Libertygåten

Serie: Clue 5

Etter en periode med kjølig vær har høsten blitt usedvanlig varm og solrik i Skutebukta. En Indian summer. Cecilia, Leo og Une finner en avis der noen har klippet ut bokstaver og ord. Blant annet er det tydelig at millioner og dreper er noen av ordene som mangler i overskriftene. Les mer
Vår pris
254,-
Spar
25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 254,-
Spar: 25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Høsten er usedvanlig varm og solrik i Skutebukta, en ekte Indian summer. Cecilia, Leo og Une nyter den forlengede sommeren, men gamle Tim rister på hodet: Indian summer varsler at noe dramatisk er i ferd med å skje.

Avisens hemmelighet
Cecilia, Leo og Une finner en gammel avis der noen har klippet ut bokstaver og ord. For moro skyld begynner de å gjette på hva som kan ha stått der et ord er klippet ut, og etter hvert avtegner det seg et illevarslende mønster.  Blant ordene som er klippet ut er ‘millioner’ og ‘dreper’. For å finne ut alle ordene som er klippet ut skaffer de tilveie et helt eksemplar av avisen – og det budskapet som kommer fram er svært truende: Det handler om et trusselbrev, og det går tydelig fram at politiet ikke må involveres. Det blir derfor opp til CLUE-gjengen å finne avsenderen, og det er flere ting som tyder på at den som har klippet ut ordene og limt sammen brevet befinner seg et sted Skutebukta.

Seilbåten
Pensjonatet Perlen er fullt av gjester på høstferie, noen mer spesielle enn andre - og mange har noe å skjule. Ute ved Steinholmen ligger en tilsynelatende forlatt seilbåt ankret opp, og i et skogholt står det parkert en nedstøvet bil med noen blodige filler i baksetet. Heldigvis viser Clue-gjengen igjen at de kan finne ut av nesten hva som helst - sånn at den indiske sommeren ikke ender i katastrofe. Jørn Lier Horst skriver som alltid lettlest og spennende, og han kjenner sine unge lesere godt og vet hva de vil lese, uten å vippe over i det spekulative. Clue-serien er perfekt lesemotivasjon for ferske lesere. I Liberty-gåten innledes jakten på den sagnomsuste "Kutter-skatten", så det er bare å glede seg til neste bok!

Fakta