BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Beistet og Bettina

"Flytt deg Roald Dahl", Terningkast 6 i Dagbladet.

Den mest spennende barnbokdebutanten i 2020 og en potensiell moderne klassiker!

BEISTET OG BETTINA blander Roald Dahls makabre humor med varmen og sjarmen til Grusomme meg. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
"Flytt deg Roald Dahl", Terningkast 6 i Dagbladet.

Den mest spennende barnbokdebutanten i 2020 og en potensiell moderne klassiker!

BEISTET OG BETTINA blander Roald Dahls makabre humor med varmen og sjarmen til Grusomme meg.

Ebenezer Tweezer er en ungdommelig 511-åring. Han har et beist på loftet, som han mater med all slags saker (blant annet sirkusapekatter, katten sin og en kaktus i ny og ne) og til gjengjeld spyr beistet ut gaver til Ebenezer, også et brygg som gjør at han aldri blir eldre. Men beistet blir stadig mer grådig og snart vil han kun smake et deilig, saftig barn. Så da Ebenezer møter på den foreldreløse jenta Bettina, ser det ut som hans (evige) liv vil fortsette. Men Bettina er langt ifra en normal foreldreløs jente ...

«Det er (...) hysterisk morsomt å lese denne barneboka, som får meg til å angre på at jeg har brukt ordet «spinnvill» så ofte i barnebokanmeldelser. For er det én bok som fortjener ordet, så er det denne. I kombinasjon med makaber, forstyrrende - og ikke så rent lite frekk. En perfekt høytlesningsbok på sengekanten, med andre ord.»

Marie Kleve, Dagbladet

«Innenfor segmentet av kvalitetsunderholdning i barnelitteraturen er Beistet og Bettina hel ved. Den innfrir på det dramatiske, det gripende og det groteske.»

Morten Olsen Haugen, Aftenposten

«Det finnes kanskje ikke mange nisjer igjen for barnebokforfattere, men britiske Jack Meggitt-Phillips har funnet en som passer utmerket til nasjonaliteten hans: Beistet og Bettina finner seg til rette et sted mellom Roald Dahls halvmørke, David Walliams engelske absurdhumor, og Oscar Wildes gotiske skrekkhistorier.»

Walter Wehus, barnebokkritikk.no

«Det er altså en usedvanlig forfriskende bok han har skrevet. Også fordi det her og der krydres med lakoniske små kommentarer av typen: «Som de fleste misfornøyde mennesker, trengte alle tre litt tid for seg selv til å tenke.» Slikt går trolig mest hjem hos den voksne leseren, men vi skal jo også ha vårt når vi leser for barna. Og dette er ei bok som egner seg godt til slik felleslesning, selv om de som har knukket lesekoden gjerne kan forsyne seg selv.»

Marianne Lystrup, Vårt Land

Terningkast 5 «Beistet og Bettina er et fantastisk univers du kan drømme deg bort i og aldri forutsi handlingen på. Den minner deg om andre gode bøker og fortellinger du har lest, og er en vellykket miks av eventyr, skrekkroman, absurd drama og fantasy. De voksne kan kjenne seg igjen i Ebenezer.»

Kristine Isaksen, VG

Terningkast 5 «Denne boka egner seg for høytlesing. Det oppstår flere moralske dilemmaer som er godt egnet for prat på tvers av generasjoner.»

Nettavisen

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205549906
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
The beast and the Bethany
Serie
Beistet og Bettina 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Beistet og Bettina:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv