Esmeraldagåten

Serie: Clue 6

Denne gangen drar Cecilia, Leo, Une og Egon for og utforske den gamle gruven som ligger like bak pensjonatet. Der finner de noe som ikke tåler dagens lys … Les mer
Vår pris
254,-
Spar
25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 254,-
Spar: 25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Gamle, skumle gruver har en merkelig tiltrekningskraft. Gibsongruven, like ved Perlen pensjonat, har ikke vært i bruk på lang tid, den måtte stenge etter en ulykke. Cecilia og vennene hennes finner spor etter den store ulykken, og dessuten svartkrutt og kasser med gamle dynamittgubber.

I mulm og mørke

Som om ikke det var skummelt nok, gjør de noen oppdagelser dypt inne i de mørke gangene som tyder på at den gamle gruven skjuler hemmeligheter som ikke tåler dagens lys. De tre fatter mistanke om at det som skjer langt inne i fjellet har noe å gjøre med dykkerskipet som ligger i Skutebukta. Det er leid inn for å lete etter frakteskipet som i 1868 gikk ned ute ved Steinholmen med en hemmelig last om bord.

Filosofisk bakteppe

Som i de andre CLUE-bøkene har også denne historien et filosofisk bakteppe. Cecilie, Leo og Une må denne gangen gjøre seg kjent med Platons menneskesyn, og velge om de skal stole på fornuften eller følge følelsene for å løse Esmeraldagåten. I likhet med klassiske serier som Hardy-guttene og Fem-serien har CLUE-serien flere ungdommer som hovedpersoner. "Clue" er engelsk og betyr ledetråd, spor for å løse en gåte, men i tillegg er CLUE satt sammen av forbokstavene til hovedpersonene i serien: Cecilia, Leo, Une og hunden Egon. Handlingen foregår i og rundt pensjonatet Perlen i Skutebukta. Jørn Lier Horst skriver som alltid medrivende og lett tilgjengelig, og det er ikke uten grunn at denne serien har blitt en vinner på skolebibliotekene landet rundt.

Engasjement for lesing

Bøkene i CLUE-serien kommer som et naturlig resultat av Horsts engasjement for å skape leselyst hos barn og unge. I CLUE-bøkene havner leseren rett inn i handlingen og fanges etter bare noen setninger. Det er moderne, realistiske og handlingsmettede bøker, samtidig som de gir rom for ettertanke og funderinger over de store spørsmålene. – Da jeg var i målgruppen for CLUE-serien leste jeg bøker om Hardy-guttene og Frøken Detektiv. Jeg har forsøkt å gjenskape noe av den samme spenningen og barnlige lesegleden jeg selv opplevde. Jeg tar de yngre leserne like mye på alvor som de voksne, og jeg drar veksler på min erfaring som etterforskningsleder i politiet. Bakgrunnen for suksessen tror jeg ligger i den ekte spenningen i historiene, sier Jørn Lier Horst.

Fakta