Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Skoledilla

Sommerferien er over. Vimsete Vilma gruer seg litt til å begynne på skolen igjen. Hva bør hun ha med seg første skoledag – en høne, nisselua eller banantelefonen? Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Sendes innen 3 virkedager

Ekte bestevenner og prinsesser

Sommerferien er over. Vimsete Vilma gruer seg litt til å begynne på skolen igjen. Hva bør hun ha med seg første skoledag – en høne, nisselua eller banantelefonen …?

Monsteret Mari, fantasivennen til Vilma som sover under sengen hennes, må nok bli hjemme i år, siden hun skapte så mye trøbbel i fjor. Hvem kunne ane hvor upopulær det var å flytte på alt møblementet, for eksempel …? Vilma får velmente råd fra storesøsknene sine om hvordan hun burde være på skolen, og alle rådene har det til felles at hun burde prøve å være litt mindre seg selv ... Men det er jo ikke så lett.

Prinsesse i klasserommet
Vilmas nye plass er ved siden av en jente som heter Rosella, og som har strutteskjørt og et hårbånd som egentlig er en krone. Hun drikker fin te av tekopp med lillefingeren ut, og spiser matpakken sin med kniv og gaffel, akkurat som man kan forvente seg av en prinsesse. Vilma bestemmer seg sporenstreks for at Rosella skal være hennes nye, helt ekte bestevenn. Siden Rosella har seks underskjørt, tar Vilma på seg 9 underbukser dagen etter – men det virker ikke som om Rosella blir imponert. I tillegg har Vilma litt å stri med på hjemmefronten. Alve-vennen hennes er ved et uhell forvandlet til en høne, og fanget av den onde Gomle Grakar.  Heldigvis er Rosella en ganske tøff prinsesse, og sammen erklærer Vilma og Rosella krig mot Gomle Grakar!

Krevende å begynne på skolen
Det er ikke alle barn som umiddelbart finner seg til rette med å sitte stille i seks timer hver dag, eller bare forholde seg til det som læreren holder på med på tavla. Mange av dem vil garantert kjenne seg igjen i vimsete Vilma, med hennes litt flytende oppfatning av virkelighet og fantasi. Den andre boken om Vilma er enda en varm, morsom og lettlest bok, en fortelling å kjenne seg igjen i og bli riktig glad i.

Detaljer

Forlag
Fontini
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
158
ISBN
9788293346333
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Dory and the real true friend
Format
20 x 15 cm
Nr
8088969
Serie
Vilma 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skoledilla:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Oppslukt
3 for 2

Oppslukt

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
179,- 279,-
 
Amuletten
3 for 2

Amuletten

Kazu Kibuishi
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv