Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

En julefortelling

«Lisa Aisatos sterke illustrasjoner løfter det berømte juleeventyret om gnieren Ebenezer Scrooge inn i vår tid.»

Vårt Land

Ebenezer Scrooge er en slem og egoistisk gammel gjerrigknark som hater julen. Men en julaften får han besøk av tre ånder som får ham til å se annerledes på livet. De tre åndene viser Scrooge hva slags menneske han en gang var, den pinefulle sannheten om hvem han har blitt, og hva som vil skje om han ikke legger om livet sitt. Les mer

91,-

100,- Spar: 9,-

Sendes innen 1 virkedag
Ebenezer Scrooge er en slem og egoistisk gammel gjerrigknark som hater julen. Men en julaften får han besøk av tre ånder som får ham til å se annerledes på livet. De tre åndene viser Scrooge hva slags menneske han en gang var, den pinefulle sannheten om hvem han har blitt, og hva som vil skje om han ikke legger om livet sitt. Charles Dickens udødelige julefortelling, her med mørke, hyperrealistiske illustrasjoner fra Disney, gjør et uutslettelig inntrykk på alle som leser den.

Medlemsvurdering:
Ebenezer Scrooge er en gammel mann som i hele sitt liv har hatet jul og høy pengeforbruk på ting som han anser som unyttig. Derfor er han en ensom person som er både fryktet og hatet av de fleste. På selveste julekvelden skal dette blir forandret, da gjenferd og ånder oppsøker ham. "En julefortelling" er kanskje en av de største og meste kjente fortellingene som de fleste kjenner til enten man har lest den eller sett den på film. Dette skyldes bl.a. at fortellingen blir tatt frem rundt juletider, at Scrooge er selveste modellen for onkel Skrue og at fortellingen er blant de mest filmatiserte fortellingene gjennom tidene. Allikevel anbefaler jeg alle til lese tekstversjonen, siden den inneholder mye mer enn hva filmversjonene har klart å frem av fortellingen.

basto

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Spektrum / Parragon
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
53
ISBN
9788231613022
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
A christmas carol
Format
28 x 20 cm
Serie
Disney klassiker

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Lisa Aisatos sterke illustrasjoner løfter det berømte juleeventyret om gnieren Ebenezer Scrooge inn i vår tid.»

Vårt Land

Kunders vurdering

H
Heidi – 20.12.2022

– Utdrag av lydebøken fra 2022 er feil. Det er ikke den du fikk med kjøp! Jeg er veldig misfornøyd og føler meg lurt!

b
basto – 24.01.2010

– Ebenezer Scrooge er en gammel mann som i hele sitt liv har hatet jul og høy pengeforbruk på ting som han anser som unyttig. Derfor er han en ensom person som er både fryktet og hatet av de fleste. På selveste julekvelden skal dette blir forandret, da gjenferd og ånder oppsøker ham. "En julefortelling" er kanskje en av de største og meste kjente fortellingene som de fleste kjenner til enten man har lest den eller sett den på film. Dette skyldes bl.a. at fortellingen blir tatt frem rundt juletider, at Scrooge er selveste modellen for onkel Skrue og at fortellingen er blant de mest filmatiserte fortellingene gjennom tidene. Allikevel anbefaler jeg alle til lese tekstversjonen, siden den inneholder mye mer enn hva filmversjonene har klart å frem av fortellingen.

e
eva – 05.12.2008

– I "A Christmas Carol" eller "en julefortelling" som den heter på norsk, møter vi grinebiteren og gjerrigknarken Ebenezer Scrooge. Historien minner oss på at vi aldri må tillate oss at våre hjerter blir kalde og harde (det gjelder kanskje mest oss voksne?). Det fører bare til ensomhet og gleder verken andre eller oss selv. Scrooge støter alle bort med sitt iskalde hjerte. Etter at han blir gjemsøkt av ånder som viser ham hvem han er, hvem han var, og hvordan det kunne ha vært, blir han skrekkslagen og ønsker oppriktig å forandre seg. Selv om historien ble skrevet i 1843, er den like aktuell i dag. Det er radioteateret som står for innspillingen, hvilket vil si at det er mer som et hørespill, med musikk og stor innlevelse. Vi kunne alle trenge å høre denne historien fra tid til annen som en påminnelse om å være godhjertede og varme.

L
L.H. – 12.03.2006

– I romanen "en julefortelling" av Charles Dickens møter vi Ebenezer Scrooge. Han er en gjerrigknark av verste sorten som hater alt og alle. Og det han hater mest er julen og alt som følger med den. Mens alle andre er hjemme å feirer, sitter Ebenezer på det isklade, strømløse kontoret sitt og jobber. Mens han sitter å tenker, dukker plutselig et gjenferd dekket med en lang, lang lenke opp. Ebenezer blir veldig redd, men gjenferdet sier han kommer med fredelige hensikter, og dermed begynner det å vise Ebenezer hvordan livet hans kunne ha blitt hvis han ikke hadde vært slik en kald og gjerrig person.
Denne boka er en klassikker! Den tar opp et viktig tema om hva julen egentlig handler om på en veldig interessant måte. Jeg vil anbefale denne boka på det sterkeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på En julefortelling:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas
Ny!

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Havgapet

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
149,- 249,-
 
Oppslukt
Ny!

Oppslukt

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
244,- 279,-
 

Dypfryst

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
179,- 279,-
 

Logg inn

Handlekurv