Skoledilla

; Nina Aspen (Oversetter)

Serie: Vilma 2

Sommerferien er over. Vimsete Vilma gruer seg litt til å begynne på skolen igjen. Hva bør hun ha med seg første skoledag – en høne, nisselua eller banantelefonen? Les mer
Vår pris
227,-
Spar
22,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 227,-
Spar: 22,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Ekte bestevenner og prinsesser

Sommerferien er over. Vimsete Vilma gruer seg litt til å begynne på skolen igjen. Hva bør hun ha med seg første skoledag – en høne, nisselua eller banantelefonen …?

Monsteret Mari, fantasivennen til Vilma som sover under sengen hennes, må nok bli hjemme i år, siden hun skapte så mye trøbbel i fjor. Hvem kunne ane hvor upopulær det var å flytte på alt møblementet, for eksempel …? Vilma får velmente råd fra storesøsknene sine om hvordan hun burde være på skolen, og alle rådene har det til felles at hun burde prøve å være litt mindre seg selv ... Men det er jo ikke så lett.

Prinsesse i klasserommet
Vilmas nye plass er ved siden av en jente som heter Rosella, og som har strutteskjørt og et hårbånd som egentlig er en krone. Hun drikker fin te av tekopp med lillefingeren ut, og spiser matpakken sin med kniv og gaffel, akkurat som man kan forvente seg av en prinsesse. Vilma bestemmer seg sporenstreks for at Rosella skal være hennes nye, helt ekte bestevenn. Siden Rosella har seks underskjørt, tar Vilma på seg 9 underbukser dagen etter – men det virker ikke som om Rosella blir imponert. I tillegg har Vilma litt å stri med på hjemmefronten. Alve-vennen hennes er ved et uhell forvandlet til en høne, og fanget av den onde Gomle Grakar.  Heldigvis er Rosella en ganske tøff prinsesse, og sammen erklærer Vilma og Rosella krig mot Gomle Grakar!

Krevende å begynne på skolen
Det er ikke alle barn som umiddelbart finner seg til rette med å sitte stille i seks timer hver dag, eller bare forholde seg til det som læreren holder på med på tavla. Mange av dem vil garantert kjenne seg igjen i vimsete Vilma, med hennes litt flytende oppfatning av virkelighet og fantasi. Den andre boken om Vilma er enda en varm, morsom og lettlest bok, en fortelling å kjenne seg igjen i og bli riktig glad i.

Fakta