Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Bysants' historie

Ny utgave av selve storverket om det gamle Bysants!

Her fortelles den storslagne, begivenhetsrike og blodige historien om Det bysantinske riket, fra dets begynnelse i år 330 e.Kr., da Konstantin den store flyttet keiserrikets hovedstad fra Roma til en gammel gresk havneby i Lilleasia, Bysants, senere kalt Konstantinopel, og i dag Istanbul. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 381,-
Ny utgave av selve storverket om det gamle Bysants!

Her fortelles den storslagne, begivenhetsrike og blodige historien om Det bysantinske riket, fra dets begynnelse i år 330 e.Kr., da Konstantin den store flyttet keiserrikets hovedstad fra Roma til en gammel gresk havneby i Lilleasia, Bysants, senere kalt Konstantinopel, og i dag Istanbul. Vi følger historiens første (og lengste) kristne herredømme gjennom århundrers vekst og fremgang, til de siste heroiske dagene da Bysants måtte se seg endelig slått av tyrkerne, i 1453.
Den bysantinske kulturen, med sin skjønne billedkunst, sine mosaikker og ikoner, sin praktfulle arkitektur og sin særpregede kirkemusikk og retoriske tradisjon, begynte sin blomstring i det vi tenker på som folkevandringstiden og fortsatte å blomstre i Europas middelalder og langt inn i renessansen. Samtidig med voldsomme indre og ytre stridigheter, og opprivende motsetninger mellom ulike fortolkere av kristendommens sanne natur, leste man fortsatt i Bysants de gamle greske filosofer og vitenskapsmenns skrifter, og man videreførte antikke tradisjoner innen kunst og tenkning.
Det er en myte at antikken gikk tapt etter Hellas' storhetstid og Romerrikets undergang. En slik antagelse bygger på manglende kjennskap til den rike bysantinske kulturen, som i glansperioden spredte seg over et veldig område rundt Middelhavet.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
437
ISBN
9788253043470
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
A short history of Byzantium
Format
25 x 18 cm
Nr
8207542

Kunders vurdering

E
Elise Weseth – 05.05.2023

– Boka er overraskende lettlest, med aktuelle fotografier. Mitt eksemplar er dessverre skjemmet av litt utydelig tekst, bokstavene "flyter" litt ut. Håper ikke det gjelder alle bøkene. Nå ser jeg dessuten at prisen er satt ned betydelig i forhold til det jeg ga for boka. Godt kjøp.

G
Gerd Løkke – 21.09.2022

– Holder på å lese den nå.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bysants' historie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv