Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Matilda

Verdens mest geniale jente!
Når Matilda begynner på skolen, blir både hun og de andre elevene plaget av grusomme rektor Trunchbull som synes elevene er ufyselige larver. Men så oppdager Matilda at hun kan noe som absolutt ingen andre barn kan. Les mer

244,-

279,- Spar: 35,-

Sendes innen 1 virkedag
Verdens mest geniale jente!
Når Matilda begynner på skolen, blir både hun og de andre elevene plaget av grusomme rektor Trunchbull som synes elevene er ufyselige larver. Men så oppdager Matilda at hun kan noe som absolutt ingen andre barn kan. Og DA blir det andre boller.

Roald Dahl er verdens mest populære barnebokforfattere. Barn over hele verden elsker hans hemningsløse, kloke og sprudlende fortellinger. Bøkene er oversatt til mer enn 50 språk og har solgt i over 100 millioner eksemplarer.

Medlemsvurdering:
Matilda er en liten jente som er ganske overlatt til seg selv. Hun er kjempeintelligent, og dermed mener foreldrene og broren at det må være noe galt med henne. For hva er vel poenget med å kunne så mye rart? Når Matilda begynner på skolen møter hun den slemme rektor Trunchbull. Fra dag én er rektoren ute etter Matilda, men læreren i klassen hennes gjør alt for å legge til rette slik at Matilda skal trives og lære enda mer. Matilda oppdager at hun har krefter som gjør at hun kan flytte på ting bare ved å bruke tankene sine. Denne lydboken kan høres om og om igjen. En klar favoritt.

Edderkopp

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
219
ISBN
9788205478183
Utgave
7. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
24 x 18 cm
Nr
8221464

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

E
Edderkopp – 03.10.2009

– Matilda er en liten jente som er ganske overlatt til seg selv. Hun er kjempeintelligent, og dermed mener foreldrene og broren at det må være noe galt med henne. For hva er vel poenget med å kunne så mye rart? Når Matilda begynner på skolen møter hun den slemme rektor Trunchbull. Fra dag én er rektoren ute etter Matilda, men læreren i klassen hennes gjør alt for å legge til rette slik at Matilda skal trives og lære enda mer. Matilda oppdager at hun har krefter som gjør at hun kan flytte på ting bare ved å bruke tankene sine. Denne lydboken kan høres om og om igjen. En klar favoritt.

M
Mi – 03.10.2009

– Dette er boken om Matilda, en tilsynelatende helt vanlig jente. Men det man ikke ser er at Matilda kan få ting til å skje, bare ved å ville det sterkt nok. Matildas foreldre liker henne ikke, og allerede fra hun er lita er hun alene hjemme mens foreldrene er på jobb og broren på skolen. Da begynner hun å gå på biblioteket og lærer seg selv å lese. Hun leser og lærer masse. Når hun begynner på skolen er rektoren på skolen ute etter henne, men den veldig snille læreren hennes hjelper Matilda så godt hun kan, og tar seg av henne. Denne boka var en klar favoritt da jeg var mindre, og radioteateret har gjort en flott versjon av den.

A
Avgangs09 – 28.09.2009

– Dette er liksom boken om barnas hevn mot slemme voksne. Her får man virkelig se at hvis man bare er smarte så kan man ordne opp på mange måter. Det er utrolig morsomt å høre på alle de morsomme planene og tingene Matilda tenker ut og gjør. Ikke minst hvordan hun oppdager sine "spesielle krefter", hvilket fører til mange morsomme situasjoner. Det flotte med "Matilda" er at historien er trist, samtidig som mye moro skjer, og det er med noen helt hysteriske personligheter som beskrives veldig morsomt av oppleseren. "Matilda" er uten tvil en barnebok man burde få med seg, og da er denne lydboken midt i blinken.

M
M – 21.09.2009

– Dette er nok en fantastisk barnebok fra Roald Dahl, som har skrevet bøker som "Charlie og sjokoladefabrikken og "Heksene" for å nevne noen. Og dette er etter min menning den beste boken hans. For i denne boken blir man kjent med den spesielle ungen Matilda, og hun er ikke som andre barn. Hun er et geni, men det er ingen som bryr seg noe særlig om det. Foreldrene og broren hennes synes det å lese bøker er bare tull når de har tv, og synes ikke Matilda er noe smart. Og rektoren hennes synes hun er en bråkmaker, men læreren hennes ser henne for den hun er, et snilt og smart barn med noen helt spesielle krefter. Dette er en fantastisk historie som flest mulig burde lese.

L
Leseguri! – 03.11.2008

– Dette er den spennende, og triste historien om genijenta Matilda. Hun har kunnet lese nesten hele livet, og er virkelig et vidunderbarn. Men foreldrene hennes er av typen som ikke har én bok hjemme. De vil heller at Matilda skal se på tv! Men så begynner hun på skolen, og hvem vet hva som kan skje da? Uheldigvis begynner hun på skolen der den fæle, og krigerske Miss Trunchbull er rektor! Miss Trunchbull har ikke et serlig bra forhold til Matilda, og hun forsøker selvsagt å gjøre livet så surt som mulig for Matilda. Men da oppdager Matilda at hun har spesielle egenskaper ... Mon tro hvilke? Det får du høre på denne spennende lydboken. En klassiker fra Roald Dahl!

K
Karolinex – 22.08.2008

– Matilda er en følsom, vennlig og en genial jente. Da hun begynner på skolen er hun den beste i klassen å blir sendt videre til et høyere trinn siden hun allerede ligger foran læresemesteret for hennes trinn. Allerede etter første dag på skolen møter hun den fæle rektoren Miss Trunchbull. Det er først da Matilda oppdager at hun har evnen til å kunne flytte på ting. Matilda er en liten jente som er fullstendig misforstått av sine egne foreldre sin bror og sin slemme rektor. Det er kun hennes lærerinne og hennes venner som er snill mot hun. Men en dag venter det hevn. Dette er en koselig film om den vesle lille jenta. Anbefales for barn.

B
Bongo – 08.01.2006

– Dette er en fanstastisk herlig historie om en jente med navn Matilda, og hun er et perfekt eksempel på at enklete er rett og slett født i feil familie. Matilda skiller seg tidlig ut da hun begynner å lese bøker i meget ung alder. Hun er et kjempe inteligent barn som ikke blir tatt vare på av sin familie som bare bryr seg om hva som går på tv. Det er livet deres. Matilda er fra første stund en spesiel jente, og av frustrasjonen over sine foreldre utvikler hun evner alle barn kan bare drømme om. Vi møter henne, på biblioteket, på skolen, hjemme, og hos sin kjære lærer. Dette er et flott verk man bare må ha med seg. Anbefales!

C
Chuck Norris – 09.10.2005

– Roald Dahls barnebok "Matilda",handler som de fleste andre Dahl-historier om unger og magiske saker. I denne anledning er det en jente som selv har magiske evner. Matilda har vært spesiell helt siden hun ble født, men hun får ikke så mye oppmerksomhet av de andre medlemmene i hennes vulgære familie. På skolen herjer den den militante og tvers igjennom onde rektoren med de svake elevene, uten at noen kan gjøre noe. Matilda føler at noe må gjøres. Hun får en venn i sin snille frøken, og finner ut at hun skal bruke sine spesielle evner til å forbedre sin egen og andres sitasjon. Resultatet er en herlig sprø barnebok.

K
K.H. – 03.10.2005

– Boka handler om en liten jente som heter Matilda. Matilda ser ut som en helt vanlig jente, men hun er kjempe smart. Matilda er født i en familie som ikke syntes noe om henne og bøkene hennes. Det eneste de bryr seg om er TV. Da Matilda skal begynne på skolen, møter hun den forferdelige rektoren, Miss Trunchbull. Trunchbull er verdensmester i kulestøt, og hun hater barn. Matilda får den snille læreren Miss Honey, som mener at Matilda er for smart til å gå i første klasse, så un syntes at Matilda skal få gå i en høyere klasse. Da Honey forslår dette for miss Trunchbull tror miss Trunchbull at miss Honey foreslår dette for å bli kvitt Matilda.
Boka "Matilda" er morsom og spennende. Av og til også litt trist. Boka er slik at når du først har begynt å lese, kan du ikke legge boka fra deg. Passer for barn mellom 4 og 10 år.

L
L.M. – 02.10.2005

– Lydboka handler om Matilda. Hun ser ut som en vanlig unge, men det ingen vet når de møter henne er at hun er et geni. Og familien til Matilda behandler henne helt elendig. Når Matilda begynner på skolen, møter hun den fryktinngytende og grusomme rektoren, Miss Trunchbull, som hater barn. På skolen merker læreren til Matilda at Matilda er veldig smart, og hun foreslår at Matilda skal bli flyttet opp til et høyere klassetrinn, men rektoren tror at det er for å bli kvitt Matilda, så hun sier nei. På skolen oppdager Matilda at hun har helt spesielle evner.
Lydboka/boka passer veldig godt for barn i alle aldre. Rollene er det veldig lett å leve seg inn i. Anbefales på det sterkeste!

L
L.M. – 02.10.2005

– Lydboka handler om Matilda. Hun ser ut som en vanlig unge, men det ingen vet når de møter henne er at hun er et geni. Og familien til Matilda behandler henne helt elendig. Når Matilda begynner på skolen, møter hun den fryktinngytende og grusomme rektoren, Miss Trunchbull, som hater barn. På skolen merker læreren til Matilda at Matilda er veldig smart, og hun foreslår at Matilda skal bli flyttet opp til et høyere klassetrinn, men rektoren tror at det er for å bli kvitt Matilda, så hun sier nei. På skolen oppdager Matilda at hun har helt spesielle evner.
Lydboka/boka passer veldig godt for barn i alle aldre. Rollene er det veldig lett å leve seg inn i. Anbefales på det sterkeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Matilda:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

SVK

Roald Dahl
Innbundet 
254,- 279,-
Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv