Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den andre døden

roman

«I jødisk tradisjon heter det at et menneske dør to ganger. Den første døden kommer når hjertet slutter å slå, den andre når navnet på den døde nevnes for siste gang.»

Det står en kvinne foran en familiegrav på Vestre gravlund allehelgensaften. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag
«I jødisk tradisjon heter det at et menneske dør to ganger. Den første døden kommer når hjertet slutter å slå, den andre når navnet på den døde nevnes for siste gang.»

Det står en kvinne foran en familiegrav på Vestre gravlund allehelgensaften. Hun er eneste etterkommer etter farens søskenflokk på sju. De som ligger i graven er i ferd med å bli slukt av den store glemselen. Bare kvinnen, den eneste etterkommeren, kan holde minnet om de døde levende enda en liten stund.

«Den andre døden» utspiller seg i en epoke da to verdenskriger, jobbetid og økonomisk krise formet livsvilkårene. Med forankring i etterlatte papirer, fotoalbum og minner dikter Kjersti Ericsson fram ni liv, sine egne besteforeldres liv og livet til hvert av de sju barna deres. Det er en fortelling om tuberkulose og tidlig død, om overmot og fall, og om smerte som overføres mellom generasjoner. Men dypest sett er det en fortelling om minne og glemsel, om sorg over alt som forsvinner, og om drømmen om å gi det lille livet det bestandiges varighet.

Medlemsvurdering:
Kjersti Ericsson skriver om egen familie og hvordan tuberkulosen tok halve søskenflokken til faren. Boka skildrer en del av Norgeshistorien som kanskje virker hakket mer relevant etter to år med pandemi; tuberkulosens grep om både familier og dagligliv og om sanatorier og de ulike grepene som ble iverksatt for å hindre smitte. Boka tar for seg hvordan sykdom og død også preger de etterlatte. Sorg, savn, minner om døde og minner som smuldrer opp til fragmenter. Her dukker parallellen opp til den andre døden; i jødisk tradisjon dør man to ganger. Første gang når hjertet slutter å slå. Annen gang når navnet sies for siste gang. Boka er vanskelig å legge fra seg og anbefales på det sterkeste!

Hanna H. Berdahl

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
221
ISBN
9788249524792
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

H
Hanna H. Berdahl – 27.04.2022

– Kjersti Ericsson skriver om egen familie og hvordan tuberkulosen tok halve søskenflokken til faren. Boka skildrer en del av Norgeshistorien som kanskje virker hakket mer relevant etter to år med pandemi; tuberkulosens grep om både familier og dagligliv og om sanatorier og de ulike grepene som ble iverksatt for å hindre smitte. Boka tar for seg hvordan sykdom og død også preger de etterlatte. Sorg, savn, minner om døde og minner som smuldrer opp til fragmenter. Her dukker parallellen opp til den andre døden; i jødisk tradisjon dør man to ganger. Første gang når hjertet slutter å slå. Annen gang når navnet sies for siste gang. Boka er vanskelig å legge fra seg og anbefales på det sterkeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den andre døden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv