Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Arbeiderklassen

visjoner om en annen verden

Har ikke arbeiderklassen lenger visjoner om et annet samfunn? Det er dette Peder Martin Lysestøl prøver å finne svar på når han tar oss med på en reise i arbeiderklassens historie. Arbeiderklassen i Norge ble en politisk kraft i årene etter 1905. Les mer

369,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 313,-
Har ikke arbeiderklassen lenger visjoner om et annet samfunn? Det er dette Peder Martin Lysestøl prøver å finne svar på når han tar oss med på en reise i arbeiderklassens historie. Arbeiderklassen i Norge ble en politisk kraft i årene etter 1905. Økonomiske kriser hadde kastet arbeidere ut i arbeidsløshet og fattigdom. Var dette et liv for mennesker? Svaret på spørsmålet var visjoner om et helt annet samfunn - sosialismen. I mange tiår var sosialismen målet både for fagbevegelsen og de sosialistiske partiene. Etter den russiske revolusjonen vedtok Det Norske Arbeiderpartiet at revolusjonen sto på dagsordenen - også i Norge.

Peder Martin Lysestøl er sosialøkonom med økonomiske systemer som spesialfag. Når han diskuterer utviklingen av den norske arbeiderklassen fram til i dag, er det på bakgrunn av de samfunnsmessige endringene som har skjedd. Han viser at globaliseringen av kapitalismen har ført med seg store politiske endringer. Det er arbeidere ved fabrikkene i land som Kina, India og Filippinene som i dag står i spissen for opprøret mot kapitalismen gjennom streikekamper og protester.

Etter studieopphold i flere tidligere koloniland og møter med sosialister i disse landene reiser Lysestøl spørsmålet: Hva skjer når arbeiderklassen i de gamle industri.landene og den tredje verden møtes? Kan de en dag samles om en felles visjon? Vil kampen for sosialismen igjen bli en kraft som truer det kapitalistiske systemet?

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
374
ISBN
9788256024872
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
22 x 14 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Arbeiderklassen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Lupus
99,-

Lupus

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
99,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv