Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Haugtussa

Haugtussa (1885) er eit diktverk om grunnkreftene i menneskelivet, om striden mellom godt og vondt, og samstundes ein fulltonande lovsong til naturen, sett gjennom augo til hovudpersonen Veslemøy. Ho er synsk og kan sjå både inn i huldreheimen og gjennom menneska. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag
Haugtussa (1885) er eit diktverk om grunnkreftene i menneskelivet, om striden mellom godt og vondt, og samstundes ein fulltonande lovsong til naturen, sett gjennom augo til hovudpersonen Veslemøy. Ho er synsk og kan sjå både inn i huldreheimen og gjennom menneska. I sitt eige liv får ho røyne svik i kjærleik, og ho blir freista til å gå over til dei mørke maktene.

Dette er ei vakker gåvebok med stofftrykk, farga sider og lesebånd.

Medlemsvurdering:
Haugtussa er en fantastisk historie av Arne Garborg, som handler om den synske jenta Veslemøy og hvordan hun ser ting og vandrer gjennom livet. Historien hennes har Garborg valgt å skrive ned i diktform, og vakrere og mer lyriske dikt tror jeg ikke finnes. Språket skimrer og Garborg er en mester i å vise frem hvordan få ord kan si så uendelig mye mer enn mange. Skjulte meninger står vevd mellom linjene, og jo flere ganger du leser boken, desto flere ting og skjulte meninger vil vise seg for deg. Jeg har lest boken flere ganger enn jeg kan telle, og den vil aldri slutte å overraske og bergta meg. En av mine desiderte yndlinger.

Lill

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
227
ISBN
9788203361036
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
21 x 14 cm
Serie
Klassikerbiblioteket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

L
Lill – 15.03.2009

– Haugtussa er en fantastisk historie av Arne Garborg, som handler om den synske jenta Veslemøy og hvordan hun ser ting og vandrer gjennom livet. Historien hennes har Garborg valgt å skrive ned i diktform, og vakrere og mer lyriske dikt tror jeg ikke finnes. Språket skimrer og Garborg er en mester i å vise frem hvordan få ord kan si så uendelig mye mer enn mange. Skjulte meninger står vevd mellom linjene, og jo flere ganger du leser boken, desto flere ting og skjulte meninger vil vise seg for deg. Jeg har lest boken flere ganger enn jeg kan telle, og den vil aldri slutte å overraske og bergta meg. En av mine desiderte yndlinger.

P
P – 19.06.2008

– Haugtussa er kanskje det verket Garborg har skrevet som har truffet flest lesere. Veslemøys kamp mot mørkekreftene er lett å identifisere seg med. Diktsyklusen Haugtussa bærer preg av Garborgs egne kamper mot mørkekreftene, hans far tok selvmord etter at odelsgutten Garborg takket nei til å overta gården til fordel for forfatterkunsten. Garborgs far var sterkt influert av pietistene som hærjet på Jæren på Garborgs tid, så sånn sett er det lett å se hvem som representerer mørkekreftene. Garborg er en av norsk litteraturhistorie viktigste forfatter og kulturpersonlighet. Han var blant annet en av de første som tok i bruk Ivar Aasens landsmål. Et lite høydepunkt fra Haugtussa: Eg kjennar deg, eg kjennar deg du som ikkje van. Eg ser din sorg, eg veit din veg i skuggeland

Oppdag mer

Bøker som ligner på Haugtussa:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Vennemat

Ida Marie Aamot Storbakken
Innbundet 
363,- 399,-

Sopp

Anne Elisabeth Scheen
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv