Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Fri

"Fri" er den fjerde romanen om Julie Storvik. Handlingen er lagt til 1960-årene, en tid med store og utfordrende endringer i samfunnet.
Julie har forlatt gården og bosatt seg i Kristiansund. De fire barna er spredt for alle vinder, og det er både spennende og utfordrende for Julie å følge deres frigjøringsprosesser - politisk, kulturelt og psykologisk. Les mer

119,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
"Fri" er den fjerde romanen om Julie Storvik. Handlingen er lagt til 1960-årene, en tid med store og utfordrende endringer i samfunnet.
Julie har forlatt gården og bosatt seg i Kristiansund. De fire barna er spredt for alle vinder, og det er både spennende og utfordrende for Julie å følge deres frigjøringsprosesser - politisk, kulturelt og psykologisk. Men når skal hun få tid til å tenke på seg selv?
Romanen slutter med EEC-avstemningen i 1972 og med en Julie, nå 72 år gammel, som har store planer for sin egen fremtid. "Fri" er en bok om oppløsning og forandring, samhold og frigjøring. Anne Karin Elstad tegner et skarpt og realistisk bilde av mennesker, tid og miljø.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203351594
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Serie
Julie

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

N
Nick Burnhill – 15.07.2007

– Den fjerde romanen om Julie handler, som i de tre foregående bindene, om generasjonsmotsetninger. Nå oppleves konfliktene fra den aldrende Julie sin side. Rammen rundt er et samfunn i store forandringer. Julie er nå i sekstiårene og følger strømmen som flytter fra landet og inn til byen for å jobbe i en butikk. Ringen er sluttet for Julie, som ungjente dro hun også fra familien for å tjenes hos en butikkeier. Denne siste boken om Julie er den dårligste. Handlingen går for fort, hendelser refereres for mye. Barna er blitt voksne, barnebarn kommer til. Endringer i tenkesett blir for lite utfordret etter min smak. Tankene til en bestemor kunne godt vært mer utdypet, likeså går ikke Elstad særlig dypt i de mange moralske dilemmaene den nye tiden bringer til henne. Jeg anbefaler bare boken til de som må ha samlinger komplett.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fri:

Se flere

Logg inn

Handlekurv