Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Den hemmelighetsfulle øya

Den hemmelighetsfulle øya er den tolvte boken i Jules Vernes storslåtte serie «Ekstraordinære reiser», som inneholder flere av verdenslitteraturens mest berømte verker og som har inspirert og gledet lesere siden starten på serien i 1863. Les mer

399,-
Sendes innen 3 virkedager
Den hemmelighetsfulle øya er den tolvte boken i Jules Vernes storslåtte serie «Ekstraordinære reiser», som inneholder flere av verdenslitteraturens mest berømte verker og som har inspirert og gledet lesere siden starten på serien i 1863. For mange er kanskje Den hemmelighetsfulle øya den av Jules Vernes fortellinger som rager aller høyest - den er uhyre spennende og fasettert, overraskende og ikke minst opplysende. Sikkert er det at romanen er en spektakulær robinsonade som viser vår sivilisasjons vell av mulig.heter og ikke minst trusler.
Året er 1865 og den amerikanske borgerkrigen raser for fullt i sin brutale sluttfase. Fra den beleirede byen Richmond i staten Virginia klarer fem krigsfanger og en hund med nød og neppe å rømme i en kapret luftballong. Men flukten skal vise seg å få et alt annet enn ønsket resultat, idet rømlingene havner midt i en forferdelig orkan. Ballongen blir ledet langt ut av kurs og etter mange, lange timer og dager i tærende kamp med naturkreftene, ender den ville ferden på det som tilsynelatende fremstår som en øde øy. De nye og uventede omgivelsene byr på store utfordringer for de fem frihetssøkerne - en krigskorrespondent, en naturforsker, en sjømann, en ingeniør og hans trofaste tjener. Men underlige ting skjer på den ukjente øy. Er de skipbrudne virkelig alene? Romanen er siste del av Jules Vernes berømte trilogi, som i for øvrig består av Kaptein Grants barn og En verdensomseiling under havet.
Første komplette utgave på norsk. Illustrert med 154 vignetter av Férat og graveringer av Barbant.

Medlemsvurdering:
Som liten elsket jeg Juels Verne og leste alt jeg kom over av ham. Som åtteåring syns jeg "Den hemmelighetsfulle øya" var kjempespennende og utrolig morsom. Det syns jeg den dag idag også. Juels Verne er kjent for sine spennende og mystiske bøker. Dette er en av hans beste, spør du meg! "Den hemmelighetsfulle øya" handler om en gruppe på 5 mennesker som ender opp på en øde øy. De grunnlegger et samfunn fra grunnen av, men snart blir de uvenner. Hvordan skal de klare å overleve på denne øya? Og hvilken hemmelighet er det den skjuler? Det er noe rart ved den og ting tilspisser seg. Jeg syns "Den Hemmelighetsfulel Øya" er en fantastisk bok. Anbefales til ALLE i alle aldre! Jeg elsker den. Dette er en bok du kommer til å lese lenge etter sengetid. Pass på å ha batteri i lommelykta!

Ida

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
751
ISBN
9788279902119
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
L'île mystérieuse
Format
22 x 15 cm
Serie
Ekstraordinære reiser

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

J
Jørn Enger – 15.10.2019

– Den hemmelighetsfulle øya

F
Frank – 31.03.2016

– Tar meg tilbake nesten 40 år,når jeg leste den først.som tolvåring levde jeg meg inn i historien.morsomt å lese den igjen i retrospektiv 😊

F
Frank – 31.03.2016

– Tar meg tilbake nesten 40 år,når jeg leste den først.som tolvåring levde jeg meg inn i historien.morsomt å lese den igjen i retrospektiv 😊

F
Frank – 31.03.2016

– Tar meg tilbake nesten 40 år,når jeg leste den først.som tolvåring levde jeg meg inn i historien.morsomt å lese den igjen i retrospektiv 😊

Ø
Ødipus – 04.08.2009

– "Den hemmelighetsfulle øya" er en av de mer kjente bøkene til Jules Verne, og med god grunn. Fem menn "strander" på en øde øy med en luftballong, og i Robinson-stil må de klare seg på øyas begrensede ressurser. Det er denne biten, hvor entrepenørskapen og troen på vitenskap og teknologi, får full utfoldelse som jeg likte best i denne boka. Det hemmelighetsfulle elementet ligger hele tiden i bakgrunnen, og det skaper i seg selv liten spenning. Det er nok slik at denne boka passer best for den litt yngre garde, og da spesielt for dem som liker å bygge hytter og ellers bygge opp ting fra bunnen.

I
Ida – 14.07.2006

– Som liten elsket jeg Juels Verne og leste alt jeg kom over av ham. Som åtteåring syns jeg "Den hemmelighetsfulle øya" var kjempespennende og utrolig morsom. Det syns jeg den dag idag også. Juels Verne er kjent for sine spennende og mystiske bøker. Dette er en av hans beste, spør du meg! "Den hemmelighetsfulle øya" handler om en gruppe på 5 mennesker som ender opp på en øde øy. De grunnlegger et samfunn fra grunnen av, men snart blir de uvenner. Hvordan skal de klare å overleve på denne øya? Og hvilken hemmelighet er det den skjuler? Det er noe rart ved den og ting tilspisser seg. Jeg syns "Den Hemmelighetsfulel Øya" er en fantastisk bok. Anbefales til ALLE i alle aldre! Jeg elsker den. Dette er en bok du kommer til å lese lenge etter sengetid. Pass på å ha batteri i lommelykta!

S
Snart på tur – 05.03.2006

– Den hemmelighetsfulle øya er historien om 5 menn som 'strander' på en tilsynelatende øde øy med en luftballong. Plottet ligner med andre ord på Robinson Crusoe, bare at det er krydret med Jules Vernes fabelaktige fantasi. Jeg synes boken er god fordi den fremstiller hvordan mennene bygger opp sitt eget lille samfunn på øya. Entreprenørskapen virker dypt inspirerende, og Vernes kan sies å ha noe av et romantisk menneskesyn. Igjennom konstruktiv og rasjonell tenkning klarer mennene seg, og forsøker å oppklare noen av mysteriene de på øya.
Boken er en perle for de eventyrlystne, og fremkaller et ønske om å faktisk strande på en øde øy selv.

F
Fascinert – 05.03.2006

– 5 menn rømmer fra fangenskap under den amerikanske borgerkrigen. Fluktbilen er et luftskip, som havarerer og levner dem alene på en øde øy. Mennene finner raskt ut at øya ikke er den helt typiske øde øy, og forsøker å avdekke mysteriene de møter. Her kan vi med andre ord snakke om en tung inspirasjonskilde til den enormt populære TV-serien Lost. Det er ikke like mye spenning i Jules Vernes tidlige variasjon over samme tema, men lesergleden ligger mest i å lære om hvordan mennene tar i bruk vitenskap og håndverk for å bygge si egen lille koloni på øya. En bok som anbefales til alle med eventyrlyst.

E
Enkel – 05.03.2006

– På en øde øy sitter 5 rømte krigsafanger fra den amerikanske borgerkrigen, etter et halvveis vellykket rømmingsforsøk. På denne øya må de klare seg selv, og opplever at dette blir lettere enn først antatt, da et eller annet ser ut til å gi dem hjelpende hender. Mennene er i utgangspunktet lærde og kapable, og å lese om hvordan de utnytter naturressursene vekker en entreprenørånd i meg. Og mysteriet med øya skal vise seg å være en vri alle med kjennskap til Jules Verne vil sette veldig stor pris på. Boka er i tillegg til å være svært kjent, også lettlest og spennende. Finnes ingen god grunn til å ikke lese den.

Ø
Øy – 05.03.2006

– I Jules Vernes tidlige versjon av Lost, havner 5 amerikanske borgerkrigsfanger på en øde og mystisk øy, hvor de må overvinner naturen. Med konstruktiv og rasjonell tenkning klarer mennene seg svært godt, og mye av boken går ut på å beskrive hvordan mennesket kan bruke teknologi for å lage seg gode samfunn. Dette er svært fornøyelig, og man kommer inn i Jules Vernes positive menneskesyn. Hele boken har en svært god stemning, og kan i verste fall hevdes og være platt. Det plager imidlertid ikke meg, og vil heller ikke plage enhver som mener en god historie kan være uten vold, mellommenneskelige konflikter og kjærlighetsdrama.

E
Eniel – 01.06.2005

– Jules Verne skrev en mengde bøker i science fiction-sjangeren, og av alle bøkene jeg har lest av ham er dette min favoritt. En gruppe menn strander i en storm på en øde øy, og vet ikke sin arme råd for hva de skal gjøre for å overleve. Heldigvis er øya rik på ressurser, og mennene klarer seg overraskende bra. Ikke bare på grunn av det de finner på øya, men det virker nesten som om noen eller noe annet er til stede på øya sammen med dem& Dette er enda en fantastisk spennende bok, med en uventet og utrolig avslutning. Nok en tidløs klassiker fra Verne!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den hemmelighetsfulle øya:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 

Jakten

Bernard Minier
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv