Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Som pesten

roman

«Det ligger en imponerende research bak alle detaljene som framstilles troverdig og autentisk. Det hadde vært troverdig også med færre detaljer. Når dette likevel blir en bladvender er det fordi det er driv i fortellingen, fordi den er nyansert, fordi vi utfordres eksistensielt i ordets dypeste forstand. Og altså spennende.»

Adresseavisen

En epidemi truer med å utrydde millioner. Snart er det for sent.
Den danske legen Karoline Branner har knapt rukket å ankomme Genève og den nye jobben som koordinator i WHOs avdeling for pandemibekjempelse, før en ny og dødelig influensa bryter ut. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En epidemi truer med å utrydde millioner. Snart er det for sent.
Den danske legen Karoline Branner har knapt rukket å ankomme Genève og den nye jobben som koordinator i WHOs avdeling for pandemibekjempelse, før en ny og dødelig influensa bryter ut. Først i Danmark, og så sprer den seg gradvis kloden rundt.

Den idealistiske Karoline settes på sitt livs prøve. Den grusomme influensaen er ikke den eneste kraften hun slåss mot, for bak lukkede dører utspiller det seg en voldsom økonomisk og politisk kamp som etter hvert får dødelige konsekvenser. I tillegg har hun problemer på hjemmefronten, og hun må kjempe for å holde sammen et umulig kjærlighetsforhold.

Som pesten er en stor fortelling om et av de verst tenkelige scenarioer: Hvordan reagerer vi dersom et dødelig virus truer med å utrydde millioner? Treffer vi de rette valgene? Og hva betyr det for hver og én av oss?

«Det ligger en imponerende research bak alle detaljene som framstilles troverdig og autentisk. Det hadde vært troverdig også med færre detaljer. Når dette likevel blir en bladvender er det fordi det er driv i fortellingen, fordi den er nyansert, fordi vi utfordres eksistensielt i ordets dypeste forstand. Og altså spennende.» Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Hanne-Vibeke Holst viser seg igjen som danskenes svar på Steven Spielberg.» Weekendavisen

«Budskapet står skrevet i neon i Hanne-Vibeke Holsts kaldblodige skrekkvisjon av Spanskesyken 2.0. Romanen er velkomponert og grundig researchet med foten på gasspedalen og begge hender på rattet. Som pesten styrer fremragende. En effektiv og velsmurt fortellermaskin med sterke følelser og gearet med passende skift fra figur til figur, også i form av velopplagte kapittelopptakter og bratte cliffhangere.» Information

«Som Pesten er en muskuløs spenningsroman, der virkeligheten møter fiksjon, og der forfatteren åpenbart har hatt stor glede av å leke med flere handlingstråder, og er verdt størrelsen sin. Klassisk Hanne-Vibeke Holst ... Med en fortellerglede som - unnskyld uttrykket - smitter.» Berlingske

«Ekstremt underholdende.» Kristeligt Dagblad

«Man kan ikke annet enn å beundre Holsts gjennomarbeidede roman.» Ekstra Bladet

«Innhold til en spenningsfilm av internasjonalt kaliber.» Nordjyske

«Energisk og udiskutabelt underholdende katastroferoman.» Jyllands-Posten

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205511958
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Som pesten

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det ligger en imponerende research bak alle detaljene som framstilles troverdig og autentisk. Det hadde vært troverdig også med færre detaljer. Når dette likevel blir en bladvender er det fordi det er driv i fortellingen, fordi den er nyansert, fordi vi utfordres eksistensielt i ordets dypeste forstand. Og altså spennende.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

Kunders vurdering

H
Harald K – 02.03.2020

– På en liten gård i Ukraina slår noen ender seg ned i en dam som brukes som drikkevann for grisene - og så ruller det sakte, men sikkert i gang. Velskrevet og troverdig roman om en influensapandemi som sprer skrekk blant helsepersonell og uroer selv WHO. Her utleveres også legemiddelindustrien, som bare postulerer at det tar lang tid å framstille en vaksine og hvor dyr den er og hvem skal betale for den? I utkanten av dette er det noen som ser sitt snitt til å tjene grovt på opplysninger om hva WHO kommer til å beslutte seg for, og skildringen av hvordan små maktmennesker ter seg internt i WHO, er ganske kostelig – eller harmelig – alt etter som hvordan man ser det.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Som pesten:

Se flere

Logg inn

Handlekurv