Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Hellemyrsfolket

Hellemyrsfolket er Amalie Skrams mektige slektssaga, og den holder leseren fanget fra første side. Inneholder: Sjur Gabriel, To venner, S.G. Myre og Avkom.
Amalie Skrams romansyklus Hellemyrsfolket, som ble utgitt i tidsrommet 1887 til 1898, er Skrams største dikteriske bedrift - og betraktes som et av hovedverkene i norsk litteratur som sådan. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Hellemyrsfolket er Amalie Skrams mektige slektssaga, og den holder leseren fanget fra første side. Inneholder: Sjur Gabriel, To venner, S.G. Myre og Avkom.
Amalie Skrams romansyklus Hellemyrsfolket, som ble utgitt i tidsrommet 1887 til 1898, er Skrams største dikteriske bedrift - og betraktes som et av hovedverkene i norsk litteratur som sådan. Verket er dessuten et av høydepunktene i den norske naturalismen. Handlingen følger et knippe skjebner i Hellemyr-slekten, og betoner problematikk omkring arv og miljø: Har mennesket frihet til å velge sitt liv. Eller er dets livsløp forutbestemt?

I tillegg til å tegne skarpe portretter av skikkelser som Oline, Sjur Gabriel, Sivert, Severin og Sofie, gir Amalie Skram også et presist bilde av de sosiale forhold som preger disse menneskene.

Om Amalie Skram på wikipedia

Utdypningsartikkel på Store Norske Leksikon

Klipp om Amalie Skram på nrk.no

Amalie Skram ble født i Bergen i 1846 og døde i København i 1905. Foreldrene var fattige, og bare fire av hennes åtte søsken vokste opp. Skram giftet seg 18 år gammel med kaptein Bernt Ullrik Møller, et ekteskap som var svært traumatisk og dannet grunnlag for bøker som Fru Inès og Forrådt. Hun fikk nervøst sammenbrudd og tilbrakte flere perioder på sinnssykehus, både i Norge og siden i Danmark, der hun bodde etter at hun hadde giftet seg med forfatteren Erik Skram.

Medlemsvurdering:
Den kjøpte jeg i bursdagsgave til min svigerdatter, og hun er kjempe fornøyd

Jannie Helene Hjelvik

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
623
ISBN
9788205419704
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
21 x 13 cm
Serie
Hellemyrsfolket
Gyldendal pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

J
Jannie Helene Hjelvik – 30.04.2019

– Den kjøpte jeg i bursdagsgave til min svigerdatter, og hun er kjempe fornøyd

b
boritz – 29.06.2005

– Etter å ha lest den sørgelige historien om Hellemyrsfolket, forstår jeg godt hvorfor Amalie Skram er en så populær forfatter, For det er virkelig noe eget med måtenm hun formidler situasjonen til disse fattigfolkene på, du får medynk med dem, samtidig som du mye klarere ser hvor urettferdig samfunnet i sannhet er, og hvor vanskelig det er å jobbe seg ut av den samfunnsklassen du er plassert i. Skram har en egen måte å skildre på, som griper deg langt inn i hjerterota, nettopp fordi hun beskriver situasjonen slik den var, utenå prøve å legge til noe, eller overdrive, for det er ikke nødvendig heller. Anbefales

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hellemyrsfolket:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
129,- 229,-

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
Atlas
Ny!

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Handlekurv