Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Haugtussa

Arne Garborg rekna Haugtussa som ei av sine viktigaste bøker. Han skreiv med overskot og med eit ømt blikk bakover til barndommens Jæren. Det store diktverket er på same tid ein danningsroman på vers og eit romantisk og naturnært bilete av ei ung jente. Les mer

229,-
Sendes innen 3 - 10 dager
Arne Garborg rekna Haugtussa som ei av sine viktigaste bøker. Han skreiv med overskot og med eit ømt blikk bakover til barndommens Jæren. Det store diktverket er på same tid ein danningsroman på vers og eit romantisk og naturnært bilete av ei ung jente. Boka handlar om prosessen der Veslemøy skal forstå kjærleiken sitt vesen ikkje berre forelsking, men også omsorg, varme og vennskap ja, sjølve livsmysteriet.
Forlaget Vigmostad & Bjørke vil med Norske klassikarar leggje forholda til rette for at nye lesarar kan oppleve dei verdiane som klassikarane representerer. For å lette tileigninga har vi modernisert språket litt i utgåvene.

Medlemsvurdering:
Haugtussa er en fantastisk historie av Arne Garborg, som handler om den synske jenta Veslemøy og hvordan hun ser ting og vandrer gjennom livet. Historien hennes har Garborg valgt å skrive ned i diktform, og vakrere og mer lyriske dikt tror jeg ikke finnes. Språket skimrer og Garborg er en mester i å vise frem hvordan få ord kan si så uendelig mye mer enn mange. Skjulte meninger står vevd mellom linjene, og jo flere ganger du leser boken, desto flere ting og skjulte meninger vil vise seg for deg. Jeg har lest boken flere ganger enn jeg kan telle, og den vil aldri slutte å overraske og bergta meg. En av mine desiderte yndlinger.

Lill

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
Sider
181
ISBN
9788241919565
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
20 x 13 cm
Serie
Norske klassikarar

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

L
Lill – 15.03.2009

– Haugtussa er en fantastisk historie av Arne Garborg, som handler om den synske jenta Veslemøy og hvordan hun ser ting og vandrer gjennom livet. Historien hennes har Garborg valgt å skrive ned i diktform, og vakrere og mer lyriske dikt tror jeg ikke finnes. Språket skimrer og Garborg er en mester i å vise frem hvordan få ord kan si så uendelig mye mer enn mange. Skjulte meninger står vevd mellom linjene, og jo flere ganger du leser boken, desto flere ting og skjulte meninger vil vise seg for deg. Jeg har lest boken flere ganger enn jeg kan telle, og den vil aldri slutte å overraske og bergta meg. En av mine desiderte yndlinger.

P
P – 19.06.2008

– Haugtussa er kanskje det verket Garborg har skrevet som har truffet flest lesere. Veslemøys kamp mot mørkekreftene er lett å identifisere seg med. Diktsyklusen Haugtussa bærer preg av Garborgs egne kamper mot mørkekreftene, hans far tok selvmord etter at odelsgutten Garborg takket nei til å overta gården til fordel for forfatterkunsten. Garborgs far var sterkt influert av pietistene som hærjet på Jæren på Garborgs tid, så sånn sett er det lett å se hvem som representerer mørkekreftene. Garborg er en av norsk litteraturhistorie viktigste forfatter og kulturpersonlighet. Han var blant annet en av de første som tok i bruk Ivar Aasens landsmål. Et lite høydepunkt fra Haugtussa: Eg kjennar deg, eg kjennar deg du som ikkje van. Eg ser din sorg, eg veit din veg i skuggeland

Oppdag mer

Bøker som ligner på Haugtussa:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Jordet

Robert Seethaler
Innbundet 
345,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv