Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Blå stjerne

Andre verdenskrig er under utvikling og griper dypt inn i familien Lauritzens liv. Mens eldstebror Lauritz verken vil se eller forstå hva som skjer, er perspektivet for hans to døtre, Rosa og Johanne, helt motsatt. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Andre verdenskrig er under utvikling og griper dypt inn i familien Lauritzens liv. Mens eldstebror Lauritz verken vil se eller forstå hva som skjer, er perspektivet for hans to døtre, Rosa og Johanne, helt motsatt. Rosa jobber i den legale militære etterretningen, mens Johanne rekrutteres av den britiske spion- og sabotasjeorganisasjonen SOE. Britenes kodenavn for Johanne Lauritzen er Blå stjerne. Hun havner i kamp med både SS-styrker og grensevakter når den største og viktigste operasjonen nærmer seg: Å redde Norges jøder på flukt fra nazistene. I sin femte bok i Det store århundret slår Guillou til med sitt spesialområde: Spionromanen.

Detaljer

Forlag
Vigmostad & Bjørke
Språk
Bokmål
ISBN
9788241912337
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Blå stjärnan
Serie
Det store århundret 5

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

B
Berit Skogland – 05.05.2021

– Meget god serie

R
Rolf Lønningen – 19.12.2016

– Har lest hele serien ohg så frem til denne. Ble ikke skuffet

1
18688603 – 31.05.2016

– Ikke samme kvalitet som de foregående i serien, men absolutt lesbar og til dels underholdende.

A
Anne Margrethe Grimsvang – 30.05.2016

– Dette er en bok fra en serie, som jeg synes man må ha lest noen av de foregående for å få utbytte av denne. Jeg synes den er interessant og gir meg nye vinkler på norske flyktninger i Sverige. Men jeg var skuffet av at boka gikk tilbake. Burde den ikke vært tatt inn i den forrige boka? Men spennende og interresant.

G
Guri Aune – 12.04.2016

– Litt uventet avslutning på denne serien . de andre bøkene var bedre og mere engasjerende så jeg undres litt på hensikten med denne avslutningen.

E
Elsa Bjørlykke – 27.01.2016

– "Blå stjerne", den 5. boka i Jan Guillou sin serie, har fokus på døtrene i familien til tre brør frå Osterøy. Historia startar i Stockholm under 2. verdskrig, og jentene er aktørar i hendingane, og har tilgang på informasjon som gjer dei interessante å lese om. Gjennom heile serien har denne familien vore særs strategisk plassert slik at dei kvar for seg representerer og presenterer deler av den tida dei lever i. Er vi som lesarar først med på det premisset at desse personane kunne ha vore der forfattaren har plassert dei, kan vi nyte innsynet i mange miljø, som nok var ganske lukka for dei fleste i samtida. Det er spennande, og vi vil stadig vite meir. Det eg likar aller best ved heile bokserien, er at forfattaren så klart viser at storpolitikk og verdshendingar får konkrete konsekvensar i privatpersonars daglegliv, og gjennom skildringa av personane ser vi korleis handlingsrommet for både kvinner og menn endrar seg gjennom dei tre generasjonane vi har møtt i serien.

T
Torill Kirkeng Andersen – 13.01.2016

– Blå stjerne

I
Inger – 13.01.2016

– I denne serien blir det alltid topp karakter!

P
Per Gustav Olsen – 12.01.2016

– Boken er lettlest, men virker ikke like grundig og detaljert som de første bøkene i denne serien.

K
Kari Steen Johansen – 08.12.2015

– denne siste i serien burde aldri vært skrevet, De andre har en fin linje med rik historie og mye kunnskap. Denne siste var ille!

H
Hilde – 23.11.2015

– Spenningsmester Jan Guillou forteller om både kjente og mindre kjente sider ved den norske motstandskampen. Vi følger Johanne Lauritzen, offiser i SOE, mens det bygger seg opp mot den aller største aksjonen: Å redde de norske jødene.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Blå stjerne:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv