De som fortjener det

; Kari Engen (Oversetter)

Dette er ei bok som alle elskere av krim og spenning har fortjent. Den er annerledes. Overraskende, Rå, sort og vittig. Og så spennende at du risikerer å glemme avtalen med kjæresten. Men pass deg. Denne boka handler faktisk om akkurat det. Hva som kan skje dersom du kødder det til med den du er glad i.

, Dagbladet Terningkast 6
To fremmede møtes i en bar på en flyplass. Samtalen mellom dem utvikler seg raskt fra usyldig flørt til dødelig alvor. Kanskje de kan hjelpe hverandre ...? Les mer
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Ted og Lily møtes tilfeldig i en flyplassbar på Heathrow. De skal begge ta nattflyet til Boston. Samtalen mellom dem utvikler seg raskt fra uskyldig flørt til dødelig alvor. Ted forteller om ekteskapet sitt som skranter – han har akkurat funnet ut at kona er utro. Det begynner som en halvhjertet spøk da han sier at han kunne tenke seg å drepe henne. Uventet svarer Lily at hun kan hjelpe ham.

Hommage til krimklassiker
Virker dette litt kjent? Garvede krimlesere vil raskt oppfatte at De som fortjener det er en hyllest til en av krimlitteraturens absolutte klassikere, Patricia Highsmiths Billett til helvete – boka bak Hitchcock-filmen Strangers On a Train. Men Swanson er en god forfatter, og De som fortjener det står absolutt på egne bein. Intrigen er usedvanlig elegant snekret sammen, og det er sjelden en krim byr på så mange overraskelser! Her er det bare å spenne sikkerhetsbeltene før vi legger ut på en farefull ferd. Her finner du et frodig galleri av utro ektefeller, sleipe løgnere og grådige grabukker – det er knapt noen leserne kan stole på. Vi heier på den forsmådde ektemannen, mens vi stadig blir mer usikre – hva er egentlig Lilys motiv? Og hva med den troløse kona Miranda, smir hun sine egne renker ...?

Overstrømmende mottakelse
«Rå, sort og vittig,» skriver Ingvar Ambjørnsen og triller en sekser på terningen. «En sann svir å lese,» mener Ola. A. Hegdal i Dagens Næringsliv. Britisk presse var like samstemt, også der satt superlativene løst da boka kom ut. Det er altså bare å glede seg til en lesefest av dimensjoner. Rigg deg til i godstolen, sett mobilen på lydløs og gled deg til å dykke ned i en forvridd og høyst underholdende verden!

I denne underholdende krimromanen står overraskelsene i kø. Tom Egeland, VG

Swanson har skrevet en ypperlig underholdningsroman som det er en sann svir å lese. Ola. A. Hegdal, DN

Fakta

Om forfatteren

Peter Swanson debuterte med romanen The Girl with a Clock for a Heart, som fikk internasjonal oppmerksomhet da den kom i 2014. De som fortjener det (The Kind Worth Killing) er første bok ut på norsk. Swanson bor i Somerville i Massachusetts, der han for tiden skriver på sin neste roman.

Bla i boka

Medlemsblad

Anmeldelser

Dette er ei bok som alle elskere av krim og spenning har fortjent. Den er annerledes. Overraskende, Rå, sort og vittig. Og så spennende at du risikerer å glemme avtalen med kjæresten. Men pass deg. Denne boka handler faktisk om akkurat det. Hva som kan skje dersom du kødder det til med den du er glad i.

, Dagbladet Terningkast 6

Peter Swanson har funnet sin originale vri. Jeg syns det er en fin fortalt historie og den har den riktige spenningen og intensiteten en bra thriller skal ha. Stadig vekk gjennom boken blir vi overrasket. Med nye momenter og poenger som kommer frem. Bygger seg hele tiden opp mot en nervepirrende avslutning.

, Demokraten Terningkast 5

I denne underholdende krimromanen står overraskelsene i kø.

, VG Terningkast 5