Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

En julefortelling

«Lisa Aisatos sterke illustrasjoner løfter det berømte juleeventyret om gnieren Ebenezer Scrooge inn i vår tid.»

Vårt Land

Ebenezer Scrooge elsker penger og hater julen. På julekvelden sitter han venneløs og alene i det store, kalde huset sitt. Nå har Erlend Loe og Lisa Aisato gitt nytt liv til den klasssike fortellingen.

Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Nytt liv til tidløs klassiker


I en helt annen tid skrev Charles Dickens folkelivsskildringer fra London, og av de aller mest kjente fortellingene hans finner vi En julehistorie. En klassiker som har blitt gjenskapt på film igjen og igjen. Og ikke minst har den satt sitt spor i noe vi alle har lest. Det er nemlig ikke tilfeldig at Onkel Skrue heter det han heter. Hovedpersonen hos Dickens herr Scrooge, er en mann som elsker penger, men hater julen …


Erlend Loe har skrevet romaner for både voksne og barn i tretti år. Med Naiv super, Doppler og bøkene om truckføreren Kurt har gledet lesere i alle aldre. Nå har han oversatt og gjendiktet fortellingen og gjort det til en fortelling for vår tid, en fortelling med et språk barna kan lese selv eller som han selv sier i forordet:


Målet har vært at teksten skal være et godt sted å være både for store og små. Likevel må nok de minste strekke seg litt og bli forklart et og annet underveis. Det synes jeg bare er en fordel, for det var slik mine foreldre leste for meg. Kom vi til noe jeg ikke hadde grunnlag for å forstå, så forklarte de det, og jeg ble litt klokere og vi kunne fortsette. Fremdeles syns jeg det er akkurat dette som gjør høytlesning til en suveren måte å være sammen på.


Lisa Aisato er en av våre mest kjente illustratører. De siste årene har hun illustrert noen av de mest leste bøkene i Norge som Maja Lundes Snøsøsteren og Solvokteren samt Linn Skåbers vakre bøker Til ungdommen, Til de voksne og Til oss. Denne gangen har hun gitt nytt liv til fortellingen med sine vakre og varme illustrasjoner. Noe som gjør at dette er blitt en julefortelling man kan samles om for høytlesing jul etter jul


Fra handlingen:


Ebenezer Scrooge elsker penger og hater julen. På julekvelden sitter han venneløs og alene i det store, kalde huset sitt. Ute glitrer snøkrystaller i lyset fra vinduer hvor familier koser seg med julematen. Scrooge går og legger seg, men han får ikke sove i fred. I løpet av natten får han besøk av ikke bare ett, men tre spøkelser. De tar ham med på reiser gjennom natten og tiden, og Scrooge ser at ingenting er som han trodde, alt han vet blir snudd på hodet, og kanskje er det likevel en mening i å bry seg om andre?


Charles Dickens julefortelling er en tidløs klassiker som kan leses av hele familien. Jul etter jul.


Medlemsvurdering:
Ebenezer Scrooge er en gammel mann som i hele sitt liv har hatet jul og høy pengeforbruk på ting som han anser som unyttig. Derfor er han en ensom person som er både fryktet og hatet av de fleste. På selveste julekvelden skal dette blir forandret, da gjenferd og ånder oppsøker ham. "En julefortelling" er kanskje en av de største og meste kjente fortellingene som de fleste kjenner til enten man har lest den eller sett den på film. Dette skyldes bl.a. at fortellingen blir tatt frem rundt juletider, at Scrooge er selveste modellen for onkel Skrue og at fortellingen er blant de mest filmatiserte fortellingene gjennom tidene. Allikevel anbefaler jeg alle til lese tekstversjonen, siden den inneholder mye mer enn hva filmversjonene har klart å frem av fortellingen.

basto

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
140
ISBN
9788248929666
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
A Christmas carol
Format
28 x 25 cm
Nr
8210373

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Lisa Aisatos sterke illustrasjoner løfter det berømte juleeventyret om gnieren Ebenezer Scrooge inn i vår tid.»

Vårt Land

«Lisa Aisatos sterke illustrasjoner løfter det berømte juleeventyret om gnieren Ebenezer Scrooge inn i vår tid. ... Resultatet er både lekent og fornyende»

Vårt land

Kunders vurdering

H
Heidi – 20.12.2022

– Utdrag av lydebøken fra 2022 er feil. Det er ikke den du fikk med kjøp! Jeg er veldig misfornøyd og føler meg lurt!

b
basto – 24.01.2010

– Ebenezer Scrooge er en gammel mann som i hele sitt liv har hatet jul og høy pengeforbruk på ting som han anser som unyttig. Derfor er han en ensom person som er både fryktet og hatet av de fleste. På selveste julekvelden skal dette blir forandret, da gjenferd og ånder oppsøker ham. "En julefortelling" er kanskje en av de største og meste kjente fortellingene som de fleste kjenner til enten man har lest den eller sett den på film. Dette skyldes bl.a. at fortellingen blir tatt frem rundt juletider, at Scrooge er selveste modellen for onkel Skrue og at fortellingen er blant de mest filmatiserte fortellingene gjennom tidene. Allikevel anbefaler jeg alle til lese tekstversjonen, siden den inneholder mye mer enn hva filmversjonene har klart å frem av fortellingen.

e
eva – 05.12.2008

– I "A Christmas Carol" eller "en julefortelling" som den heter på norsk, møter vi grinebiteren og gjerrigknarken Ebenezer Scrooge. Historien minner oss på at vi aldri må tillate oss at våre hjerter blir kalde og harde (det gjelder kanskje mest oss voksne?). Det fører bare til ensomhet og gleder verken andre eller oss selv. Scrooge støter alle bort med sitt iskalde hjerte. Etter at han blir gjemsøkt av ånder som viser ham hvem han er, hvem han var, og hvordan det kunne ha vært, blir han skrekkslagen og ønsker oppriktig å forandre seg. Selv om historien ble skrevet i 1843, er den like aktuell i dag. Det er radioteateret som står for innspillingen, hvilket vil si at det er mer som et hørespill, med musikk og stor innlevelse. Vi kunne alle trenge å høre denne historien fra tid til annen som en påminnelse om å være godhjertede og varme.

L
L.H. – 12.03.2006

– I romanen "en julefortelling" av Charles Dickens møter vi Ebenezer Scrooge. Han er en gjerrigknark av verste sorten som hater alt og alle. Og det han hater mest er julen og alt som følger med den. Mens alle andre er hjemme å feirer, sitter Ebenezer på det isklade, strømløse kontoret sitt og jobber. Mens han sitter å tenker, dukker plutselig et gjenferd dekket med en lang, lang lenke opp. Ebenezer blir veldig redd, men gjenferdet sier han kommer med fredelige hensikter, og dermed begynner det å vise Ebenezer hvordan livet hans kunne ha blitt hvis han ikke hadde vært slik en kald og gjerrig person.
Denne boka er en klassikker! Den tar opp et viktig tema om hva julen egentlig handler om på en veldig interessant måte. Jeg vil anbefale denne boka på det sterkeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på En julefortelling:

Nissen

Andreas Faye
Nedlastbar lydbok 
49,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De der
Ny!

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 54,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 54,-
 

Logg inn

Handlekurv