Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Liebhaberne

«Folket fra Neshov har både uoppdagede hemmeligheter og nye opplevelser på lur i Liebhaberne. Denne leser verdsetter Ragdes profesjonelle evner til å fortelle hverdagskomikk og hjerte-smerte og hennes sensibilitet for detaljer og fråtsing i skildringer av konkrete hverdagsligheter.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

For liebhaberne av Anne B. Ragdes Neshov-romaner er høsten reddet! Den femte i rekken ligger rykende klar og venter på deg. Krumme, Erlend, Margido, Torunn, Tormod og en rekke andre møter nye dager og kast i livet. Les mer

332,-

379,- Spar: 47,-

Sendes innen 1 virkedag

Liebhaberne er en rå og brå roman, men med en ettertenksom blåtone i bunn. Ragde bygger historien langsomt opp, men sparer ikke på kruttet. Når vi er i det mest uforberedte hjørnet, kleiser hun til. Og hvor er vi?

Begravelser og hundehår
Margido er glad for at Guds styrelse har sendt Torunn i hans retning og at hun jobber for ham.  Hun har gjort begravelsesbyrået i Trondheim til en familiebedrift. Torunn driver også gården Neshov. Eller driver og driver. Hun har verken griser der eller dyrker jorda. Neshov er hennes nye hjem. Hun pendler til Trondheim og jobben. Det eneste dyret på Neshov er Anna, huskyen til Torunn, som får lov til å sove i senga hennes om natta og som er oppkalt etter den fæle og avdøde kona til Tormod. Huset er fullt av hundehår. Til og med i boksen med makrell i tomat. Torunn kan sverge på at håret lå der før hun åpnet boksen.

Tåårmod
Tormod bor på sykehjem på Byneset i Trondheim. Han har aldri hatt det så godt som nå. Han vil ikke til Neshov. Det er et tilbakelagt kapittel. Han vil i det hele tatt ikke ut av sykehjemmet av redsel for at rommet ikke lenger er hans når han kommer tilbake. Han kaller sykehjemmet for «siste holdeplass», og det er helt greit for ham. Spesielt liker han den tyske pleieren Hannelore og måten hun sier navnet hans på, med den lange å-en og den rullende tyske r-en. 

Tåårmod ... Og alle vi som kjenner Tormods hjerteskjærende kjærlighetshistorie fra krigens dager, kjenner det nå bevre i underleppa ...

Tilstoppede arterier og italienske gulvfliser
Erlend og Krumme møter vi i supermarkedet Irma City i København. De handler lettprodukter med ungene Ellen, Leo og Nora på slep. Krumme har tilstoppede arterier og er på slankekur. Erlend vil drepe legen som har satt ham på den slankekuren, så derfor utleverer ikke Krumme navnet. Krumme har også arvet Villa Lærke, som ligger på en enorm tomt med tennisbane, like ved Dyrehaven. En gjeng polske arbeidere er i full sving med å pusse den opp etter Erlends anvisninger. Han har fått frie tøyler av Krumme. Det blir dødsstilig og kostbart! Kjøkkenet er fra Officine Gullo. Gulvflisene er brutt opp, kjøpt og shippet fra et eldgammelt italiensk kloster som skulle rives.

Båndene mellom oss
Jeg elsker å dykke ned i denne rikdommen av liv som leves, folder seg ut og veves inn i hverandre, både i København og Trondheim, og på Neshov. Detaljrikdommen er litterær konfetti! Men i tillegg til å være en god researcher, er Ragde en drivende god historieforteller. Liebhaberne er en fortelling om de viktigste båndene mellom oss. Og de er ikke skapt av ting, men av kjærlighet og medmenneskelighet. 

En av høstens mest etterlengtede bøker er en hyllest til livet og til den styrken man har i seg når man plutselig står ansikt til ansikt med det aller vanskeligste, og der du aller minst venter å finne det.

 

Medlemsvurdering:
Jeg synes hun skriver godt om familiehistorien på Neshov. en god oppfølger av de andre bøkene.

Haldis

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242173508
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
14 x 14 cm
Nr
8109915
Serie
Familien Neshov 5

- Liebhaberne er mitt hjerteblod. Intervju

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Folket fra Neshov har både uoppdagede hemmeligheter og nye opplevelser på lur i Liebhaberne. Denne leser verdsetter Ragdes profesjonelle evner til å fortelle hverdagskomikk og hjerte-smerte og hennes sensibilitet for detaljer og fråtsing i skildringer av konkrete hverdagsligheter.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«Den på en gang lavmælte, såre og kontante formidlingen av det som splitter og det som binder personene sammen, gjør den femte Neshov-boka til en rørende, alvorlig og underholdende roman.»

Janneken Øverland, Klassekampen

«Anne B. Ragde har som alltid nedlagt et stort arbeid i research og er god på miljøbeskrivelser ... Det er atskillig feel good i gamle rustne familieforbindelser. Men det skjer en overraskende vending på slutten. Her er åpninger for fortsettelse i fleng ... Hun har lesere som står og tripper og venter på bok etter bok.»

Guri Hjeltnes, VG

«Ragde vet å finne de rette ordene når små øyeblikk av uventet lykke oppstår ... Boka er full av Ragdes ypperlige formuleringskunst.»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

«Historien fra krigen og portrettet av Tormod er det bærende i denne romanen. Her er Ragde god.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Kunders vurdering

R
Ruth Inger Lie-Hasle – 16.07.2019

– Topp lesing 👍🏻

B
Bente Fløien – 25.06.2019

– Liebhaberne

I
Ingunn Almli – 29.05.2019

– Byneset

B
Berit Johansen – 28.05.2019

– Liebhanberne

H
Haldis – 06.03.2019

– Jeg synes hun skriver godt om familiehistorien på Neshov. en god oppfølger av de andre bøkene.

H
Heidi lindem – 26.11.2018

– Liberbanere

S
Svanhild Melkevik – 08.11.2018

– Veldig god oppfølgelse av de tidligere bøkene. Ragde skriver meget godt og jeg er imponert av hennes innsikt i vanskelige tema som død og begravelse. Liker også hennes beskrivelse av de ulike personer i serien. En bok jeg anbefaler

T
Toril – 15.10.2018

– Liebhaberne

I
Ingibjörg Þorleifsdóttir – 24.09.2018

– Liebhaberne

T
Toril Jenssen – 20.09.2018

– Liebhaberne av Anne B Ragde

L
Linda – 06.09.2018

– En god etterkommer av de andre.Klarte ikke legge den fra meg.

A
AKSP – 07.08.2018

– Troe det hadde vært fordel å ha lest Berlinerpopplene først. Galleriet stammer derfra!

E
Elsa Wilson – 06.06.2018

– Kjekk og lettlest bok, koselig å få en fortsettelse på de andre bøkene. Koste meg

E
Elsa Wilson – 06.06.2018

– Like god som de andre bøkene, lettleste og fengende

G
Grethe Johansen – 21.01.2018

– Bra som alltid! Blir dratt inn i handlingen, og kan nesten ikke "løsrive" meg fra lesingen.. Venter bare på fortsettelsen..

V
Vicky – 31.12.2017

– Etter å ha lest meg gjennom de fire første bøkene om Neshovd-familien og tatt dem imot med begeistring, ble jeg sørgelig skuffet over den femte og hittil siste boka. Her er for mye overfladisk gnål om shopping og andre intetsigende detaljer til at jeg greier å ta den helt seriøst. Så en eventuell sjette bok kjøper jeg ikke. Det virker som om forfatteren er i ferd med å skrive seg tom.

T
Torill – 27.11.2017

– Veldig bra. Håper på fortsettelse.

A
Anne Margrethe Kindberg – 02.11.2017

– En herlig bok om folket på Neshov. Gleder meg til neste bok!

A
Aud Gunhild – 01.11.2017

– Enda en flott fortelling om folkene på Neshov - og livet i sin alminnelighet. Ikke lett å legge fra seg denne, så den "varte" altfor kort. Vi får håpe Anne B. Ragde allerede har tenkt på en fortsettelse! Vi vil gjerne høre mer om Torunn og de andre :)

K
Kari Fredriksen – 01.11.2017

– Min vurdering er nok ikke like høy som bokklubbens

G
Gro Helen Bøe – 01.11.2017

– Nok en fantastisk bok om folkene på Neshov. Venter på neste bok i serien:)

A
Ann-Karin Sagbakken – 01.11.2017

– Lettlest , god bok Gleder meg til neste .

L
Lisbeth Gregersen – 31.10.2017

– Liebhaberne

L
Liv Kirsten Hetland – 31.10.2017

– Liebhaberne

Å
Åse Karin Killingberg Brørvik – 31.10.2017

– Veldig fengende fra første side. Typisk Anne B. Ragde🤗

T
Tove N Gundersen – 31.10.2017

– Hyggelig gjensyn m Neshovfolket. Venter på neste bok dem.

U
Utne – 31.10.2017

– Man blir så glad i menneskene på Neshov takket være forfatterens evne til å gjøre dem levende og ekte. Håper på en fortsettelse

B
Bjørg Wærnes – 31.10.2017

– Samme gode fortellerstilen! Så flott å få vite litt om fortsettelsen i livene til Margido,Torunn,Krumme,Erlend og de andre 🤗 Blir lykkelig når jeg setter meg og leser bøkene til Anne B Ragde❤️

G
Gro Rognmo – 31.10.2017

– Nydelig bok, fantastisk fortellerevne, rørende personskildringer.

T
Tove Anette Thoresen – 30.10.2017

– Spennende fortsettelse, godt å få følge fam videre Venter spent på neste bok ...

V
Vivi Øverland – 30.10.2017

– Bra, men litt vel mange detaljer..

E
Edith Helene Gjesdahl – 30.10.2017

– Jeg simpelthen elsker Neshovd-bøkene, og Liebhaberne fortsetter i samme sti som de andre fire bøkene. Jeg prøver å holde litt igjen, slik at jeg kan få nyte boken så lenge som mulig. :-)

E
Ellen Kristoffersen – 30.10.2017

– En like fengslende fortelling om Neshov familiemedlemmene som de foregående. Håper det blir flere bøker fra Ragde om Neshov-slekten .

M
Margaret Seim – 30.10.2017

– Familien på Neshovd

T
Trude – 30.10.2017

– Flott skrevet, men kjedelig bok :-(

B
Berit J. Pettersen – 30.10.2017

– Nydelig bok, ikke til å legge fra seg! Men litt for kort på slutten, savnet et gjenforeningsselskap på Neshov med alle (med strek under) tilstede, + Kai Roger (!)

G
Grete Omland Moe – 30.10.2017

– Godt skrevet Artig å følge personene videre 👍👍

E
Else Nygaard – 30.10.2017

– Jeg likte boka kjempegodt. Nydelig beskrivelser av hvordan det kan føles å bo på gamlehjem og av hans forhold til Torunn. Godt skrevet og nydelig innhold.

A
Aase Irene Løver Johansen – 30.10.2017

– Spennende, godt skrevet

D
Dorthe – 30.10.2017

– Nok en fin bok om Neshovd familien. Litt trist denne gangen. Venter spent på en til.

T
Tove Røgeberg – 30.10.2017

– Spennende , hva skjer? Litt langtekkelig det som skjer i Danmark. Margidos pertentlighet er interessant å få med seg.

Å
Åse Manum Hesthagen – 30.10.2017

– God bok, vanskelig å legge fra seg

K
Kjellaug Nesvik – 30.10.2017

– Flott bok av Anne B. Ragde, der en lever seg lett inn og bare må lese mer! Håper på fortsettelse.

M
Martha Berit – 30.10.2017

– Liebhaberne

B
Birgit Sørensen – 30.10.2017

– Toppers! Varm og engasjerende. Kan gjerne få en oppfølger eller to....

K
Kari Krogsrud – 30.10.2017

– Velskrevet som de øvrige bøkene fra Ragde. Gleder meg til fortsettelsen, regner med det kommer en bok til.....Har blitt glad i alle personene i familien fra Neshov. Trist at Margido døde.

A
Aud Ingrid – 30.10.2017

– Jeg klarte ikke å legge boka fra meg! Jeg måtte følge dem alle til siste side, gråt litt, humret og levde meg inn i situasjonene. Jeg vil ha mer!

K
Kaja – 30.10.2017

– Herlig lesing. Blir jo glad i hele denne gjengen.

L
Linda Loktu – 30.10.2017

– Ubeskrivelig godt skrevet. Hvordan får du det til, Anne B. Ragde? Gi oss mer om disse vennene våre, er du snill!

T
Torill Sandbye – 29.10.2017

– Bra

M
May Øien – 27.10.2017

– En bok jeg likte godt. Rørende, vemodig og morsom imellom. En fin blanding av sorg og glede.

T
Thorhild Leirvaag – 27.10.2017

– Velskrevet bok. Ho må berre komme igang med neste bok i serien. Lurer på kordan det går me Torunn og de andre.

K
Katrin Mauritzen – 27.10.2017

– Lieebhaberne

S
Sigrid – 27.10.2017

– Æ elske å lese om Neshov-familien, og har akkurat lest ferdig Liebhaberne. Ho Ragde e bare så god å skrive. Æ sluke hver side og kan ikkje fort nok bla om førr å få med mæ alt som skjer. I fare førr å gjenta mæ sjøl......ho Ragde e knakanes go å skrive👍 Skriv mer om Neshovfamilien, pliiiiiis🙏

B
Berit Samuelsen – 27.10.2017

– Herlig! Skulle ønske det kom mange fortsettelser

J
Judith S.N. – 27.10.2017

– Fabelaktig bok, og samtidig trist. Venter bare på fortsettelsen om hvordan det går med Neshov-folket! Håper ikke det blir for lenge å vente...

V
Vanja Strindeberg – 26.10.2017

– Liebhaberne

J
Jennifer Martin – 26.10.2017

– Litt deprimerende

E
Ernst Kvæle – 24.10.2017

– Jeg er en stor fan av Neshov bøkene, og dette var nok et hyggelig gjensyn med folkene på og rundt gården.

K
Karen-Sofie Bergersen – 12.10.2017

– Boken er lettlest og en fin fortsettelse, men jeg venter på mer........

T
Tove Saghaug – 05.10.2017

– Flott bok i serien om Neshov, håper på en snarlig fortsettelse

G
Gry Flaskerud – 28.09.2017

– Nok en frydefull bok- elsker skrivemåten❤️

I
Ingjerd – 18.09.2017

– Jeg er veldig begeistret over Neshov-serien. Har hørt rykter om at det kommer flere, håper det er sant 😀

B
Bodil – 13.09.2017

– Kjempefin bok om Neshovfolket 😊👍 Håper på fortsettelse 😉

M
Marie Nordvik,Trondheim. – 13.09.2017

– Som vanlig en meget god bok. Er veldig glad for at det er mulighet for at Anne B.Ragde skriver minst en bok til i serien om familien Neshov.

U
Unni B – 10.09.2017

– Innertier! Gleder meg til neste!

R
Ruth Anselmi – 06.09.2017

– Jag är glad, att jag kann köpa böker til Sveits .Servisen äro optimal.Hoppas det blir mera böker om Neshov Familien. Ruth Anselmi

S
Solveig Nordli – 31.08.2017

– Nydelig bok. Kosa meg med hver side. Måtte begrense meg for ikke å bli ferdig med boka for fort. Så for meg alle personene, stedene, kjente luktene. Anne, du har skrevet en nydelig bok, venter på fortsettelsen!

L
Lise – 30.08.2017

– Storkoste meg, gleder meg til neste bok...

R
Randi Haavik – 29.08.2017

– Liebhaberne

B
Berit S. Reinton – 29.08.2017

– Anne B. Ragde har en utrolig fantasi og fortellerevne

L
Liv – 29.08.2017

– Denne traff meg mitt i hjertet, herlg

I
Ingunn Hukkelberg – 29.08.2017

– Liebhaberne

E
Else-Mona – 21.08.2017

– Dette var en hyggelig leseopplevelse. Her fikk vi Tormod sin versjon av historien. Gleder meg til neste

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 26.06.2017

– Menneskene på Neshov er mennesker vi bryr oss om og har blitt glade i. En etter en har vi lært dem å kjenne og endelig har turen kommet til Tormod. Det som i de første bøkene framsto som en merkelig gammel mann som viste seg å være halvbror til sine egne «sønner» kommer nå endelig fram med sin historie. For selvsagt ligger det en sterk historie bak Tormods skjebne. Det er tross alt Anne B. Ragde vi har med å gjøre

Oppdag mer

Bøker som ligner på Liebhaberne:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jakten
Ny!

Jakten

Bernard Minier
Paperback 
229,-
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv