Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Solens triumf

«En tykk murstein av en underholdningsroman og en sann svir av en spenningsbok - Wilbur Smiths 30.roman på norsk er ren leselykke for oss som liker den slags.»

Drammens Tidende

Året er 1884 og handlingen åpner i Khartoum, der Den blå Nilen møter Den hvite Nilen. Opp floden kommer dampskipet "Intrepid Iris", under kommando av Ryder Courtney. Han har sine rikdommer knyttet til byen, der uro og frykt hersker. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Året er 1884 og handlingen åpner i Khartoum, der Den blå Nilen møter Den hvite Nilen. Opp floden kommer dampskipet "Intrepid Iris", under kommando av Ryder Courtney. Han har sine rikdommer knyttet til byen, der uro og frykt hersker. Nordfra er emir Osman Atalan og hans hær underveis for å hindre europeerne i å flykte nordover. Det kommer til voldsomme kamper, der byen så å si legges i grus, mens den britiske guvernørens to unge døtre blir bortført til et harem som dervisjens fanger.

Wilbur Smith er født i Zimbabwe i 1933. Siden 1964 har han vært fulltids forfatter. Han er en av verdens mest leste forfattere av førsteklasses spenning, oversatt til 26 språk og står jevnlig på bestselgerlistene i en lang rekke land.

Wilbur Smith har skrevet 12 bøker om familien Courtney: Ung manns land, Torden over landet, En spurv til jorden, Brennende kyst, Sverdets makt, Svart hevn, Dødens time, Dolket, Rovfuglene, Monsun, Blå horisont og Solens triumf.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
543
ISBN
9788202756994
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
The triumph of the sun
Format
21 x 13 cm
Serie
Ballantyne 5
Courtney 12

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En tykk murstein av en underholdningsroman og en sann svir av en spenningsbok - Wilbur Smiths 30.roman på norsk er ren leselykke for oss som liker den slags.»

Rune Larsstuvold, Drammens Tidende

Kunders vurdering

b
bokglad – 10.11.2009

– Wilbur Smith er en forfatter med en sjelden evne til å beskrive et fremmed kontinent og en annen tid på en måte som virkelig river leseren med. I denne beretningen om den britiske nasjonens nederlag i Sudan på slutten av 1800-tallet, får vi både en menneskelig og en historisk bit av den voldsomme afrikanske historien. Vi møter igjen de to sagnomsuste familiene Courtney og Ballantyne, gjengangere i Smiths forfatterskap. Dermed er det duket for nok et eventyrlig og lidenskapelig krigs- og kjærlighetsdrama fra en av verdens mest leste forfattere. Det er en roman som trollbinder og fanger, og som jeg satt oppslukt med i timesvis. Den er fargerik og spennende, og verd å lese.

L
Lene – 10.09.2009

– I denne boken følger vi familien til en britisk guvernør på slutten av 1800-tallet. Kampene herjer på ved Nilens bredder, og dette byr på mange utfordringer og traumatiske hendelser for hele familien. Når byen de bor i blir angrepet blir guvernøren angrepet, og brutalt drept. Hans tre døtre blir splittet fra hverandre, og de vet lite om hva som venter dem, og om de noen gang kommer til å se hverandre igjen. To av jentene blir ofre for en arabisk emir og den eldste blir nødt til å leve som fristelsespike for denne mannen. Heldigvis har alle jentene venner som er der og støtter dem så godt de kan. Dette er min første bok av Wilbur Smith. Jeg har både lest og hørt mye bra om hans bøker og forventningene til boken var store. Jeg må dessverre si at jeg ble veldig skuffet over boken. Handlingen fenger meg ikke, og jeg synes det er vanskelig å følge med i historien. Selv om det skjer mye i boken synes jeg den mangler ordentlige spenningstopper, og det er ingen ting med historien som virkelig fenger meg. Dette gjør at boken ikke får noen toppkarakter fra min side.

K
Karolinex – 21.08.2008

– Denne gangen er året 1884 og handlingen starter i Khartoum, hvor Den blå Nilen møter Den hvite Nilen. Under kommando av Ryder Courtney kommer dampskipet "Intrepid Ibis" opp av floden. Fra nord kommer emir Osman Atalans hær for å hindre europeerne i å flykte nordover. I denne boken møter man igjen familiene Courtney og Ballantyne, som alltid går igjen i Smiths forfatterskap. Nok et eventyrlig og lidenskapelig krigs- og kjærlighetsdrama som er fra en av verdens mest leste forfattere. Dette er den tolvte boken om Courtney-familien. Dette er en roman som trollbinder og fanger deg fra og med første stund du leser den. Dette er en bok jeg anbefaler!

k
kr. – 25.07.2005

– Dette er en eventyrlig roman innenfor den virkelighetsbaserte underholdningslitteraturen, spent opp på et bredt og utrolig fargerikt lerret. Her er mange flotte personer, aromatiske og eksotiske miljøer, høydramatiske episoder, blod, svette, tårer, vold og manndom, ørkenliv og soldatliv, kameler og ville dyr, lojalitet og forrdæri. Her er sjarmerende, handlekraftige, morsomme og intelligente menn og vakre, forførende, og tapre kvinner, heftige følelser, kultur og kulturkamp og kulturforskjeller, samvelde- og imperie- og Afrikahistorie. Den har absoloutt alt man kan forlange av en underholdningsroman. Den gir seg ikke ut for å være til annet enn til virkelighetsflukt, men som virkelighetsflukt er dette en uslåelig leseglede.

f
f. – 24.07.2005

– Wilbur Smith er en forfatter med en sjelden evne til å beskrive et fremmed kontinent og en annen tid på en måte som virkelig river leseren med. I denne beretningen om den britiske nasjonens nederlag i Sudan på slutten av 1800-tallet, får vi både en menneskelig og en historisk bit av den voldsomme afrikanske historien. Vi møter igjen de to sagnomsuste familiene Courtney og Ballantyne, gjengangere i Smiths forfatterskap. Dermed er det duket for nok et eventyrlig og lidenskapelig krigs- og kjærlighetsdrama fra en av verdens mest leste forfattere. Det er en roman som trollbinder og fanger, og som jeg satt oppslukt med i timesvis. Den er fargerik og spennende, og verdt å lese.

A
ArneZ – 26.06.2005

– I consider Wilbur Smith as Africa's all time best writer or novelist. The Triumph of the Sun just goes to add to the accolades from his other bestselling novels. This great historical fiction is set in The Sudans when it was gripped by the rebellion against the ruling Egyptian Khedive and the British by The Madhi or "Expected One" who in 1881 deemed himself a religious prophet who Allah had chosen to purify the Islamic faith, a rebellion which saw the creation of a vast Islamic state from the Red Sea to Central Africa by preaching the omnipotence of the Qur'an, utilizing internal class struggles, and by successfully organizing his "ansar" or military. To have a better feel of the story, I suggest you also read Wilbur Smith's other books such as "When the Lion Feeds", "Blue Horizon" etc.
One thing I am sure is that whether this is your first Wilbur Smith novel or just another, you are certainly going to enjoy the story.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Solens triumf:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv