Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Som pesten

roman

«Det ligger en imponerende research bak alle detaljene som framstilles troverdig og autentisk. Det hadde vært troverdig også med færre detaljer. Når dette likevel blir en bladvender er det fordi det er driv i fortellingen, fordi den er nyansert, fordi vi utfordres eksistensielt i ordets dypeste forstand. Og altså spennende.»

Adresseavisen

Den danske legen Karoline Branner har knapt rukket å ankomme Genève og den nye jobben som koordinator i WHOs avdeling for pandemibekjempelse, før en ny og dødelig influensa bryter ut. Først i Danmark, og så sprer den seg gradvis kloden rundt. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Den danske legen Karoline Branner har knapt rukket å ankomme Genève og den nye jobben som koordinator i WHOs avdeling for pandemibekjempelse, før en ny og dødelig influensa bryter ut. Først i Danmark, og så sprer den seg gradvis kloden rundt.Den idealistiske Karoline settes på sitt livs prøve. Den grusomme influensaen er ikke den eneste kraften hun slåss mot, for bak lukkede dører utspiller det seg en voldsom økonomisk og politisk kamp som etter hvert får dødelige konsekvenser. I tillegg har hun problemer på hjemmefronten, og hun må kjempe for å holde sammen et umulig kjærlighetsforhold.


Som pesten er en stor fortelling om et av de verst tenkelige scenarioer: Hvordan reagerer vi dersom et dødelig virus truer med å utrydde millioner? Treffer vi de rette valgene? Og hva betyr det for hver og én av oss?

«... vi utfordres eksistensielt i ordets dypeste forstand.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Hanne-Vibeke Holst er tilbake! Les den!»
Femina

«Budskapet står skrevet i neon i Hanne-Vibeke Holsts kaldblodige skrekkvisjon av Spanskesyken 2.0 ... grundig researchet med foten på gasspedalen og begge hender på rattet.»

Information«Energisk og udiskutabelt underholdende katastroferoman.»
Jyllands-Posten

«Klassisk Hanne-Vibeke Holst.»

Berlingske«... danskenes svar på Steven Spielberg.»

Weekendavisen«Innhold til en spenningsfilm av internasjonalt kaliber.»

Nordjyske«Man kan ikke annet enn å beundre Holsts gjennomarbeidede roman.»

Ekstra Bladet«Som pesten styrer fremragende. En effektiv og velsmurt fortellermaskin med sterke følelser og gearet med passende skift fra figur til figur, også i form av velopplagte kapittelopptakter og bratte cliffhangere.»

Information«Som Pesten er en muskuløs spenningsroman, der virkeligheten møter fiksjon, og der forfatteren åpenbart har hatt stor glede av å leke med flere handlingstråder, og er verdt størrelsen sin. Klassisk Hanne-Vibeke Holst ... Med en fortellerglede som - unnskyld uttrykket - smitter.»

Berlingske«Ekstremt underholdende.»
Kristeligt Dagblad

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
799
ISBN
9788205523005
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Som pesten
Format
21 x 13 cm
Serie
Gyldendal pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det ligger en imponerende research bak alle detaljene som framstilles troverdig og autentisk. Det hadde vært troverdig også med færre detaljer. Når dette likevel blir en bladvender er det fordi det er driv i fortellingen, fordi den er nyansert, fordi vi utfordres eksistensielt i ordets dypeste forstand. Og altså spennende.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

Kunders vurdering

H
Harald K – 02.03.2020

– På en liten gård i Ukraina slår noen ender seg ned i en dam som brukes som drikkevann for grisene - og så ruller det sakte, men sikkert i gang. Velskrevet og troverdig roman om en influensapandemi som sprer skrekk blant helsepersonell og uroer selv WHO. Her utleveres også legemiddelindustrien, som bare postulerer at det tar lang tid å framstille en vaksine og hvor dyr den er og hvem skal betale for den? I utkanten av dette er det noen som ser sitt snitt til å tjene grovt på opplysninger om hva WHO kommer til å beslutte seg for, og skildringen av hvordan små maktmennesker ter seg internt i WHO, er ganske kostelig – eller harmelig – alt etter som hvordan man ser det.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Som pesten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
 
X
Ny!

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-
 

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Dalen

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Skår

Bret Easton Ellis
Innbundet 
393,- 449,-

Ekko

Lena Lindgren
Paperback 
229,-

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Handlekurv