Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Appelsinpiken

Georg lever som femtenåringer flest - helt til den dagen han mottar et brev som faren skrev før han døde. I brevet forteller han om jakten på den gåtefulle Appelsinpiken, en mystisk skikkelse som dukker opp på de mest uventede steder. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Georg lever som femtenåringer flest - helt til den dagen han mottar et brev som faren skrev før han døde. I brevet forteller han om jakten på den gåtefulle Appelsinpiken, en mystisk skikkelse som dukker opp på de mest uventede steder. Selv har Georg nylig skrevet særoppgave om Hubble-teleskopet, og nå fletter han sine egne tanker om universet inn i farens brev. Slik samarbeider de to om å viske ut grensene mellom fortid og nåtid, liv og død.

Medlemsvurdering:
Dattera mi har lest apelsinpiken på ungdomsskolen i sveits på tysk. Jeg ville gjerne lese boken på norsk. Boken er en fest av kjærlighet og livsglede. Samtidig er den svært trist. Jeg anbefaler apelsinpiken både for ungdomer og voksne.

Ivar Furrer (sveits)

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242129932
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Priser
Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris 2003

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

I
Ivar Furrer (sveits) – 04.03.2024

– Dattera mi har lest apelsinpiken på ungdomsskolen i sveits på tysk. Jeg ville gjerne lese boken på norsk. Boken er en fest av kjærlighet og livsglede. Samtidig er den svært trist. Jeg anbefaler apelsinpiken både for ungdomer og voksne.

R
R – 28.08.2011

– Igjen har Jostein Gaarder klart å skrive en fantastisk bok! Georgs far døde da han var fire år, men plutselig en dag, 11 år etter, dukker det opp et brev til Georg fra faren hans. Brevet forteller historien om en mystisk appelsinpike og farens jakt på denne piken. Georg får bli kjent med faren han aldri kjente og får høre historien bak hans og morens forhold til hverandre. Som i så mange andre av Jostein Gaarders bøker er det også her to fortellinger som går parallelt; fortellingen om Georg som leser brevet til faren og fortellingen om appelsinpiken. En flott bok jeg vil anbefale alle å lese!

K
KRL – 26.07.2010

– Dette er den vakreste boka jeg har lest om kjærlighet, livet og døden. Den setter oss mennesker i et større perspektiv og gir virkelig grunn til ettertanke. En soleklar sekser:)

A
Andreas – 08.08.2009

– Georg er en ganske vanlig gutt på 15 år, men etter han har lest brevet fra faren føler han seg mer voksen, og han tenker mer på forholdet mellom livet og døden. Han skjønner at faren er veldig trist på slutten fordi han vet han kommer til å dø fra familien, og da blir Georg også ganske trist. Faren stiller Georg mange spørsmål som gjør at Georg må tenke over de tingene faren tar opp, for eks. spør faren han om han ville valgt livet hvis han visste at han skulle dø fra alle han var glad i etter en kort stund. Boka er litt filosofisk, og jeg tror budskapet til Jostein Gaarder er at man skal ta vare på livet for man vet ikke hvor lenge man har det. Jeg synes boka var ganske bra fordi den var ganske spennende for man viste ikke hvem appelsinpiken var før på slutten, og så var den litt trist, siden faren ofte pratet om hvor trist det var at han skulle dø.

V
Veronika – 24.07.2009

– Georgs liv blir forandret veldig når han som 15-åring mottar et brev fra sin avdøde far. Faren døde da Georg var fire år og han er ikke engang sikker på om han har noen virkelige minner om ham. I brevet skriver faren om Appelsiniken, en jente han ble forelsket i da han var ung. Men han har ikke bare skrevet en fortelling til sin sønn, meningen er å stille Georg et viktig spørsmål. Men spørsmålet kan ikke stilles med en gang, hans største ønske var å bli kjent med sønnen, det fikk han ikke. Men her er sjansen til å la sønnen bli kjent med ham! Nok en gang stiller Jostein Gaarder sine filosofiske spørsmål, godt blandet med en gripende fortelling, som er både romantisk, tankevekkende og veldig morsom. Dette er min absolutte favoritt av denne forfatteren!

S
SMB – 09.06.2009

– Her har Jostein Gaarder klart å skrive en vakker historie der skjebnen bringer to folk sammen. Da Georg er 15 mottar han et brav fra sin far hvor fortellingen om Appelsinpiken står skrevet. Hun er en kvinne faren møtte på bussen en dag da han ser appelsinpiken for første gang. han faller for henne med det samme og på den måten starter jakten. boken er fylt med magiske små øyeblikk som sitter i hukommelsen over lang tid. Den forteller om en som lever videre etter sin død i påvente av å fortelle sin historie. den gir håp og oppmuntring om at kjærligheten finnes der ute. Virkelig en roman som drar deg med på en reise gjennom et liv etter døden.

k
kattejenta – 30.07.2008

– Georg på 15 år mottar et brev fra den avdøde faren sin. Brevet ble skrevet da han var 4 år gammel. I brevet forteller han om den gåtefulle Appelsinpiken som dukker opp på de mest uventede steder. Hun bærer på en stor pose med appelsiner, derav kallenavnet Appelsinpiken. Hun sier at hun vil male appelsinene, og at hver appelsin er forskjellig så derfor må hun ha så mange. Hvem er denne Appelsinpiken? Georg har skrevet en særoppgave om Hubble-teleskopet. Hvordan kan Georg bevare minnet om faren sin? Han har noen bilder og videoopptak av han, men ellers har han ingen minner om han for han var jo så liten da han døde. I brevet skriver faren om kjærligheten hans til Appelsinpiken, og han stiller han et spørsmål Georg må svare på. Forå svare på det må de to skrive bok sammen. Appelsinpiken er en varm og virkelighetstro fortelling om å leve, elske og dø. Appelsinpiken er en fortelling om kjærligheten.

S
Sitronpiken – 22.12.2005

– Jeg lånte denne boken av en venninne av meg. Egentlig adde jeg ikke lyst til å lese den, men vi gjorde en avtale om at jeg skulle lese denne så skulle hun lese Fem vinder over Tamalon. Jeg må innrømme at jeg likte denne boken veldig godt. Som sagt var jeg litt skeptisk i begynnelsen, men så ble jeg litt revet med. For en herlig roman dette er! Tenkte jeg. Den mystiske Appelsinpiken med fjellanorakken og posene med appelsiner. Hvem er hun? Hva skal hun med alle de posene? Gaarder greier som alltid å flette inn filosofiske spørsmål i denne boken også. Og det får meg faktsik til å tenke, vanligvis så er jeg ikke så skrekkelig filosofisk av meg, men det ble jeg rett og slett av å lese denne boken. Den passer for alle, både gamle og unge, og jeg anbefaler den på det varmeste til alle. Gaarders bøker er perfekte å lese en kjølig høst- eller vinterkveld i godstolen med et varmt teppe rundt seg.
Appelsinpiken får en 6 av meg, helt klart.

I
Ingrid_91 – 25.11.2005

– Da jeg først så denne boken syntes jeg den så kjedelg ut. Men så begynte jeg å lese litt om den på internett og da bestemte jeg meg om at denne MÅTTE jeg ha! Jostein Gaarders bok handler om far og sønn som skriver en bok sammen, de skriver om kjærlighet og hvordan to mennesker kan møtes.
Appelsinpiken handler om en femtnenårig gutt som mottar et brev fra faren sin som døde for flere år siden. Georg har nylig skrevet en særoppgave på skolen om hubble teleskopet. Og mens han leser tenker han på det han skrev om i oppgaven. Faren skriver om den "mystiske" appelsinpiken. Dette er en av de fineste romanene jeg har lest! Denne boken kan alle ha glede av å lese, unge og gamle!

R
R. – 09.10.2005

– Appelsinpiken er enda en vidunderlig levende bok fra den norske forfatteren Jostein Gaarder som blant annet har skrevet Sofies Verden, Julemysteriet og mye mye mer. I denne boken møter vi Georg som plutselig får et brev fra sin avdøde far. I brevet forteller faren en fantastisk historie om Appelsinpiken og hvordan han møtte henne. Boken er utrolig lettlest og vanskelig å legge i fra seg. Den tar opp store spørsmål som liv og død og selveste meningen med livet. Historien er utrolig rørende og til tider ufattelig trist, men samtidig er alt så flott, levende og fult av håp. Liker du Jostein Gaarders bøker vil du i allefall like denne. Den er så mye mer enn den først virker!

J
Jorunn – 01.10.2005

– Ingen tvil om at dette er en Gaarder-bok, her er det jordnære i skjønn forening med de store spørsmålene. Det er alltid koselig å lese en bok av Jostein Gaarder, men det varierer hvor godt han lykkes med å lage en interessant fortelling. Her er det litt både- og. I begynnelsen er det spennende, med jakten på den mystiske appelsinpiken. Når vi endelig får vite hvem hun er, stopper handlingen litt opp. Det er interessant å lese om Hubble-teleskopet og lignende, men kanskje Jostein burde skrive en rent naturfaglig bok innimellom? Så slipper han å falle mellom to stoler slik han gjør når han ikke helt får filosofien til å henge sammen med fortellingen. Han har klart det på genialt vis før (Kabalmysteriet, Sofies Verden), men her blir det litt påklistret. Likevel; det er mye fengende retorikk her, Gaarder har en koselig form for humor som alltid ligger på lur.

n
nøff... – 29.07.2005

– En 15-åring som heter Georg lever som 15-åringer flest helt til han finner et brev som faren la igjen før han døde. Det brevet handlet om en mystisk Appelsinpike som dukket opp på de mest uventede steder...Dette er en flott bok av Jostein Gaarder. Den er spennende, morsom og du klarer ikke å legge boka fra deg. Jeg anbefaler denne boka. Flott bok! Og flott arbeid av Jostein Gaarder som har laget denne boka. Som sagt, jeg anbefaler den fordi den er morsom og spennende! Anbefales altså! Ja, jeg skal ikke si det så mange flere ganger nå, men det er en flott bok som anbefales! Anbefales!

M
M – 06.04.2005

– Det fine med Gaarders ungdomsbøker, er at man kan lese dem selv om man egentlig er for gammel til å lese den slags litteratur. Denne boka er også slik. Den handler om en gutt som får et brev fra den avdøde faren sin, og i det forteller faren om appelsinpiken. Hvem er denne appelsinpiken? Hvilken tilknytning har hun til faren hans? Og hva er det faren prøver å si ham, så mange år etter at han døde? Jeg likte denne boka kjempegodt. Det er nok en av de beste jeg har lest av Gaarder. Anbefales!

T
Thomas – 26.12.2004

– Denne boken passer godt også for oss voksne med ulike påminnelser om de gode sidene ved livet. Gaarder skriver godt og med 175 små sider er dette en 2-3 timers nytelse over et glass vin en hverdagskveld. En rørende fortelling om kjærlighet I mange former og en befriende og åpen holdning til livet. Dette er en fortelling som gjør deg glad. Teknisk er boken sydd sammen i kjent stil med to ulike stemmer; den døde farens etterlatte brev og den unge sønnens refleksjoner over teksten. Spenningen bygges opp rundt den mystiske Appelsinpiken og forløses lunt og behagelig mot slutten av romanen.

N
Nita007 – 07.12.2004

– Når jeg leste denne boken kjente jeg øyeblikkelig igjen Gaarders skrivemåte. Det var som om man måtte lese videre for å finne ut hvem Appelsinpiken var og alle de andre spørmålene som poppet opp i hode mens jeg leste. Den var kryddret med fakta som jeg aldri hadde tenkt på før jeg leste boken, samtidig som den førte oss inn i en utrolig historie. Jeg har altid likt å lese bøker av Jostein Gaarder men denne har blitt min favoritt. Den er lett å lese, akkurat passe lang og får deg til å bruke hjernen samtidig som du lærer mye nytt. det er kanskje lenge siden Gaarder har skrevet en ungdomsbok, men han har sannelig ikke mistet tallentet, han har forbedret seg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Appelsinpiken:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv