Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Gul bok

«Zeshan Shakar står fram som en forfatter av de sjeldne: Han har et rikt stoff fra ulike kulturer, setter et skarpt blikk på omgivelsene og skriver med humor, alvor og varme. Romanen 'Gul bok' innbyr til lesning i ett sug.»

VG

"Gul bok" er utkastet til statsbudsjett og resultatet av alle departementsansattes iherdige innsats i spennet mellom politikeres visjoner og virkelighetens begrensninger. Mani er nyutdannet økonom og har nettopp fått jobb i Oppvekstdepartementet. Les mer

379,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
"Gul bok" er utkastet til statsbudsjett og resultatet av alle departementsansattes iherdige innsats i spennet mellom politikeres visjoner og virkelighetens begrensninger. Mani er nyutdannet økonom og har nettopp fått jobb i Oppvekstdepartementet. Han er en ung mann som bor sammen med faren sin i en leilighet på Haugenstua, og som har en kjæreste han tror han skal gifte seg med. Helst ville han ha brukt evnene sine i det private næringsliv, der prestisjen og pengene sitter, for han er smertelig klar over at både kjæresten og miljøet rundt ham bare ser med forakt på «offentlig sektor». Lavt lønnet er det også. Den nye jobbtilværelsen innebærer tilpasning til helt nye verdiskalaer, der en gammel leilighet i Gamlebyen er mer ettertraktet enn Manis nye, og dyre, leilighet på Skillebekk, og der Manis faste kebabsjappe er «genuin» og rangeres høyere enn Theatercaféen. Samtidig blir Mani også en stolt bidragsyter til det store felles prosjektet som kalles Staten.
"Gul bok" er en roman om klasse og tilhørighet, om livet vi lever og rammene rundt det. Det er også en fortelling om hvor man kommer fra og hvor man er på vei. Det er langt fra Haugenstua til Y-blokka.

Medlemsvurdering:
Dette er en bok helt i toppsjiktet! Den er fantastisk skrevet med bruk av humor, og dypt alvor. Boka kommer inn på klasseskiller i samfunnet, kulturforskjeller og betydningen av det å høre til. Boka beskriver utrolig godt ulike personligheter, tanker og følelser, og situasjoner vi alle kan kjenne oss igjen i. Bør leses av ALLE!

Tine B.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242185099
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Zeshan Shakar står fram som en forfatter av de sjeldne: Han har et rikt stoff fra ulike kulturer, setter et skarpt blikk på omgivelsene og skriver med humor, alvor og varme. Romanen 'Gul bok' innbyr til lesning i ett sug.»

Guri Hjeltnes, VG

«Et fortellertalent utenom det vanlige. [...] Med Gul bok viser Shakar at Tante Ulrikkes vei på ingen måte var noe blaff, men snarere starten på et stadig mer lovende forfatterskap.»

Erlend Lisberg, Bergens Tidende

«... blodet bruser i brystet og tårene lurer i øyekroken... scenene han skriver frem er komplekse bilder av en virkelighet som aldri er entydig. »

Knut Hoem, nrk.no

Kunders vurdering

T
Thea – 06.02.2023

– Anbefales!

J
John R – 23.09.2021

– Leseverdig. Annerledes måte å skrive på!

G
Gunn Nøstdal – 29.06.2021

– En veldig god oppfølger til «Tante Ulrikkes vei». Gir et godt bilde av spagaten norskfødte barn av innvandrere står i.

K
Kirsten S – 11.10.2020

– Veldig bra!

T
Tine B. – 11.10.2020

– Dette er en bok helt i toppsjiktet! Den er fantastisk skrevet med bruk av humor, og dypt alvor. Boka kommer inn på klasseskiller i samfunnet, kulturforskjeller og betydningen av det å høre til. Boka beskriver utrolig godt ulike personligheter, tanker og følelser, og situasjoner vi alle kan kjenne oss igjen i. Bør leses av ALLE!

M
Monica Hordnes – 26.09.2020

– Historien i seg selv er lite drivende og man leser egentlig bare videre fordi man har kjøpt en bok til 350kr (som jeg ikke synes den var verdt). Man får bare dukket rett under overflaten av de to livene hovedpersonen lever i hverdagen før boken er over. Definitivt min største bokskuffelse hittil. Boka ble også solgt inn mye pga forfatters forrige bok og det burde vært et varseltegn. Hvis ikke en bok kan stå for sitt eget innhold men må selges på den forrige suksessen så sier det vel litt. Det er forøvrig ikke forfatters feil men de som selger boken.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 02.07.2020

– Som debutant må de fleste si seg fornøyd om de selger noen hundre eksemplarer og kanskje får en anmeldelse i en avis. For Zeshan Shakar fortonte det seg ganske annerledes. Landets gjeveste debutantpris, over et år på bestselgerlistene og 150 000 solgte eksemplarer er de færreste forunt. Men det stoppet slett ikke der, romanen ble dramatisert og satt opp på teater og den ble delt ut til alle landets 169 stortingsrepresentanter. Tante Ulrikkes vei gikk rett inn i vår kollektive bevissthet som en bok vi alle bør ha lest. Med det bakteppet var det med en viss spenning jeg tok fatt på Gul bok. Var det én viktig historie Shakar hadde på hjertet, eller var Tante Ulrikkes vei et nytt stort og viktig forfatterskap vi så smått hadde blitt kjent med? Jeg trengte heldigvis ikke mange sidene for å se hvor det bar. Det kommer ikke du til å trenge heller, i Gul bok følger Zeshan Shakar så til de grader opp det han startet med i Tante Ulrikkes vei. Dette er nok en viktig bok. 169 stortingsrepresentanter og minst 150 000 andre har en ny strålende leseopplevelse i vente.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gul bok:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv