Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

En julefortelling

«Lisa Aisatos sterke illustrasjoner løfter det berømte juleeventyret om gnieren Ebenezer Scrooge inn i vår tid.»

Vårt Land

Charles Dickens (1812-70) er den store fortelleren i britisk litteratur, og bruker ofte erfaringer og opplevelser fra eget liv som grunnlag for sine verk. Da Dickens var tolv år gammel havnet faren i gjeldsfengsel, og den unge Charles måtte arbeide ti-timers skift på en skokremfabrikk i London for å spe på familiens økonomi. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Charles Dickens (1812-70) er den store fortelleren i britisk litteratur, og bruker ofte erfaringer og opplevelser fra eget liv som grunnlag for sine verk. Da Dickens var tolv år gammel havnet faren i gjeldsfengsel, og den unge Charles måtte arbeide ti-timers skift på en skokremfabrikk i London for å spe på familiens økonomi. Som 15-åring fikk han ansettelse som fullmektig på et sakførerkontor der han lærte seg stenografi. Denne kunnskapen førte til at han ble rettsreferent og parlamentsstenograf, og i 1834 begynte å arbeide som journalist. En del av hans journalistiske arbeider, en serie folkelivsskildringer fra London, ble starten på hans litterære karriere. Charles Dickens fikk snart et stort publikum, og var en høyt verdsatt og elsket forfatter også i sin egen levetid. For at selv de dårligst stilte skulle få tilgang til å lese litteratur, insisterte Dickens på at bøkene hans skulle deles opp og publiseres i månedlige hetter - en shilling til et hefte var overkommelig for de aller fleste. Blant Charles Dickens meste kjente utgivelser, er Oliver Twist, David Copperfield, Little Dorrit, Bleke House, Nicklas Nickleby og Store forventninger.

Medlemsvurdering:
Ebenezer Scrooge er en gammel mann som i hele sitt liv har hatet jul og høy pengeforbruk på ting som han anser som unyttig. Derfor er han en ensom person som er både fryktet og hatet av de fleste. På selveste julekvelden skal dette blir forandret, da gjenferd og ånder oppsøker ham. "En julefortelling" er kanskje en av de største og meste kjente fortellingene som de fleste kjenner til enten man har lest den eller sett den på film. Dette skyldes bl.a. at fortellingen blir tatt frem rundt juletider, at Scrooge er selveste modellen for onkel Skrue og at fortellingen er blant de mest filmatiserte fortellingene gjennom tidene. Allikevel anbefaler jeg alle til lese tekstversjonen, siden den inneholder mye mer enn hva filmversjonene har klart å frem av fortellingen.

basto

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202711276
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
A christmas carol
Serie
Verdens fineste julefortellinger

Lytt til utdrag

Anmeldelser

«Lisa Aisatos sterke illustrasjoner løfter det berømte juleeventyret om gnieren Ebenezer Scrooge inn i vår tid.»

Vårt Land

Kunders vurdering

H
Heidi – 20.12.2022

– Utdrag av lydebøken fra 2022 er feil. Det er ikke den du fikk med kjøp! Jeg er veldig misfornøyd og føler meg lurt!

b
basto – 24.01.2010

– Ebenezer Scrooge er en gammel mann som i hele sitt liv har hatet jul og høy pengeforbruk på ting som han anser som unyttig. Derfor er han en ensom person som er både fryktet og hatet av de fleste. På selveste julekvelden skal dette blir forandret, da gjenferd og ånder oppsøker ham. "En julefortelling" er kanskje en av de største og meste kjente fortellingene som de fleste kjenner til enten man har lest den eller sett den på film. Dette skyldes bl.a. at fortellingen blir tatt frem rundt juletider, at Scrooge er selveste modellen for onkel Skrue og at fortellingen er blant de mest filmatiserte fortellingene gjennom tidene. Allikevel anbefaler jeg alle til lese tekstversjonen, siden den inneholder mye mer enn hva filmversjonene har klart å frem av fortellingen.

e
eva – 05.12.2008

– I "A Christmas Carol" eller "en julefortelling" som den heter på norsk, møter vi grinebiteren og gjerrigknarken Ebenezer Scrooge. Historien minner oss på at vi aldri må tillate oss at våre hjerter blir kalde og harde (det gjelder kanskje mest oss voksne?). Det fører bare til ensomhet og gleder verken andre eller oss selv. Scrooge støter alle bort med sitt iskalde hjerte. Etter at han blir gjemsøkt av ånder som viser ham hvem han er, hvem han var, og hvordan det kunne ha vært, blir han skrekkslagen og ønsker oppriktig å forandre seg. Selv om historien ble skrevet i 1843, er den like aktuell i dag. Det er radioteateret som står for innspillingen, hvilket vil si at det er mer som et hørespill, med musikk og stor innlevelse. Vi kunne alle trenge å høre denne historien fra tid til annen som en påminnelse om å være godhjertede og varme.

L
L.H. – 12.03.2006

– I romanen "en julefortelling" av Charles Dickens møter vi Ebenezer Scrooge. Han er en gjerrigknark av verste sorten som hater alt og alle. Og det han hater mest er julen og alt som følger med den. Mens alle andre er hjemme å feirer, sitter Ebenezer på det isklade, strømløse kontoret sitt og jobber. Mens han sitter å tenker, dukker plutselig et gjenferd dekket med en lang, lang lenke opp. Ebenezer blir veldig redd, men gjenferdet sier han kommer med fredelige hensikter, og dermed begynner det å vise Ebenezer hvordan livet hans kunne ha blitt hvis han ikke hadde vært slik en kald og gjerrig person.
Denne boka er en klassikker! Den tar opp et viktig tema om hva julen egentlig handler om på en veldig interessant måte. Jeg vil anbefale denne boka på det sterkeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på En julefortelling:

Nissen

Andreas Faye
Nedlastbar lydbok 
49,-
 

Se flere

Logg inn

Handlekurv