Sirkelen - Mats Strandberg

Sirkelen

; Sara B. Elfgren ; Bodil Vidnes-Kopperud (Oppleser) ; Gry Brenna (Oversetter)

Serie: Engelsfors-trilogien 1

En gammel profeti forteller om den endelige kampen mellom gode og onde krefter. I følge profetien skal de gode ledes av en Utvalgt. Tenk om det plutselig var deg! Les mer
Vår pris
329,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 329,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Vakkert navn, gudsforlatt sted. Omgitt av dype skoger der mennesker ofte går seg vill og forsvinner. Underlige ting begynner å skje i den søvnige småbyen. Vanligvis får Engelsfors selv Åmål - eller Elverum - til å framstå som spennende steder. Men nå er det definitivt noe som skjer i Engelsfors, av alle steder. Og det som skjer er slettes ikke bra.

Oppsiktsvekkende god. Sirkelen rommer alt hva et ungdommelig hjerte begjærer
Cathrine Krøger, Dagbladet

Tragedien
Seks jenter har akkurat begynt på videregående. De har ingenting til felles - bortsett fra at de har selve ondskapen i hælene. Nå tvinges de til å samarbeide for å overleve. Alt er nemlig ikke som det skal på Engelsfors gymnas. Elias, en av skolens outsidere, tar sitt eget liv på et av skolens toaletter. Den eneste som egentlig sørger er Linnea, en pønkete jente med anarkistisk innstilling og generelt dårlig holdning. Men hvorfor tok Elias livet sitt? Var det tilværelsen som mobbeoffer som omsider tok knekken på ham? Eller ble han drevet i døden av enda sterkere krefter? Dødsfallet ryster alle elevene ved skolen, selv populære og snobbete Ida føler plutselig for å lese et dikt til minne om Elias på minnestunden i gymsalen - enda hun aldri snakket med ham mens han var i live.

Dette kommer til å bli stort
Jonas Thente, Dagens Nyheter

Sirkelen
En natt da månen på mystisk vis er farget rød, føres de seks ungdommene av uforklarlige krefter til en nedlagt folkepark. De kan ikke forklare hvordan de er kommet dit, eller hvorfor de er der. I tillegg til sinte Linnea og populære Ida er det skoleflinke Minoo, lubne og usikre Anna-Karin, greie Rebecka og partyjenta Vanessa, som kjenner seg drevet til folkeparken. Der blir de av alle ting møtt av skolens tvilsomme vaktmester. Denne tafatte figuren er utsett til å lede jentene i det de er i ferd med å finne ut noe som vil forandre livene deres for alltid: De er alle sammen hekser, utvalgt til å kjempe det godes sak i de store endetidskampene som vil komme. Alle har de ulike egenskaper som de må lære seg å mestre. Enda mer overraskende er det at rektor på skolen viser seg å ha en rolle i det hele. Hun bringer med seg Mønstrenes bok, som heksene må lære seg å tyde. Men er det nå helt sikkert at de kan stole på henne?

Skolen - ondskapens arnested?
Jentene er langt fra bestevenninner, og ingen av dem ser alvoret i situasjonen - i alle fall ikke før det er for sent. Populære Ida har bare forakt til overs for denne gjengen av tapere, og Linnea på sin side hater Ida for hennes overflatiskhet og for at hun mobbet Elias. Anna-Karin, som har valgt et liv i skyggen for å unngå den verste mobbingen, finner at hun nå har helt nye muligheter ... Vanessa sliter med en kjip stefar og en håpløs kjæreste, og føler seg praktisk talt usynlig, og superflinke Minoo er hemmelig forelsket i læreren Max. Han er overjordisk vakker. I mellomtida får de onde kreftene fritt spillerom, og gruppas medlemmer kommer i faresonen. For å overleve må de samarbeide. Det begynner å avtegne seg et mønster. Kan Engelsfors videregående virkelig være en portal for onde krefter? Tiden er i ferd med å renne ut for de utvalgte, og ondskapen puster dem i hælene.

Sirkelen kan gjøre hvem som helst til bokslukere
Sydsvenskan

Supersuksess Sirkelen ble raskt et fenomen i Sverige. I utgangspunktet høres det kanskje ut som noe som er gjort hundre ganger før: En gjeng med ungdommer som ikke liker hverandre tvinges til å samarbeide for å avverge katastrofen – godt hjulpet av magiske krefter. Miksen av litt Fucking Åmål-aktig hverdagsrealisme ispedd Buffy the Vampire Slayer eller Twilight, og suksessen er sikret. Heldigvis kommer det jo innimellom bøker som klarer alt dette, men som ikke minst er knakende gode leseopplevelser. Sirkelen river leserne med seg til siste side – og man kan knapt vente på fortsettelsen. Holder Mats Strandberg og Sara Elfgren trykket oppe også i de to neste bøkene, skal man ikke se bort fra at Engelsfors-serien om noen år vil føye seg inn blant titler som Ringenes herre, Den mørke materie og Harry Potter. Sirkelen er allerede solgt til et utall land, og skaren av begeistrede lesere vokser hver dag.
Vi gleder oss til fortsettelsen!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Lydbokforlaget
Språk: Norsk Bokmål
Spilletid: 956 Min.
ISBN: 9788242143648
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Cirkeln
Alder: Ungdom
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
Mats Strandberg er journalist og har tidligere utgitt tre romaner for voksne.
Sara B. Elfgren er filmmanusforfatter, og elsker fantasy, horror og sci-fi.
Her kan du lese hennes: blogger eller den : engelske bloggen