Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Den glemte hagen

Nok en medrivende roman fra forfatteren av Tilbake til Riverton. Den glemte hagen gikk rett på førsteplassen på de britiske bestselgerlistene da den kom ut i 2008. Rett før første verdenskrig blir en liten jente funnet forlatt ombord på et skip på vei til Australia. Les mer

199,-
Sendes innen 3 - 10 dager
Nok en medrivende roman fra forfatteren av Tilbake til Riverton. Den glemte hagen gikk rett på førsteplassen på de britiske bestselgerlistene da den kom ut i 2008. Rett før første verdenskrig blir en liten jente funnet forlatt ombord på et skip på vei til Australia. Den mystiske kvinnen som hadde lovet å passe på henne, har forsvunnet sporløst. På den lille jentas 21-årsdag, får Nell Andrews vite en hemmelighet som kommer til å forandre livet hennes for alltid. Først flere tiår senere begynner hun å lete etter sannheten. Når Nell dør, arver barnebarnet hennes, Cassandra, noe uventet - et hus og "den glemte hagen". Området er beryktet blant de lokale for hemmelighetene det skjuler - hemmelighetene om den fortapte Mountrachet-familien og den umyndige Eliza Makepeace, forfatter av mørke viktorianske eventyr. Sannheten om familien, og det hundre år gamle mysteriet om den lille forlatte jenta, avsløres.

Medlemsvurdering:
Bokas historietid spenner over et århundre, men hvert kapittel og hvert tidshopp er tydelig markert, så det gir ingen problemer at historien ikke fortelles kronologisk. Den røde tråden er lett å følge likevel, og siden ikke alle skritt på veien nevnes i klartekst er det enkelte ting man kan tenke seg til før de avsløres også. Slik kan man selv samle små ledetråder og nærme seg løsningen på mysteriet, uten at all spenningen forsvinner. For det er likevel gjort plass til et par overraskelser og avsløringer mot slutten av boka, også. At forfatteren også har flettet inn litteratur - i form av eventyr og en ung forfatterinne i handlingen - var også et grep jeg lot meg begeistre av. Dette er en murstein på nesten 600 sider, men det er lett å la seg rive med og plutselig oppdage at den snart er ferdiglest likevel. Mysteriet holdt også på interessen min gjennom hele boka, og det er godt flettet sammen gjennom de forskjellige karakterene og tidsavsnittene vi får ta del i. Jeg er veldig svak for hemmeligheter, engelske gods, aristokrati, gamle dager og lignende, så "Den glemte hagen" passet meg veldig godt som lesestoff denne helgen. Anbefales varmt videre.

tonemor

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Schibsted
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
591
ISBN
9788251655453
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
The forgotten garden
Format
18 x 12 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

t
tonemor – 18.04.2010

– Bokas historietid spenner over et århundre, men hvert kapittel og hvert tidshopp er tydelig markert, så det gir ingen problemer at historien ikke fortelles kronologisk. Den røde tråden er lett å følge likevel, og siden ikke alle skritt på veien nevnes i klartekst er det enkelte ting man kan tenke seg til før de avsløres også. Slik kan man selv samle små ledetråder og nærme seg løsningen på mysteriet, uten at all spenningen forsvinner. For det er likevel gjort plass til et par overraskelser og avsløringer mot slutten av boka, også. At forfatteren også har flettet inn litteratur - i form av eventyr og en ung forfatterinne i handlingen - var også et grep jeg lot meg begeistre av. Dette er en murstein på nesten 600 sider, men det er lett å la seg rive med og plutselig oppdage at den snart er ferdiglest likevel. Mysteriet holdt også på interessen min gjennom hele boka, og det er godt flettet sammen gjennom de forskjellige karakterene og tidsavsnittene vi får ta del i. Jeg er veldig svak for hemmeligheter, engelske gods, aristokrati, gamle dager og lignende, så "Den glemte hagen" passet meg veldig godt som lesestoff denne helgen. Anbefales varmt videre.

A
AC – 05.01.2010

– Dette er en bok jeg kan slå fast med sikkerhet at vil bli lest igjen og igjen til den er slitt og fillete! Kjempesjarmerende bok om Nell som kom alene til Australia og ble tatt vare på av et ektepar der siden ingen så ut til å savne henne. Dette er historien om jakten for å finne ut hvem Nell er! Boken er skrevet slik at du vandrer frem og tilbake i tid hvor du også får møte Cassandra, Nells barnebarn. Denne boken anbefaler jeg på det sterkeste! Herlig bok om livet, vennskap, svik og sorg. Absolutt en bok som bør leses!

L
Lenka – 07.10.2009

– Vet du, jeg tror jeg med sikkerhet kan si at både Kate Morton og "Den glemte hagen" aldri vil bli glemt av leserne, både på grunn av engasjerende karakterer og en handling som griper seg fast i hjerterota! Sammen med sin navnesøster, Kate Mosse, har Kate Morton befestet seg som en svært god forfatter innen spenning, men Morton skriver også i stor grad om mennesket og livet, og spør modige spørsmål og berører ømtålelige tema. I denne boken reiser vi tilbake til 1913, der mysteriets rot spirer. Raskt etterpå farer vi fremover til nyere dato, der et mysterie om en forsvunnet ung jente begynner å avsløres, sammen med andre mørke og dystre hemmeligheter. "Den glemte hagen" er generelt sett en svært god opplevelse, jeg likte både handling, hovedpersoner og språket! Kate Morton må kunne sies å være en forfatter å merke seg!

G
Glad i bøker – 03.10.2009

– Boka "Den glemte hagen" er historien om Nell som kom til Australia på en båt alene som fireåring. Ekteparet Lil og Hugh tar henne til seg som sin egen. Nell får ikke vite før hun er voksen at hun ikke er deres datter. Dette preger Nell resten av livet, og hun starter jakten på å finne ut hvem hun er. Boka gir oss et bilde av Nell og hennes liv. Vi møter også Cassandra, hennes barnebarn, som arver Nell etter hennes død. Dette fører Cassandra til England og Cornwall hvor Nell eide huset Cliff Cottage. Her finner også Cassandra ut av historien og av sitt eget liv. Dette er ei vakker og sjarmerende bok om kjærlighet, svik og vennskap. Boka trollbandt meg og jeg anbefaler den på det varmeste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den glemte hagen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv