Den hvite døden

Den hvite døden er et magisk eventyr om sorg og vennskap, og om å finne igjen fotfeste i siste øyeblikk. Les mer
Vår pris
272,-
Spar
27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Even vokser opp i Tønsberg, den norske hvalfangsthovedstaden. Han bor sammen med moren og søstrene sine - faren er borte i lange perioder av gangen, for han er hvalfanger - han er den aller beste. Det er en stor begivenhet i hvalfangstbyen når båtene vender hjem etter endt tokt - da står hele Tønsberg på hodet. Even løper ned til havna sammen med alle andre. Men han oppdager raskt at det er noe som er galt. Farens lange, tynne skikkelse synes ikke på dekk. Hva har skjedd?

Den hvite døden
Det var en ulykke, sies det. Faren skal ha gått over bord - han er død. Even klarer ikke å slå seg til ro med det budskapet, han beundrer faren grenseløst, og ønsker å være som ham i ett og alt. Faren hans, som var den beste hvalfangeren i Sørishavet, skal han plutselig latt seg feie over bord? Even tror ikke et sekund på det. Enda rarere blir det når Even oppdager at faren har latt sjøstøvlene være igjen ombord, støvlene som han aldri gikk ett skritt uten. Sto han forrest i baugen i bare sokkelesten? Inne i den ene støvelen finner Even en hemmelig skatt, et ekte hvaløre.

Hemmeligheten
Hvaløret får mystiske ting til å skje. Even skjønner at hvaløret har bidratt til farens stilling som den beste hvalfangeren av alle. Men hadde det også noe med hans død å gjøre? Er hvaløret en gave eller en forbannelse? Den hvite døden viser slektskap med grøssere, men trekker også tråder til Moby Dick og kaptein Akabs besettelse. Det handler om mysterier, besettelse og vennskap, om å søke seg selv i sine foreldre og finne noe annet enn man forventet, og om drømmen om å jakte ned den aller største hvalen.

 

Fakta

Om forfatteren

forfatter, forlagsbilde Harald Rosenløw Eeg (f. 1970) debuterte som forfatter i 1995 med romanen "Glasskår" som han fikk Tarjei Vesaas' debutantpris og Kulturdepartementets debutantpris for, og som senere ble en prisbelønnet film. Siden da har han vunnet en rekke priser for sine bøker. Han har også skrevet manus til de prisbelønte filmene "Hawaii, Oslo" og "Uro", og for Erik Poppes spillefilm "De usynlige".