Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Stormbreaker

«'Is there anyone in Britain who will not enjoy this fabulous junior James Bond adventure?' Daily Mail"»

What’s the hook?

Action and tongue-in-cheek humour grip even the most reluctant reader.

What are the themes?

Moral dilemmas, the nature of heroism and individual vs society. Les mer

199,-
Sendes innen 7 virkedager
What’s the hook?

Action and tongue-in-cheek humour grip even the most reluctant reader.

What are the themes?

Moral dilemmas, the nature of heroism and individual vs society.

Teaching points?

Exciting action sequences, convincing dialogue and cinematic imagery make Stormbreaker ideal for modelling and storyboarding.  Allows for exploration of the thriller genre and comparison work with Fleming’s James Bond.

Medlemsvurdering:
Stormbreaker av Anthony Horowitz var en intens og spennende spionroman for ungdom. Anbefales på det sterkeste! Leseglede på høyt nivå!

Åshild

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Longman
Innbinding
Innbundet
Språk
Engelsk
ISBN
9780582848757
Utgivelsesår
2004
Format
20 x 13 cm

Anmeldelser

«'Is there anyone in Britain who will not enjoy this fabulous junior James Bond adventure?' Daily Mail"»

Kunders vurdering

Å
Åshild – 15.10.2019

– Stormbreaker av Anthony Horowitz var en intens og spennende spionroman for ungdom. Anbefales på det sterkeste! Leseglede på høyt nivå!

I
Ida – 06.02.2006

– Her har vi altså Stormbreaker den første boken på flere i serien om Alex Rider. Hittil har det utkommet 5 bøker i den svært så gode serien.
Alex Rider har tilbrakt sin barndom sammen med Onkelen Ian. Hele livet har Alex også gått utifra at Ian jobbet i en bank, som han selv har påstått. Men da Ian dør mystisk vis, kommer sannheten frem for en dag: Ian var en hemmelig M16 agent og han var ute på oppdrag. Det er da det går opp for Alex at det er hans tur. M16 er ute etter ham og vil gjerne ha ham som den nye agenten. Alex blir sendt ut på et livsfarlig oppdrag, ja det samme oppdraget som Ian mistet livet under. Vil Alex overleve dette eller vil døden seire?
Jeg syns Stormbreaker er veldig bra. Boken er skrevet med et enkelt språk og handlingen er både spennende og lett å følge. Stormbreaker er en flott ungdomsbok med masse action. Dette er bok du vil like! Jeg likte den veldig godt, og satt klistret til boken fra begynnelse til slutt. Anbefales!

E
Entusiasten! – 23.01.2006

– Her kommer 'Stormbreaker', den første boken i serien om Alex rider! Stormbreaker handler som sagt om Alex Rider som bor hos onkelen sin. Når onkelen under merkelige omstendigheter dør, blir Alex innkalt av MI6. Det viser seg at Alex`s onkel var en av MI6`s beste agenter, og nå må Alex overta oppdraget til onkelen! Han vil helst ikke, får du så jo hvordan det gikk med onkelen, men det ser ikke ut som om at han har noe valg!
Dette året skal millionæren, og kjendisen Herod Sayle gi alle skolene i hele England den nye typen datamaskinen som han har utviklet. MI6 synes det er noe rart med denne gaven, og Alex skal finne ut hva det eventuelt er. Dette høres ut som en relativt lett oppgave, men det viser seg å bli stikk motsatt, og husk: Alex`s onkel omkom under oppdraget!
Dette er en super bok. Den er spennende, morsom og full av action. Dessuten er det den aller beste ungdomsboka jeg noen gang har lest! Det er på en måte en ny type James Bond, bare at Alex Rider er enda kulere! Derfor anbefales denne boken til alle over 10 år! Anbefales!

L
L. – 06.11.2005

– Alex Rider er en 14 år gammel gutt som bor hos sin onkel, Ian Rider i London. En dag får han beskjed om at onkelen hans er død. Han døde i en bilulykke p.g.a. manglende bruk av sikkerhetsbelte. Alex syns dette høres rart ut fordi Ian har alltid vært veldig forsiktig og obs på det punktet. Alex bestemmer seg for å se nærmere på dette, så han drar til bilopphuggeriet og leter etter onkelens bil. Han finner bilen, og det uten en eneste bulk. Men det er derimot en masse skudd hull i setet og i veggen bak setene, noe som tyder på at her har det ikke foregått noen krasj. Dette ser mer ut som et mord. Men hvem ville drepe bankansatte Ian Rider? I begravelsen ser Alex to menn med hver sin maskinpistol under jakka. Dette legger Alex godt merke til. Han får senere beskjed om å komme innom banken der onkelen jobbet for å ta en prat med bankdirektøren. Han drar dit og oppdager at onkelen ikke jobbet i noen bank... Boka var lett å sette seg inn i. Den var også spennende. spesielt mot slutten. ANBEFALES!

L
L.M. – 06.11.2005

– Alex Rider er en 14 år gammel gutt som bor hos sin onkel, Ian Rider i London. En dag får han beskjed om at onkelen hans er død. Han døde i en bilulykke p.g.a. manglende bruk av sikkerhetsbelte. Alex syns dette høres rart ut fordi Ian har alltid vært veldig forsiktig og obs på det punktet. Alex bestemmer seg for å se nærmere på dette, så han drar til bilopphuggeriet og leter etter onkelens bil. Han finner bilen, og det uten en eneste bulk. Men det er derimot en masse skudd hull i setet og i veggen bak setene, noe som tyder på at her har det ikke foregått noen krasj. Dette ser mer ut som et mord. Men hvem ville drepe bankansatte Ian Rider?
I begravelsen ser Alex to menn med hver sin maskinpistol under jakka. Dette legger Alex godt merke til. Han får senere beskjed om å komme innom banken der onkelen jobbet for å ta en prat med bankdirektøren. Han drar dit og oppdager at onkelen ikke jobbet i noen bank...
Boka var lett å sette seg inn i. Den var også spennende. spesielt mot slutten. ANBEFALES!

M
Margrethe – 06.11.2005

– Fjorten år gamle Alex Rider har vokst opp hos onkelen sin, Ian. Da onkelen dør i en mystisk bilulykke, snus verden på hodet for Ales. Mennesker han aldri før har sett dukker opp og det blir klart for Alex at han ikke visste hvem mannen han trodde han kjente og vokste opp hos var. Skuddhullene i bilvraket tyder på at onkelen ble myrdet, men at noen ønsker å holde sannheten skjult. For Alex blir det svært viktig å finne ut hvorfor, og han begynner å lete etter sannheten. «Stormbreaker» er en intens og spennende ungdomsroman som det er underholdende å lese.
Den byr på en drivende handling og et fengende persongalleri, og er godt og levende skrevet. Dette er en roman som nok vil falle i smak hos unge lesere, og som kan anbefales.

M
Martine – 29.05.2005

– Hovedpersonen er den fjortenårige Alex Rider. Han har nettopp mistet sin eneste foresatte og slektning, nemlig onkelen, som var spion. Uten at Alex har visst det, har onkelen trent ham opp til å bli superspion helt siden han var liten. Han har gått på karate i årevis, bodd i flere land og kan mange språk flytende, og er både modig og smart. Dette får han god bruk for når han blir sendt ut på et livsfarlig oppdrag for den britiske etterretningstjenesten MI6. Boken har en utpreget James Bond- stil, og det er nok av action. Før Alex legger ut på reisen blir han til og med utstyrt med veldig nyttig spesialutstyr av en oppfinner som har samme rolle som Doktor Q. Selv om Horowitz har hentet masse inspirasjon fra Bond, er dette langt fra noen kjedelig kopi. Jeg synes han har brukt det beste derfra, og funnet på resten selv. Jeg anbefaler å lese den på originalspråket, som er engelsk, for da blir den dobbelt så bra. Stormbreaker er ne bok som passer til begge kjønn, men spesielt til gutter og litt 'tøffere' jenter. Selv om hovedpersonen er 14 år, vil de som er eldre også ha glede av å lese den (jeg er 17). Men pass deg: kjøper du denne, ender du nok opp med resten av Alex Rider-serien også!

K
KK – 23.05.2005

– Dette er en helt utrolig rå bok... Jeg synes den passer perfekt for 7-8 klassinger. En ganske så utrolig og spennende bok. Handler om Alex som får høre at hanns eneste levende slektning (onkelen) Ian Rider har dødd i en bilulykke. Ganske så tidlig skjønner Alex at det ikke høres sannsynlig at onkelen var innblandet i en bilkolisjon. Dette vil han undersøke nærmere og da øker spenningen helt utrolig i boka... Han finner ut at onkelen var en topphemmelig spion og prøvde å avsløre stormbreakers hemmelighet.....
Hva stormbreaker er og hva som skjer videre finner du fort ut om du leser boka... den er helt fantastisk og har en utrolig spenning hele veien igjennom......Lykke til..... PS:Ble også delt ut på verdens bokdag 2004

K
KK... Bok elskeren – 23.05.2005

– Dette er en helt utrolig rå bok... Jeg synes den passer perfekt for 7-8 klassinger. En ganske så utrolig og spennende bok. Handler om Alex som får høre at hanns eneste levende slektning (onkelen) Ian Rider har dødd i en bilulykke. Ganske så tidlig skjønner Alex at det ikke høres sannsynlig at onkelen var innblandet i en bilkolisjon. Dette vil han undersøke nærmere og da øker spenningen helt utrolig i boka... Han finner ut at onkelen var en topphemmelig spion og prøvde å avsløre stormbreakers hemmelighet........
Hva stormbreaker er og hva som skjer videre finner du fort ut om du leser boka... den er helt fantastisk og har en utrolig spenning hele veien igjennom......Lykke til..... PS:Ble også delt ut på verdens bokdag 2004

f
fans – 13.04.2005

– Da hans onkel og verge dør under mystiske omstendigheter, blir verden snudd på hodet for fjortenårige Alex Rider. Han tvangsrekrutteres av det britiske MI6, og i løpet av få dager forvandles han fra skolegutt til superspion. Etter beinhard trening blir han sendt ut på sitt første oppdrag. Multimilliardæren Harod Sayle skal forære en Stormbreaker, en revolusjonerende datamaskin utviklet ved Sayle Industrier, til hver eneste skole i England. Men M16 mener det er noe muffens med gaven, og at bare Alex kan finne sannheten. Snart er Alex i dypeste livsfare, og det later til at hans første oppdrag også kan bli hans siste. Dette er den første boka om Alex Rider. Drivende god action bok med stort filmpreg. Jeg regner med vi kommer til å møte Alex igjen i andre halsbrekkende oppdrag, og faktisk så gleder jeg meg til det! Dette er en kriminal bok med en helt ny vri. Opplev et kriminal eventyr som etter min mening er perfekt for dagens ungdom. Anbefales på det sterkeste.

f
fans – 13.04.2005

– Da hans onkel og verge dør under mystiske omstendigheter, blir verden snudd på hodet for fjortenårige Alex Rider. Han tvangsrekrutteres av det britiske MI6, og i løpet av få dager forvandles han fra skolegutt til superspion. Etter beinhard trening blir han sendt ut på sitt første oppdrag. Multimilliardæren Harod Sayle skal forære en Stormbreaker, en revolusjonerende datamaskin utviklet ved Sayle Industrier, til hver eneste skole i England. Men M16 mener det er noe muffens med gaven, og at bare Alex kan finne sannheten. Snart er Alex i dypeste livsfare, og det later til at hans første oppdrag også kan bli hans siste. Dette er den første boka om Alex Rider. Drivende god action bok med stort filmpreg. Jeg regner med vi kommer til å møte Alex igjen i andre halsbrekkende oppdrag, og faktisk så gleder jeg meg til det! Dette er en kriminal bok med en helt ny vri. Opplev et kriminal eventyr som etter min mening er perfekt for dagens ungdom. Anbefales på det sterkeste.

f
fantastisk fans – 15.02.2005

– Da hans onkel og verge dør under mystiske omstendigheter, blir verden snudd på hodet for fjortenårige Alex Rider. Han tvangsrekrutteres av det britiske MI6, og i løpet av få dager forvandles han fra skolegutt til superspion. Etter beinhard trening blir han sendt ut på sitt første oppdrag. Multimilliardæren Harod Sayle skal forære en Stormbreaker, en revolusjonerende datamaskin utviklet ved Sayle Industrier, til hver eneste skole i England. Men M16 mener det er noe muffens med gaven, og at bare Alex kan finne sannheten. Snart er Alex i dypeste livsfare, og det later til at hans første oppdrag også kan bli hans siste. Dette er den første boka om Alex Rider. Drivende god action bok med stort filmpreg. Jeg regner med vi kommer til å møte Alex igjen i andre halsbrekkende oppdrag, og faktisk så gleder jeg meg til det! Dette er en kriminal bok med en helt ny vri. Opplev et kriminal eventyr som etter min mening er perfekt for dagens ungdom. Anbefales på det sterkeste.

f
fans – 15.02.2005

– Da hans onkel og verge dør under mystiske omstendigheter, blir verden snudd på hodet for fjortenårige Alex Rider. Han tvangsrekrutteres av det britiske MI6, og i løpet av få dager forvandles han fra skolegutt til superspion. Etter beinhard trening blir han sendt ut på sitt første oppdrag. Multimilliardæren Harod Sayle skal forære en Stormbreaker, en revolusjonerende datamaskin utviklet ved Sayle Industrier, til hver eneste skole i England. Men M16 mener det er noe muffens med gaven, og at bare Alex kan finne sannheten. Snart er Alex i dypeste livsfare, og det later til at hans første oppdrag også kan bli hans siste. Dette er den første boka om Alex Rider. Drivende god action bok med stort filmpreg. Jeg regner med vi kommer til å møte Alex igjen i andre halsbrekkende oppdrag, og faktisk så gleder jeg meg til det! Dette er en kriminal bok med en helt ny vri. Opplev et kriminal eventyr som etter min mening er perfekt for dagens ungdom. Anbefales på det sterkeste.

f
fans – 15.02.2005

– Da hans onkel og verge dør under mystiske omstendigheter, blir verden snudd på hodet for fjortenårige Alex Rider. Han tvangsrekrutteres av det britiske MI6, og i løpet av få dager forvandles han fra skolegutt til superspion. Etter beinhard trening blir han sendt ut på sitt første oppdrag. Multimilliardæren Harod Sayle skal forære en Stormbreaker, en revolusjonerende datamaskin utviklet ved Sayle Industrier, til hver eneste skole i England. Men M16 mener det er noe muffens med gaven, og at bare Alex kan finne sannheten. Snart er Alex i dypeste livsfare, og det later til at hans første oppdrag også kan bli hans siste. Dette er den første boka om Alex Rider. Drivende god action bok med stort filmpreg. Jeg regner med vi kommer til å møte Alex igjen i andre halsbrekkende oppdrag, og faktisk så gleder jeg meg til det! Dette er en kriminal bok med en helt ny vri. Opplev et kriminal eventyr som etter min mening er perfekt for dagens ungdom. Anbefales på det sterkeste.

f
fans – 15.02.2005

– Da hans onkel og verge dør under mystiske omstendigheter, blir verden snudd på hodet for fjortenårige Alex Rider. Han tvangsrekrutteres av det britiske MI6, og i løpet av få dager forvandles han fra skolegutt til superspion. Etter beinhard trening blir han sendt ut på sitt første oppdrag. Multimilliardæren Harod Sayle skal forære en Stormbreaker, en revolusjonerende datamaskin utviklet ved Sayle Industrier, til hver eneste skole i England. Men M16 mener det er noe muffens med gaven, og at bare Alex kan finne sannheten. Snart er Alex i dypeste livsfare, og det later til at hans første oppdrag også kan bli hans siste. Dette er den første boka om Alex Rider. Drivende god action bok med stort filmpreg. Jeg regner med vi kommer til å møte Alex igjen i andre halsbrekkende oppdrag, og faktisk så gleder jeg meg til det! Dette er en kriminal bok med en helt ny vri. Opplev et kriminal eventyr som etter min mening er perfekt for dagens ungdom. Anbefales på det sterkeste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Stormbreaker:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Gamer

Tor Arve Røssland
Innbundet 
272,- 299,-
 
Macbeth
99,-

Macbeth

Jo Nesbø
Innbundet 
99,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv