Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

AART

en metode for trening i sosial kompetanse

God sosial kompetanse er viktig for å unngå ensomhet, rus, og utfordrende atferd. Men hvordan kan sosial kompetansetrening bidra til å gjøre hverdagen lettere for barn og unge som strever med å tilpasse seg sine sosiale omgivelser?
ART (Aggression Replacement Training) har gjennom de siste 15 årene blitt implementert i en lang rekke barnehager, skoler og barnevernsinstitusjoner over hele Skandinavia. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
God sosial kompetanse er viktig for å unngå ensomhet, rus, og utfordrende atferd. Men hvordan kan sosial kompetansetrening bidra til å gjøre hverdagen lettere for barn og unge som strever med å tilpasse seg sine sosiale omgivelser?
ART (Aggression Replacement Training) har gjennom de siste 15 årene blitt implementert i en lang rekke barnehager, skoler og barnevernsinstitusjoner over hele Skandinavia.

Programmet består av trening i henholdsvis sosiale ferdigheter, sinneregulering og moralsk resonnering, en kombinasjon som har dokumentert god effekt på klassemiljø og utfordrende atferd.

I denne reviderte versjonen (AART - Adapted Aggression Replacement Training) er programmet oppdatert ut fra nyere forskning, tilpasset en skandinavisk hverdag og tilrettelagt for flere alders- og diagnosegrupper. Forfatterne gir en grundig presentasjon av selve programmet og inngående innføring i sentrale begreper som aggresjon, moral, sosial kompetanse, motivasjon, generalisering og implementering.

Boka er godt egnet både for AART-trenere og studenter som arbeider med tilstøtende temaer innen helse- og sosialfag, psykologi og spesialpedagogikk.

Medlemsvurdering:
Dette er en bok jeg har brukt som pensum i utdanningen min som vernepleier. Gjennom boken har jeg fått en stor forståelse og for hver enkel komponent som benyttes i denne metoden. Boken gir en konkret innføring av metoden og viser ulike eksempler som kan brukes i denne treningen. Det er en bok som inneholder mange sosiale ferdigheter og hvordan man går frem på den enkelte treningen. Sinnereguleringen er nøye beskrevet fra ulike trigger til selvevaluering. Delen av boken som omhandler moralsk resonnering har mange gode eksempler , men kan være litt vriene når de skal gjennomføres. Boken er et godt verktøy og utarbeidet av dyktige mennesker som jeg har vært så heldig å gått i opplæring hos. En god egenskap forfatterne har er engasjerende...

Marianne Røksland

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
232
ISBN
9788215020754
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
26 x 19 cm

Kunders vurdering

M
Marianne Røksland – 26.01.2016

– Dette er en bok jeg har brukt som pensum i utdanningen min som vernepleier. Gjennom boken har jeg fått en stor forståelse og for hver enkel komponent som benyttes i denne metoden. Boken gir en konkret innføring av metoden og viser ulike eksempler som kan brukes i denne treningen. Det er en bok som inneholder mange sosiale ferdigheter og hvordan man går frem på den enkelte treningen. Sinnereguleringen er nøye beskrevet fra ulike trigger til selvevaluering. Delen av boken som omhandler moralsk resonnering har mange gode eksempler , men kan være litt vriene når de skal gjennomføres. Boken er et godt verktøy og utarbeidet av dyktige mennesker som jeg har vært så heldig å gått i opplæring hos. En god egenskap forfatterne har er engasjerende...

Oppdag mer

Bøker som ligner på AART:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Handlekurv