Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Beistet og Bettina

«Flytt deg, Roald Dahl»

Marie Kleve, Dagbladet

Den mest spennende barnebokdebutanten i 2020 og en potensiell moderne klassiker! BEISTET OG BETTINA blander Roald Dahls makabre humor med varmen og sjarmen til Grusomme meg.

Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag

Årets mest elleville og vidunderlige leseopplevelse!

‘Beistet og Bettina’ er allerede en moderne klassiker! Den blander Roald Dahls makabre humor og Astrid Lindgrens fremmelige hovedpersoner med varmen og sjarmen til ‘Grusomme meg’. Ebenezer Tweezer er en meget ungdommelig 511-åring. Det skyldes at han har en hemmelighet på loftet …

Ebenezer Tweezer er ekstremt rik og vellykket, og ingen kunne gjettet at han var hele 511 år bare ved å se på ham. Han holder seg nemlig utrolig godt. Han bor (nesten) helt alene i et fantastisk prangende, digert hus, med absolutt alt man kan ønske seg.

På loftet
Huset har også et loft, og på det loftet bor husets andre beboer, Beistet. Ebenezer mater Beistet med alt beistet ber om, og til gjengjeld skaffer Beistet ham alt han ønsker seg, ikke bare rikdom, men også livseliksiren som gjør at han holder seg ung. Hittil har Beistet ønsket seg sirkusapekatter, katten og en kaktus i ny og ne, ikke mer enn at Ebenezer har klart å tilfredsstille ønskene. 

Ønsket
Men beistet blir stadig grådigere, og én dag ønsker han seg et barn til middag – et deilig, saftig barn. Så da Ebenezer møter på den foreldreløse jenta Bettina, ser det ut som hans evigunge liv vil fortsette. Men Bettina er langt ifra noen normal foreldreløs jente, og både Ebenezer og Beistet får noe å bryne seg på.

Perfekt til høytlesning
‘Beistet og Bettina’ blir av både anmeldere og lesere sammenliknet med Roald Dahls helsprø og litt makabre univers. Historien er spennende og holder godt på oppmerksomheten til både små og store lesere. Det er også flere etiske problemstillinger i historien som man gjerne kan stoppe litt opp ved underveis og snakke om. Vi anbefaler alle å unne seg tid til å bli kjent med Bettina – god lesning!

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
246
ISBN
9788205535749
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
The beast and the Bethany
Format
21 x 14 cm
Nr
8179875
Serie
Beistet og Bettina 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Flytt deg, Roald Dahl»

Marie Kleve, Dagbladet

«Sammen kan barn og voksen fryde seg over makaber humor og rammende portretter av tåpelige voksne. Beistet og Bettina er en førsteklasses høytlesningsbok barn ikke bør få ha for seg selv.»

VG

«Det finnes kanskje ikke mange nisjer igjen for barnebokforfattere, men britiske Jack Meggitt-Phillips har funnet en som passer utmerket til nasjonaliteten hans: Beistet og Bettina finner seg til rette et sted mellom Roald Dahls halvmørke, David Walliams engelske absurdhumor, og Oscar Wildes gotiske skrekkhistorier.»

Walter Wehus, barnebokkritikk.no

«Innenfor segmentet av kvalitetsunderholdning i barnelitteraturen er Beistet og Bettina hel ved. Den innfrir på det dramatiske, det gripende og det groteske.»

Morten Olsen Haugen, Aftenposten

«Det er altså en usedvanlig forfriskende bok han har skrevet. Også fordi det her og der krydres med lakoniske små kommentarer av typen: 'Som de fleste misfornøyde mennesker, trengte alle tre litt tid for seg selv til å tenke.' Slikt går trolig mest hjem hos den voksne leseren, men vi skal jo også ha vårt når vi leser for barna. Og dette er ei bok som egner seg godt til slik felleslesning, selv om de som har knukket lesekoden gjerne kan forsyne seg selv.»

Marianne Lystrup, Vårt Land

«Burlesk og fandenivoldsk om barnehjemsbarnet Bettina som blir adoptert av den skruppelløse 511 år gamle Ebenezer Tweezer for å bli mat til et umettelig beist på loftet – et beist som sikrer ham evig ungdom.»

Anne Cathrine Straume, NRK

«Denne boka egner seg for høytlesing. Det oppstår flere moralske dilemmaer som er godt egnet for prat på tvers av generasjoner.»

Tor Hammerø, Nettavisen

Kunders vurdering

T
Torun Skontorp – 06.05.2021

– Foreslått av sønnen, som bursdagsgave til Margit (7 år) - så ut til å være en fin gave.

M
Marita – 09.03.2021

– Min datter (9) elsket den!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Beistet og Bettina:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Oppslukt

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
244,- 279,-

Edelmot

Victor Sotberg
Innbundet 
288,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv