Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Salamandergåten

Cecilia finner en død mann på stranda. Hvem var han, og hvordan døde han? Med Salamandergåten viser Jørn Lier Horst at han skriver like bra detektivfortellinger for ungdom som for voksne. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 3 virkedager

Cecilia Gaathe bor på Perlen pensjonat i idylliske Skutebukta. Foreldrene hennes kjøpte og restaurerte Perlen for noen år siden, men moren til Cecilia druknet under merkelige omstendigheter for en stund siden.

Uhyggelig strandfunn
Det er alltid morsomt å lete i fjæra - man vet aldri hva som driver i land. Men da Cecilia ser en mannsskikkelse ligge underlig stille med ansiktet ned, skjønner hun umiddelbart at han er død.
Akkurat i det hun skal til å løpe etter hjelp, dukker det opp en gutt på hennes egen alder. Han har mobil, og ringer til moren sin. Cecilia skjønner at det er Leo - sønnen til den nyansatte damen som skal hjelpe faren med å drive pensjonatet. Politiet ankommer, og konkluderer med at den drepte trolig kom fra et båtvrak som ligger på en av øyene ute i fjorden. Faren til Une, som også bor i Skutvika sammen med alle brødrene sine, blir pålagt å oppbevare alle løse gjenstander fra vraket i naustet sitt, til det kan hentes på forsvarlig vis. Cecilia, Leo og Une følger med på alt som skjer, og Leo passer på å fotografere alt. På slep har de selvfølgelig Egon, bikkja til Une.

Språket flyter svært godt, handlingen er tett og spenningsmettet, ledetrådene spres finurlig utover og nøstes opp uten snarveier.
Marie L. KLeve, Dagbladet

Innbruddet
Natta etter er det noen som bryter seg inn i naustet til faren til Une - men det virker ikke som om noe mangler? Cecilia og vennene blir enda mer sikre i sin sak: Det foregår noe veldig mistenkelig på Perlen. Hvem er egentlig de to utlendingene som pleier å bo der noen dager med ujevne mellomrom? Og hva med kjæresteparet som nettopp ankom - er de egentlig kjærester? De har skjøvet sengene på rommet sitt lengst mulig bort fra hverandre. I tillegg er det den litt skremmende, tjukke dansken på rom nummer 203 - hva er det med ham? Hvorfor knurrer Egon hver gang de passerer ham? Og har noen av disse typene noen sammenheng med den døde mannen som blir funnet på stranden? Heldigvis er det få som mistenker en gjeng med unger, og Cecilia, Une og Leo lar ingen anledning gå fra seg til å snoke. De er i ferd med å nøste opp en innviklet forbrytelse som involverer både gåtefulle personer, skipsforlis, mange penger og ikke minst en skummel salamander - men har de tatt seg vann over hodet? Det de har involvert seg i, er på ingen måte noen lek.

Spenning for unge lesere
Salamandergåten er en skikkelig "page turner" for barn i alderen 11 til 14 år. Boka er bygget opp av korte kapitler som gjør den svært leservennlig, og hvert kapittel avsluttes med en ny oppdagelse, et nytt spor eller spenningselement. Det skal godt gjøres å legge fra seg boka før siste side er lest! Mottoet for Salamandergåten er "Alt vi vet, er at vi intet vet", et sitat hentet fra filosofen Sokrates. Sokrates' spørrende holdning til livet går igjen som en rød tråd i boka. Våre venner Cecilia, Leo, Une og Egon lærer mye om viktigheten av å bevare et åpent sinn, og ikke trekke forhastede konklusjoner.
Forbokstavene i navnene deres danner for øvrig ordet "Clue", som også er navnet på bokserien som Salamandergåten er første bind av. Vi får bare håpe at Jørn Lier Horst skriver så tastene knaker - for vi vil vite hva som egentlig skjedde med moren til Cecilia. Klarer hun og vennene å finne spor, så mange år senere?
Den som leser får se!

Clue er engelsk og betyr ledetråd eller spor for å løse en gåte. i tillegg er Clue satt sammen av forbokstavene til de fire hovedpersonene i serien: Cecilia, Leo, Une og hunden Egon.

Full klaff med Clue
Jørn Lier Horst hadde lyst til å gjenskape leselysten han selv opplevde i tenårene og bestemte seg for å skrive en skikkelig spenningsserie for ungdom. Mye kan tyde på at han har truffet blink. Allerede dagen etter lansering av Salamandergåten måtte forlaget bestille et nytt opplag av boka!

Medlemsvurdering:
En fin fortelling for barn og unge, anbefales å høre sammen med barna ,den er bare så koselig

Doris Helene

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
141
ISBN
9788248911470
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
21 x 15 cm
Nr
8002576
Serie
Clue 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

D
Doris Helene – 08.04.2022

– En fin fortelling for barn og unge, anbefales å høre sammen med barna ,den er bare så koselig

D
Doris Helene – 08.04.2022

– En fin fortelling for barn og unge, anbefales å høre sammen med barna ,den er bare så koselig

Oppdag mer

Bøker som ligner på Salamandergåten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv