– Som speiderleder for ulvunger, småspeider, er denne boka et must. Her lærer man om dyrene i jungelen, deres egenskaper og svakheter. Mowgli var den karakteren som var mest facinerende. Han er artig, rar og klok på en gang og er en person man kan kjenne seg igjen i. Hvem har ikke unnlatt å gjøre som foreldrene sier i blant? Mowgli går igjennom de samme problemer som andre; bare at han lever sammen med dyr. Han er utålmodig, sta og egen, men trenger også omsorg og kjærlighet. Akkurat som andre barn. Forfatteren forteller på en lett og underholdende måte,uten å vike fra det seriøse i handlingen. Han er forklarende, men ikke belærende. Det som jeg stusset litt på underveis var hvor lett Mowgli kom overends med de andre menneskene. Han hadde ikke sett et menneske på 11 år og oppfører seg veldig ordentlig til å være oppdratt av ulver. Men om man legger fra seg de kritiske brillene og nyter samspillet mellom mennesket og dyrene som tar seg av denne lillen frosken, er dette en historie som går rett i hjerte. Alt er beskrevet veldig troverdig, man tror at dyrene prater og skjønner ikke helt hvorfor ikke menneskene i landsbyen ikke forstår hva Gråbror sier. Mer enn en gang kom tårene trillende. Dette er en bok som beskriver det å vokse opp på en litt annene måte, det handler om vennskap som aldri tar slutt, en mors kjærlighet til sitt barn og hva man er villig til å ofre for hverandre. En bok som burde leses av alle og en hver, og da mener jeg helst originalen.
Jungelboken
også han må finne tilhørighet et sted. Men før Mowgli kan oppsøke menneskesamfunnet, må han gjennom en siste styrkeprøve: Han må vise Shere Khan hvem som er jungelens herre ... Jungelboken (1894) består av syv fortellinger signert Rudyard Kipling. I tillegg til første del av historiene om Mowgli, finner vi også fortellingene om Rikki-Tikki-Tavi, Den hvite selen og Elefant-Toomai. Resten av fortellingene om Mowgli kan vi lese i Den andre jungelboken, som utkom året etter den første og som nå endelig foreligger i ny, norsk utgave.
Kundevurdering:
Som speiderleder for ulvunger, småspeider, er denne boka et must. Her lærer man om dyrene i jungelen, deres egenskaper og svakheter. Mowgli var den karakteren som var mest facinerende. Han er artig, rar og klok på en gang og er en person man kan kjenne seg igjen i. Hvem har ikke unnlatt å gjøre som foreldrene sier i blant? Mowgli går igjennom de samme problemer som andre; bare at han lever sammen med dyr. Han er utålmodig, sta og egen, men trenger også omsorg og kjærlighet. Akkurat som andre barn. Forfatteren forteller på en lett og underholdende måte,uten å vike fra det seriøse i handlingen. Han er forklarende, men ikke belærende. Det som jeg stusset litt på underveis var hvor lett Mowgli kom overends med de andre menneskene. Han hadde ikke sett et menneske på 11 år og oppfører seg veldig ordentlig til å være oppdratt av ulver. Men om man legger fra seg de kritiske brillene og nyter samspillet mellom mennesket og dyrene som tar seg av denne lillen frosken, er dette en historie som går rett i hjerte. Alt er beskrevet veldig troverdig, man tror at dyrene prater og skjønner ikke helt hvorfor ikke menneskene i landsbyen ikke forstår hva Gråbror sier. Mer enn en gang kom tårene trillende. Dette er en bok som beskriver det å vokse opp på en litt annene måte, det handler om vennskap som aldri tar slutt, en mors kjærlighet til sitt barn og hva man er villig til å ofre for hverandre. En bok som burde leses av alle og en hver, og da mener jeg helst originalen.mag
Detaljer
- Forlag
- Transit
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 169
- ISBN
- 9788275961752
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2011
- Originaltittel
- The junglebook
- Format
- 22 x 14 cm
- Serie
-
Transits barne- og ungdomsklassikere
Jungelboken 1
Lytt til utdrag
Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven