Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

De som dreper drømmer, sover aldri

1970-tallet. Venstrebølgen fra 1968 blir nærmest som en idyll å regne i sammenligning med den krigen som vokser frem mellom Europas sikkerhetstjenester og en stadig mer splittet venstrebevegelse. Det blir bokstavelig talt et spørsmål om liv eller død. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 - 10 dager

1970-tallet. Venstrebølgen fra 1968 blir nærmest som en idyll å regne i sammenligning med den krigen som vokser frem mellom Europas sikkerhetstjenester og en stadig mer splittet venstrebevegelse. Det blir bokstavelig talt et spørsmål om liv eller død.

Eric Letang arbeider om dagen som advokatfullmektig ved Henning Sjöstrands famøse advokatbyrå. Men om nettene og på fritiden inngår han i en hemmelig sikkerhetstjeneste innenfor den delen av venstrebevegelsen som forsøker å organisere forsvaret mot en stadig mer aggressiv statlig fiende. Den store kjærligheten hans, Gertrude, jobber som advokat i Hamburg, hvor klimaet dag for dag blir mer brutalt. Hun opplever at vennene fengsles eller blir drept, én etter én.

I Sverige arbeider statens hemmelige agenter etter vesttyske prinsipper for å forsøke å framprovosere en åpen konfrontasjon mellom «terrorister» og staten. For motstandsbevegelsen Eric Letang inngår i, utvikler katt og mus-leken seg til et stadig farligere spill. Samtidig vokser Lauritzen-slekten, og en ny generasjon kommer til.

Jan Guillous rikholdige forfatterskap ble innledet i 1971, og til sammen har han skrevet mer enn 40 bøker. Det store århundret er hans mest omfattende prosjekt noensinne og forteller om 1900-tallet, menneskehetens største, styggeste og blodigste århundre.

Tidligere utkommet i serien er Brobyggerne, Dandy, Mellom rødt og svart, Ikke ville se, Blå stjerne, Ekte amerikanske jeans og 1968

 

Medlemsvurdering:
Nok en god bok i Jan Guillou´s serie Det store århundre/ bro byggerne

Hege Bang

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
494
ISBN
9788241917400
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
De som dödar drömmar sover aldrig
Format
22 x 15 cm
Nr
8175713
Serie
Det store århundret 8

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

H
Hege Bang – 13.01.2021

– Nok en god bok i Jan Guillou´s serie Det store århundre/ bro byggerne

W
Wenche Strøm – 30.05.2019

– Jan Guillou skriver alltid intense bøker. Jeg gleder meg til å lese boken.

U
Unni – 30.04.2019

– Kanskje fordi det tidsmessig ble så nært, og historisk så godt kjent, var det et høydepunkt for meg å lese denne romanen fra min egen ungdomstid. Spennende å følge hvilken innfallsvinkel Guillou velger til alt som skjer både i Sverige men også i Norge og resten av Europa. Etter min mening den beste i serien om Brobyggerne!

T
Tore Eilertsen – 09.01.2019

– Jan Guillou er en fantastisk romanforfatter. Med sin siste bok "De som dreper drømmer, sover aldri", eller som det heter på tysk i boken; Die die traumen tøten, schlafen nie, gir Guillou en svært realistisk og alvorstynget beskrivelse av den politiske situasjonen på 70-tallet. En klassiker av en bok som føyer seg pent inn blant de andre bøkene om det store århundret. Helt glimrende utført.

A
Anne Dorthée Svendsen – 09.01.2019

– Interessant å følge familien videre, får godt innblikk i tidens tankegang

Oppdag mer

Bøker som ligner på De som dreper drømmer, sover aldri:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Katla
199,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 
Naturleg
249,-

Naturleg

Margit Dale
Innbundet 
249,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv