Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Et julekvad

«Lisa Aisatos sterke illustrasjoner løfter det berømte juleeventyret om gnieren Ebenezer Scrooge inn i vår tid.»

Vårt Land

Charles Dickens Et julekvad er fortellingen om den gamle, gjerrige og onde Herr Knug som ikke vil hjelpe andre enn seg selv, og som ikke nærer varme følelser for andre. Men en julaften får han besøk av sin for lengst avdøde forretnings. Les mer

Charles Dickens Et julekvad er fortellingen om den gamle, gjerrige og onde Herr Knug som ikke vil hjelpe andre enn seg selv, og som ikke nærer varme følelser for andre. Men en julaften får han besøk av sin for lengst avdøde forretnings.kompanjong, Herr Barflint, i form av et gjenferd. Dette blir opptakten til utrolige hendelser og dramatiske begivenheter som lærer Knug hva som er julens sanne budskap og mening - og hva som egentlig betyr noe her i livet. Charles Dickens fortelling om Herr Knug, som på en eneste julekveld blir forvandlet fra en kald og grådig gubbe til en kjærlig og gavmild gammel herre, har rørt og gledet generasjoner gjennom bøker, film og tv-serier og er en av verdenslitteraturens vakreste juveler - et felleseie vi alle må få ta del i.

Medlemsvurdering:
Ebenezer Scrooge er en gammel mann som i hele sitt liv har hatet jul og høy pengeforbruk på ting som han anser som unyttig. Derfor er han en ensom person som er både fryktet og hatet av de fleste. På selveste julekvelden skal dette blir forandret, da gjenferd og ånder oppsøker ham. "En julefortelling" er kanskje en av de største og meste kjente fortellingene som de fleste kjenner til enten man har lest den eller sett den på film. Dette skyldes bl.a. at fortellingen blir tatt frem rundt juletider, at Scrooge er selveste modellen for onkel Skrue og at fortellingen er blant de mest filmatiserte fortellingene gjennom tidene. Allikevel anbefaler jeg alle til lese tekstversjonen, siden den inneholder mye mer enn hva filmversjonene har klart å frem av fortellingen.

basto

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
121
ISBN
9788275964081
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
A Christmas carol
Format
27 x 19 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Lisa Aisatos sterke illustrasjoner løfter det berømte juleeventyret om gnieren Ebenezer Scrooge inn i vår tid.»

Vårt Land

Kunders vurdering

H
Heidi – 20.12.2022

– Utdrag av lydebøken fra 2022 er feil. Det er ikke den du fikk med kjøp! Jeg er veldig misfornøyd og føler meg lurt!

b
basto – 24.01.2010

– Ebenezer Scrooge er en gammel mann som i hele sitt liv har hatet jul og høy pengeforbruk på ting som han anser som unyttig. Derfor er han en ensom person som er både fryktet og hatet av de fleste. På selveste julekvelden skal dette blir forandret, da gjenferd og ånder oppsøker ham. "En julefortelling" er kanskje en av de største og meste kjente fortellingene som de fleste kjenner til enten man har lest den eller sett den på film. Dette skyldes bl.a. at fortellingen blir tatt frem rundt juletider, at Scrooge er selveste modellen for onkel Skrue og at fortellingen er blant de mest filmatiserte fortellingene gjennom tidene. Allikevel anbefaler jeg alle til lese tekstversjonen, siden den inneholder mye mer enn hva filmversjonene har klart å frem av fortellingen.

e
eva – 05.12.2008

– I "A Christmas Carol" eller "en julefortelling" som den heter på norsk, møter vi grinebiteren og gjerrigknarken Ebenezer Scrooge. Historien minner oss på at vi aldri må tillate oss at våre hjerter blir kalde og harde (det gjelder kanskje mest oss voksne?). Det fører bare til ensomhet og gleder verken andre eller oss selv. Scrooge støter alle bort med sitt iskalde hjerte. Etter at han blir gjemsøkt av ånder som viser ham hvem han er, hvem han var, og hvordan det kunne ha vært, blir han skrekkslagen og ønsker oppriktig å forandre seg. Selv om historien ble skrevet i 1843, er den like aktuell i dag. Det er radioteateret som står for innspillingen, hvilket vil si at det er mer som et hørespill, med musikk og stor innlevelse. Vi kunne alle trenge å høre denne historien fra tid til annen som en påminnelse om å være godhjertede og varme.

L
L.H. – 12.03.2006

– I romanen "en julefortelling" av Charles Dickens møter vi Ebenezer Scrooge. Han er en gjerrigknark av verste sorten som hater alt og alle. Og det han hater mest er julen og alt som følger med den. Mens alle andre er hjemme å feirer, sitter Ebenezer på det isklade, strømløse kontoret sitt og jobber. Mens han sitter å tenker, dukker plutselig et gjenferd dekket med en lang, lang lenke opp. Ebenezer blir veldig redd, men gjenferdet sier han kommer med fredelige hensikter, og dermed begynner det å vise Ebenezer hvordan livet hans kunne ha blitt hvis han ikke hadde vært slik en kald og gjerrig person.
Denne boka er en klassikker! Den tar opp et viktig tema om hva julen egentlig handler om på en veldig interessant måte. Jeg vil anbefale denne boka på det sterkeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et julekvad:

Nissen

Andreas Faye
Nedlastbar lydbok 
49,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 55,-

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 31,-

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 34,-

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 60,-
 

Logg inn

Handlekurv