Gigantsalget er utvidet: inntil -70% på varer!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Bergverk i Norge

kulturminner og historie

Bergverksdrift har en lang historie i Norge. Det er registrert steinalderbrudd fra Søgne i sør til Gamvik i nord. I dansketiden ble bergverksdrift på jern, kobber og sølv en viktig næring. Senere ble gruvedrift en del av industrialiseringen og moderniseringen av Norge. Les mer

549,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 466,-
Bergverksdrift har en lang historie i Norge. Det er registrert steinalderbrudd fra Søgne i sør til Gamvik i nord. I dansketiden ble bergverksdrift på jern, kobber og sølv en viktig næring. Senere ble gruvedrift en del av industrialiseringen og moderniseringen av Norge. Mineralindustrien er fortsatt en levende næring som sysselsetter folk og skaper verdier mange steder i landet.
Bergverksdriften har etterlatt mange kulturminner av vidt forskjellig type: Gruver og skjerp, kulturlandskap med dammer, vannrenner og tufter av bygninger og maskinanlegg, rester av smelteovner, heistårn og andre tekniske installasjoner over og under jord, brakker, verksteder, kontorer og direktørboliger, små og store samfunn med bygningsmiljøer som spenner fra arbeiderboliger til kirker. Bergstaden Røros og bergstaden Kongsberg er sterkt preget av sin fortid som gruvebyer, likeså verks-samfunn som Løkken, Folldal og Sulitjelma.
Boka er en kunnskapskilde for folk som interesserer seg for bergverkshistorie og kulturminner. Den er dessuten gjennom over 500 foto og 100 kart, en visuell presentasjon av en særpreget verden av kulturminner, knyttet til en av våre eldste næringssektorer. Alle landets fylker og Svalbard er representert med i alt omkring 100 lokaliteter. I tillegg gir boka en generell oversikt over næringens utvikling i ulike perioder.
Boka er skrevet av en gruppe fagfolk ved Norsk Bergverksmuseum på Kongsberg. Prosjektgruppa har omfattet historikere, arkeologer og geologer. Prosjektet har vært støttet av Nærings- og fiskeridepartementet.

Medlemsvurdering:
En virkelig god bog. Kan kun varmt anbefale denne, man kommer rundt i Norges historie og kulturminner, så har dette din interesse så køb bogen du vil ikke fortryde det.

Sonja Larsen

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
430
ISBN
9788245020885
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
31 x 22 cm

Kunders vurdering

S
Sonja Larsen – 21.03.2017

– En virkelig god bog. Kan kun varmt anbefale denne, man kommer rundt i Norges historie og kulturminner, så har dette din interesse så køb bogen du vil ikke fortryde det.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bergverk i Norge:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv