Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Slutten på historien

«... dramatisk, troverdig og spennende. (...) Uansett har det vært en sann svir av en leseopplevelse å være med Jan Guillou til veis ende. For en skarp iakttaker, for en historieforteller.or en skarp iakttaker, for en historieforteller.»

Tor Hammerø, Nettavisen

Vi er kommet frem til nittitallet og tiende og siste bok i Det store århundret! Gå ikke glipp av den fantastiske slutten på Jan Guillous suksess-serie. Etter nesten femti år i eksil vender tidligere SS-offiser Harald Lauritzen tilbake fra sitt tilfluktssted i Argentina. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Vi er kommet frem til nittitallet og tiende og siste bok i Det store århundret! Gå ikke glipp av den fantastiske slutten på Jan Guillous suksess-serie. Etter nesten femti år i eksil vender tidligere SS-offiser Harald Lauritzen tilbake fra sitt tilfluktssted i Argentina. Hjemkomsten vender opp ned på livet til Lauritzen-familien. Onkel Harald er nemlig fortsatt nazist. 1990-tallet er en tid dominert av økonomiske kriser. Sosialdemokratiet som samfunnsmodell svekkes. Samtidig øker fremmedfrykten og høyreekstremismen. Der 1900-tallet slutter, begynner en helt ny æra - som viser at vi ikke har lært noe av historien.
Det store århundret er Jan Guillous mest omfattende prosjekt noensinne. Serien tar for seg 1900-tallet der vi følger familien Lauritzen gjennom flere generasjoner. Med Slutten på historien setter han punktum for et imponerende verk som har satt spor hos en stor og trofast leserskare.
«[D]ekalogen er et formidabelt verk, der ringreven Guillou viser en imponerende innsikt i forrige århundrets viderverdigheter.» Cathrine Krøger, Dagbladet
«... dramatisk, troverdig og spennende. (...) For en skarp iakttaker, for en historieforteller.» [Terningkast 5] Tor Hammerø, Nettavisen

Medlemsvurdering:
Jeg har lest alle bøkene til Jan Guillou i denne serien. Alle har vært fantastiske, og denne siste er ikke noe unntak. Det har vært spennende å lese om alle i Lauritzen-familien, og vi får jo ikke flere om denne familien, men jeg vil fortsette å kjøpe bøkene til Guillou, som jeg har gjort i flere tiår.

Arne Metzner

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Språk
Bokmål
ISBN
9788241953071
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Slutet på historien
Serie
Det store århundret 10

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... dramatisk, troverdig og spennende. (...) Uansett har det vært en sann svir av en leseopplevelse å være med Jan Guillou til veis ende. For en skarp iakttaker, for en historieforteller.or en skarp iakttaker, for en historieforteller.»

Tor Hammerø, Nettavisen

«... dekalogen er et formidabelt verk, der ringreven Guillou viser en imponerende innsikt i forrige århundrets viderverdigheter.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Kunders vurdering

A
Arne Metzner – 08.02.2022

– Jeg har lest alle bøkene til Jan Guillou i denne serien. Alle har vært fantastiske, og denne siste er ikke noe unntak. Det har vært spennende å lese om alle i Lauritzen-familien, og vi får jo ikke flere om denne familien, men jeg vil fortsette å kjøpe bøkene til Guillou, som jeg har gjort i flere tiår.

M
Merete – 13.01.2021

– En fin og god avslutning på en familiekrøniker som egentlig aldri trengte å slutte. Det vil bli et savn å vente på en ny bok som ikke kommer.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Slutten på historien:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv