Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

En verdensomseiling under havet

Året er 1866 og det skjer underlige begivenheter på verdenshavene. Flere skip får et fryktelig møte med et ukjent vesen, et avlangt, selvlysende monster, uendelig mye større og raskere enn en hval. Fregatten Abraham Lincoln blir utstyrt for å uskadeliggjøre uhyret, med datidens skarpeste våpen og beste mannskap ombord, blant disse den franske vitenskapsmannen Pierre Aronnax, hans trofaste tjener Conseil og den canadiske harpunéren Ned Land. Les mer

399,-
Sendes innen 3 virkedager
Året er 1866 og det skjer underlige begivenheter på verdenshavene. Flere skip får et fryktelig møte med et ukjent vesen, et avlangt, selvlysende monster, uendelig mye større og raskere enn en hval. Fregatten Abraham Lincoln blir utstyrt for å uskadeliggjøre uhyret, med datidens skarpeste våpen og beste mannskap ombord, blant disse den franske vitenskapsmannen Pierre Aronnax, hans trofaste tjener Conseil og den canadiske harpunéren Ned Land.

Abraham Lincoln kommer etterhvert på sporet av monsteret, og i en kraftig konfrontasjon skylles de tre mennene over bord. Som siste utvei ender de opp på ryggen av det som viser seg å være den fantastiske undervannsbåten Nautilus. Sammen med kaptein Nemo og hans menn starter professor Aronnax og hans følgesvenner på en verdensomseiling uten sidestykke. De opplever de mest utrolige eventyr, og får innblikk i naturfenomener som vanlige mennesker aldri får se. For dypet skjuler skatter av alle slag: dyr, planter, fisk, perler og gull...

En verdensomseiling under havet holder leseren i ånde gjennom flere hundre sider. Får de tre mennene noen gang vende tilbake til sivilisasjonen og vitne om alt det de har opplevd, eller må de være kaptein Nemos fanger for alltid?

Medlemsvurdering:
Det er strålende og meget prisverdig av Vidarforlaget å utgi hele Jules Vernes omfattende bokserie i komplette utgaver, noe som gir en opplevelse av Vernes forfatterskap man ikke har hatt tilgang til før på norsk. Bøkene har ofte vært forkortede utgaver, hvis i det hele tatt utgitt på norsk. Foruten at historiene er spennende nok, gir dessuten bokserien et svært interessant og morsomt tidsbilde, som setter mange dagsaktuelle temaer i et tankevekkende perspektiv.

Helga Ligaard

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
531
ISBN
9788279902133
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Vingt mille lieus sous les mer
Format
22 x 15 cm
Serie
Ekstraordinære reiser

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

K
Kristian Tveter – 01.06.2021

– Fascinerende og spennene i eventyr som dette er også havet fascinerende i virkeligheten. Det skremmende havmonstret er ubåten Nautilus og den gale kaptein Nemo. Her får kaus og vannskrekk sin prøve. Ta et dypdykk i fantasiens hav.

H
Helga Ligaard – 21.01.2017

– Det er strålende og meget prisverdig av Vidarforlaget å utgi hele Jules Vernes omfattende bokserie i komplette utgaver, noe som gir en opplevelse av Vernes forfatterskap man ikke har hatt tilgang til før på norsk. Bøkene har ofte vært forkortede utgaver, hvis i det hele tatt utgitt på norsk. Foruten at historiene er spennende nok, gir dessuten bokserien et svært interessant og morsomt tidsbilde, som setter mange dagsaktuelle temaer i et tankevekkende perspektiv.

E
Eniel – 01.06.2005

– Jules Verne fant kanskje ikke opp sjangeren science fiction, men han var vital i å utforme den. I denne utrolig spennende og fenglsende boka skriver han om, som tittelen sier, en verdensomseiling under havet i ubåt, lenge før denslags innretninger var påtenkt. En gruppe menn blir plukket opp av kaptein Nemo og blir med han på hans eventyr i ubåten Nautilus. De kommer ut for mye, og spenningen stiger helt til siste side. Dette er en bok jeg leste som barn, og den er umulig å legge fra seg før en er ferdig. Et mesterverk i fantasi og spenning som enhver ivrig leser burde ha kjennskap til.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En verdensomseiling under havet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Gilead

Marilynne Robinson
Paperback 
199,-

Hjem

Marilynne Robinson
Paperback 
199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv