Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Driftige bergenskvinner

Bergen kvinnesaksforenings historie

Bergen Kvinnesaksforening ble stiftet av samfunns.engasjerte kvinner og menn i 1885. Foreningen startet som en filial av Norsk Kvinnesaksforening. Men det passet bergenserne dårlig å være underlagt hoved. Les mer

349,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Bergen Kvinnesaksforening ble stiftet av samfunns.engasjerte kvinner og menn i 1885. Foreningen startet som en filial av Norsk Kvinnesaksforening. Men det passet bergenserne dårlig å være underlagt hoved.staden. I 1888 ble foreningen etablert som en selvstendig organisasjon.
1880-årene var en livlig tid med mye nytt. Skolevesen og kommunikasjoner ble bygd ut. Tradisjonelle ordninger i arbeidsliv og politikk ble rokket ved, problemer ble stilt under debatt. Bergen var i 1880-årene en politisk radikal by med stor oppslutning om det nye partiet Venstre der mange ble medlemmer i Kvinnesaksforeningen.
Dette er den første samlede presentasjon av Bergen Kvinne.saksforenings historie og er et nybrottsarbeid basert på det et variert kildemateriale. De første 50 årene av foreningens .historie var preget av kampen for stemmerett for kvinner, for rett til utdanning og arbeid. Mye ble vunnet på .nasjonalt plan og lokalt. Foreningen bygde seg et eget hus. Men i de vanskelige 1930-årene falt medlemstallet og foreningen gikk inn. Den ble gjenopptatt som en ekte datter av den nye kvinnebevegelsen i 1970-årene med mange tiltak og aksjoner for selvbestemt abort, barnehageplasser og en likestillingslov. Fortsatt er foreningen livskraftig i byen. Bergen Kvinnesaksforenings historie er en del av kvinnehistorien og en del av Bergen bys historie.
Hovedforfattere og redaksjon av boken er historikerne Anne- Hilde Nagel og Ingeborg Fløystad og mangeårige tidligere leder av foreningen Kari Hop Skiftesvik.

Detaljer

Forlag
Bodoni
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
290
ISBN
9788284032283
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Driftige bergenskvinner
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Driftige bergenskvinner:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv