Menneskenes mest fordekte minne

; Thomas Lundbo (Oversetter)

«En fabelaktig leseopplevelse.»

Terningkast 6
Spektakulær Goncourt-vinnende roman.

I 2018 oppdager den unge forfatteren Diégane en legendarisk bok i Paris, utgitt i 1938 med tittelen Det umenneskeliges labyrint. Ingen vet hvor det ble av forfatteren, en gang genierklært, deretter vanæret på grunn av anklager om plagiat. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Spektakulær Goncourt-vinnende roman.

I 2018 oppdager den unge forfatteren Diégane en legendarisk bok i Paris, utgitt i 1938 med tittelen Det umenneskeliges labyrint. Ingen vet hvor det ble av forfatteren, en gang genierklært, deretter vanæret på grunn av anklager om plagiat. Diégane bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde med ham.

Jakten leder Diégane fra Paris til Amsterdam, Buenos Aires og Dakar. Her blir han forført og belært, beruset og overrasket - hele tiden mens han vikler seg lenger og lenger inn i labyrinten som var forfatterens liv.

Menneskenes mest fordekte minne er en storslått fortelling om livet og døden, om kolonialisme og undertrykkelse, om skjebner og kjærlighet - men mest av alt er den en uforlignelig hyllest til litteraturen. Boken er under utgivelse i 35 land og er hyllet av kritikere verden over. Sarr ble belønnet med Goncourt-prisen for romanen, som har solgt over en halv million eksemplarer i Frankrike. Han er en av de mest spennende stemmene i den yngre franskspråklige litteraturen.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 431
ISBN: 9788205574939
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: La plus secrète mémoire des hommes
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«En fabelaktig leseopplevelse.»

Terningkast 6

«En mektig roman.»

«Fra første setning har den en tiltrekningskraft som bare kan sammenliknes med forelskelsens.»

«En vidunderlig hyllest til fiksjonens kraft ... en magisk og rik labyrint.»

«.. en overveldende leseopplevelse: på samme tid smart spenningsroman, overbevisende lovsang til litteraturens kraft og et skarpt oppgjør med kolonialismen ... fullstendig lysende romankunst.»

«En fantastisk bok, en juvel av kunnskap som fortryller, forflytter og forfølger deg. Mohamed Mbougar Sarr, husk dette navnet, er den unge forfatteren av denne fascinerende boken med en arkitektur like perfekt som den er spennende.»

«Oppfinnsomheten og motet hans samt kompromissløsheten i språket gjør denne boken, som utforsker nødvendigheten av å leve og skrive, til en kjærlighetserklæring til litteraturen.»