbake til England for å bo hos en onkel som aldri er hjemme, men overlater henne til sin tjenerstab. Fra å bli føyd i ett og alt, må Mary lære seg mange ferdigheter, blant annet å kle på seg selv. Etter hvert begynner hun å vandre i hagen utenfor godset, og oppdager til slutt en hage som er lukket og låst. Mary beslutter seg for å komme seg inn i denne hagen. Samtidig våkner hun nattestid av høy barnegråt, men ingen vil fortelle henne hvor det kommer fra, eller hvorfor dette skjer. Sta og egenrådig er hun fremdeles, og til sist finner hun ut hvem som står bak gråten. Dette skal bli et vendepunkt til det bedre, både for Mary og alle personene rundt henne. Selv om dette er en barnebok, er det en klassisker voksne vil fryde seg over å vende tilbake til, særlig fordi den avdekker nye lag hele tiden.

isolde

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Omnipax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
278
ISBN
9788253034232
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
The secret garden
Format
22 x 27 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

i
isolde – 25.05.2010

– Dette er historien om lille gretne, bortskjemte Mary, som bor i India med sine engelske foreldre, og skjeller og smeller på ydmyke tjenere. Da hun blir elleve år, skjer det noe dramatisk i Marys liv. Foreldrene dør, og hun sendes tilbake til England for å bo hos en onkel som aldri er hjemme, men overlater henne til sin tjenerstab. Fra å bli føyd i ett og alt, må Mary lære seg mange ferdigheter, blant annet å kle på seg selv. Etter hvert begynner hun å vandre i hagen utenfor godset, og oppdager til slutt en hage som er lukket og låst. Mary beslutter seg for å komme seg inn i denne hagen. Samtidig våkner hun nattestid av høy barnegråt, men ingen vil fortelle henne hvor det kommer fra, eller hvorfor dette skjer. Sta og egenrådig er hun fremdeles, og til sist finner hun ut hvem som står bak gråten. Dette skal bli et vendepunkt til det bedre, både for Mary og alle personene rundt henne. Selv om dette er en barnebok, er det en klassisker voksne vil fryde seg over å vende tilbake til, særlig fordi den avdekker nye lag hele tiden.

O
Oda – 01.09.2009

– I denne boka treffer vi Mary. Foreldrene er rike, og huset er fullt av tjenere! Men så dør foreldrene i en ulykke, og Mary må flytte til sin onkel i England. Han bor i et stort hus med mange stenkte dører, og ute er det en stor hage. Og en eføymur med en stengt port ... Her oppdager hun at det er en verden rundt henne, og at naturen faktisk interesserer henne. Hun får også venner. Gode venner! Dette er en spennende og morsom klassiker bok, som jeg anbefaler. Den passer for jenter og gutter i alderen åtte til tolv år. Gled dere til denne morsome, spennende og veldig gode romanen.

l
lillegutt – 22.08.2008

– Historien begynner i India. 6 år gamle Mary Lennox mister foreldrene i et jordskjelv, og må dra til onkelen i England. Onkelen bor i et stort slott på landet med mange tjenere, og er en sky mann med pukkelrygg som bare få har sett. Mary synes slottet og tjenerne er kjedelige, og oppfører seg vrangt og vanskelig. En dag finner Mary nøkkelen til en gammel igjengrodd hage ved hjelp av den kloke rødstrupen som bor i hagene. Hun går inn, og begynner å rydde vekk gamle planter og så løker. Lenge hører Mary en gråtende stemme, og en dag bestemmer hun seg for å gå etter lyden, og møter Colin, onkelens hemmelige sønn. Han er like vrang og egen, og kan ikke gå. Mary lærer ham å gå igjen sammen med Dickon, en gutt Mary blir kjent med fra heiene. Sammen bringer de liv i den gamle hagen igjen. Boka er kjempespennende, og en av de fineste bøkene jeg vet om.

L
Lille My – 19.05.2006

– Boka handler om Mary som mister foreldrene sine. Hun blir tatt med til hennes ukjente onkel, og skjønner straks at ikke alt er fryd og gammen i huset. Om natten hører hun noen som gråter, og onkelen er nesten aldri hjemme. I tillegg er det en slem husholderske som vil at Mary skal være stille og snill hele tiden. Men så en dag finner hun en nøkkel til en vakker hage! Hvorfor er den egentlig her? Og hvorfor prøver onkelen å holde den stengt? Den hemmelige hagen er en fantastisk bok for de litt eldre barna (fra 10-årsalderen). Også foreldrene vil elske denne. Jeg vil absolutt anbefale den for alle!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den hemmelige hagen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv