Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hjem

«En medrivende historie» «Sensuelt og følsomt og samtidig fullt av (selv)ironi.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Marilynne Robinsons Gilead-serie viser hva romanen kan gjøre og alltid har gjort best.»

Morgenbladet
Marilynne Robinson er amerikansk litteraturs Grand Old Lady. Hennes mest kjente verk, de fire romanene i Gilead-suiten, kretser først og fremst rundt livet til to aldrende pastorer i lokale frikirker, samt deres mer eller mindre skakkjørte forfedre og etterkommere. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
«Marilynne Robinsons Gilead-serie viser hva romanen kan gjøre og alltid har gjort best.»

Morgenbladet
Marilynne Robinson er amerikansk litteraturs Grand Old Lady. Hennes mest kjente verk, de fire romanene i Gilead-suiten, kretser først og fremst rundt livet til to aldrende pastorer i lokale frikirker, samt deres mer eller mindre skakkjørte forfedre og etterkommere. Den ytre og iblant dramatiske historien er ikke fraværende, men den er heller ikke et poeng i seg selv. I Gilead som overalt ellers utfolder livet seg, men det forfatteren bruker sine formidable litterære evner til å utforske, er hvorfor og hvordan. Hva er kreftene som driver mennesker til å velge rett eller galt? Hva kan forklare vår lojalitet mot medmennesker, vår evne til tilgivelse, til nestekjærlighet og til innsikt i egne feil og mangler? Hvor tungt veier våre synder og forbrytelser? I hvor mange generasjoner? Og hvor trygt hviler vi egentlig i Guds hånd?
I Hjem, den andre romanen i Gilead-suiten, møter vi pastor Robert Boughton, enkemann og åttebarnsfar. Han synger på livets siste vers - fysisk svekket og stadig mer dement samtaler han helst om alt som har vært eller kunne ha vært. Så vender den fortapte og høyt savnede sønnen Jack endelig hjem etter tyve års fravær, en utstøtt drukkenbolt som bærer på tiår med dystre hemmeligheter, men som fremdeles pastorens øyensten. Jack jobber på gården og gjør sitt beste for å forsone seg med faren. Imens knytter han sterke bånd til sin søster Glory, som har vendt hjem for å stelle faren, men med en tung bagasje. Hjem er en lysende godt skrevet bok om familie og familiehemmeligheter - og om gudstroens veier og avveier.
«Et viltert, eksentrisk og radikalt litterært verk.»
New York Times
«Hjem byr på så komplekse personskildringer, så mange passasjer med uforlignelig visdom og skjønnhet, at man får lyst til å sitere side etter side.»
San Francisco Chronicle

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202731236
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Home
Priser
Kritikerprisen for beste oversettelse 2022
Serie
Gilead 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En medrivende historie» «Sensuelt og følsomt og samtidig fullt av (selv)ironi.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Dette er enestående skrivekunst, et uvanlig nyansert tekstunivers som stimulerer både følelsene og intellektet." "Det er bare å forberede seg på en mektig leseropplevelse.»

Anne Cathrine Straume, NRK

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hjem:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv