Mysteriet Lisandra P.

; Agnete Øye (Oversetter)

En vellykket roman om sameksistens mellom bødler og ofre, svik, sjalusi, manglende evne til å forstå det som er åpenbart. Hélène Grémillon trekker disse motivene elegant sammen.

Le Monde

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør


En ung kvinnes hemmeligheter, en ektemann anklaget for mord og et ekteskap som har gått forferdelig galt. Et mysterium med en labyrint av mistanker og mistenkte. Les mer

Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør


En ung kvinnes hemmeligheter, en ektemann anklaget for mord og et ekteskap som har gått forferdelig galt. Et mysterium med en labyrint av mistanker og mistenkte.


Hélène Grémillon har på nytt bevist at
                  hun er en mester i kunsten å skrive pageturnere.Unge, vakre Lisandra blir funnet død på fortauet. Ektemannen arresteres oppskriftsmessig, mistenkt for mord. Saken virker opplagt, men den har noen merkelige sider som får etterforskningen over i nye spor. Hvem var egentlig Lisandra, og hvilke hemmeligheter skjulte hun? Hvis ektemannen er uskyldig, som han hevder, hvem kan da ha ønsket Lisandra død?


En genial roman. Le Nouvel Observateur


Smertefulle hemmeligheter
«Denne romanen er basert på en sann historie. Begivenhetene foregår i Buenos Aires i Argentina. Vi befinner oss i august 1987, det er vinter. Årstidene er ikke de samme alle steder. Men det er menneskene.»


Slik åpner fortellingen som skal dukke ned i menneskers dypeste, vondeste hemmeligheter, både de som blir fortalt i fortrolighet og de som aldri er blitt fortalt - annet enn til leseren.

Liket av Lisandra blir funnet rett nedenfor leiligheten der hun bor sammen med sin mann, psykoanalytikeren Dr. Vittorio Puig. De møttes som pasient og behandler, da hun fortvilet nærmest snublet inn kontordøren hans etter å ha blitt forlatt av kjæresten. Det kom som et lynnedslag i doktorens liv. Han ble umiddelbart betatt av henne og klarte ikke å glemme henne etter at hun plutselig løp ut av kontoret hans midt i samtalen. Alt han visste var fornavnet hennes og at hun danset tango, og da de møttes igjen, lot han henne tro at det var skjebnebestemt.


Hélène Grémillon bruker thrillerens pulserende rytme i sin ytterst bevegende roman om det umulige ved tilgivelse. Le Parisien


Offer eller bøddel?
Flere av Vittorios pasienter er enten ofre eller bødler fra da landet var styrt av diktaturet. De har ulike traumer som må bearbeides gjennom de fortrolige samtalene med Vittorio. En av pasientene er Eva Maria. Hun fortviler over at Vittorio er arrestert, hun vet ikke hvordan hun skal komme videre i livet uten ham. Hun er overbevist om at han ikke myrdet Lisandra og bestemmer seg for å etterforske saken på egen hånd. Hun mener bestemt at morderen må være en av pasientene hans. Men hvem, og hvorfor? Og hvordan kan hun være så sikker på at Vittorio er uskyldig?


En vellykket roman om sameksistens mellom bødler og ofre, svik, sjalusi, manglende evne til å forstå det som er åpenbart. Hélène Grémillon trekker disse motivene elegant sammen. Le Monde


Eva Maria bærer på en stor sorg, og timene hos Vittorio er det som hjelper henne gjennom dagene. For at Vittorio skal bli fri og kunne fortsette praksisen sin må hun komme til bunns i saken. Hun sniker seg på hans oppfordring inn i hans og Lisandras leilighet og henter hemmelige lydopptak han har gjort av pasientsamtalene. Kanskje finner hun noe på lydbåndene som kan peke ut en gjerningsmann?


Ingen å stole på
Mens Eva Maria skriver ned pasientsamtalene fra lydbåndene, skjønner hun at opptil flere av pasientene er kapable til å begå voldelige handlinger. Kan det være han fra myndighetene? Eller den sjalu kvinnen? Kan den livstrette musikeren ha hatt noe å hevne? Samtidig begynner hun å lure på hvilken rolle Vittorio selv hadde under diktaturet. Eva Marie nøster videre i alle tråder hun finner og oppsøker dem Lisandra hadde kontakt med den siste tiden. Stadig avdekkes nye hemmeligheter ekteparet skjulte for hverandre. Samtidig har Vittorio, som sitter hjelpeløs i fengselet, begynt å få bange anelser om Eva Maria.


Hvordan kan hun være så sikker på at Vittorio er uskyldig?


Mysteriet Lisandra P. fletter sammen politikk, kjærlighet, sex og tango til en intens og drivende psykologisk spenningsroman. Den beveger seg inn i sjelens dypeste avgrunner og avdekker det komplekse samspillet mellom kvinner og menn, mellom ofre og bødler, og mellom kjærlighet, sorg og hat. Hvem kan man stole på? Hvorfor handler vi som vi gjør? Og ikke minst, hvem er skyld i vakre Lisandras voldsomme død?

Fakta