Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Noen kjenner mitt navn

roman

Noen kjenner mitt navn er en storslagen historisk roman som spenner over tre kontinenter og to århundrer. Men denne prisbelønte boken er fremfor alt en hjerteskjærende beretning om livet til Aminata Diallo, en elleve år gammel jente som blir bortført fra sin landsby i Vest-Afrika og tvunget om bord i et slaveskip med kurs for South Carolina. Les mer

149,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 149,-
Noen kjenner mitt navn er en storslagen historisk roman som spenner over tre kontinenter og to århundrer. Men denne prisbelønte boken er fremfor alt en hjerteskjærende beretning om livet til Aminata Diallo, en elleve år gammel jente som blir bortført fra sin landsby i Vest-Afrika og tvunget om bord i et slaveskip med kurs for South Carolina. Etter å ha jobbet på en indigoplantasje i mange år blir hun videresolgt, men klarer å flykte fra sin eier i New York, der hun havner midt i den amerikanske uavhengighetskrigen mot britene. Mange dramatiske begivenheter senere befinner hun seg nok en gang om bord i en seilskute på Atlanterhavet. Men nå er hun fri og på vei bort fra et land hun helst vil glemme, med kurs for et hjemland som ikke lenger finnes.

Medlemsvurdering:
Sterk og veldig viktig bok, denne kommer jeg til huske resten av livet.

Annette S J

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202342043
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
The book of negroes
Format
13 x 13 cm
Serie
Lommelydbok

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

A
Annette S J – 02.08.2022

– Sterk og veldig viktig bok, denne kommer jeg til huske resten av livet.

G
Gjøril – 29.07.2017

– En bok man husker, både vond og spennende.

A
Annika – 21.06.2010

– Boka "Noen kjenner mitt navn" er en fantastisk fortelling om de afrikanske slavene i USA. Hovedpersonen Amenita blir som tenåring kidnappet fra sin hjemby i Afrika, og det er nå hennes lange liv som slave begynner. Hovedpersonen om mye av historien er oppdiktet, men forfatteren klarer å få fram flere historiske hendelser i boken. Historien om slavene er selvfølgelig grusom, noe som gjør at man sitter igjen med et veldig sterkt inntrykk etter å ha lest boka. Men selv om det er mye grusomt er det også mange små lyspunkter som lyste opp hverdagen, og en sterk fortelling om håp, selv om ting nesten virker uoppnåelig har slavene alltid et håp. Så dette er en veldig sterk bok om slaveriet i USA og den bidrar til at dette ikke går i glemmeboken.

H
Helle – 27.04.2010

– Denne boka har helt klart potensiale til å være både spennende og interessant. Forfatteren har åpenbart mye kunnskap om slaveriets historie. Han skriver i en nærmest naivistisk stil, noe som står i kontrast til det grusomme temaet, og gjør det lettere å lese om. Dessverre er de fleste av karakterene for enkle og endimensjonale. De er stort sett enten onde eller gode, til tross for at det er gjort forsøk på å skape mer komplekse personer. Selve historien har også sine svakheter. Hovedpersonen Aminata opplever rett og slett litt for mye til at det virker troverdig, og hun framstår derfor som en karakter som har blitt basert på livene til mange forskjellige personer. Likevel er fortellingen om livet hennes sterk, og rystende, lesing da man vet at det hun gjennomgår har hendt med virkelige mennesker.

l
leser – 14.03.2010

– Denne historien er utrolig gripende, og selv om den var tykk, leste jeg den med rekordfart. Av og til kunne jeg knapt holde meg fra å snik-kikke fremover i handlingen. Historien starter ved at hovedpersonen ser tilbake på sitt liv som slave og forteller oss det hele fra hun vokste opp i Afrika. Det er mange sterke scener i boken, men de er balansert med fortellinger om vennskap og styrke, så det hele ikke blir for depressivt. Selv om vi alle har lest mye om lidelsen ombord på slaveskipene og plantasjen, er denne boken en mulighet til å se det innenfra. Kjøp denne boken, og begynn på den når du vet du har tid til å lese, for her blir det vanskelig å gå ifra!

S
SD – 30.07.2009

– "Noen kjenner mitt navn" er en fortelling om afrikanske slaver i USA. Hovedpersonen Aminata er oppdiktet, men mye av fortellingen rundt er bygget på historiske hendelser. Det bidrar til å gjøre denne boken til en sterk fortelling om slavenes skjebne. Forfatteren klarer å vise grusomheten i slaveriet uten å bli sentimental og utbroderende. Og selv om historien er grusom, er det også hele tiden en strime av håp i fortellingen. Nettopp det er kanskje det mest gripende, fortellingen om menneskers utrolige evne til å finne håp og mening selv i de mest håpløse situasjoner. Slaveriet er et mørkt kapittel i verdenshistorien, og denne boken bidrar til at slavene ikke blir glemt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Noen kjenner mitt navn:

Se flere

Logg inn

Handlekurv