Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Gaven

utvekslingens form og årsak i arkaiske samfunn

Gaven har som tema de sosiale implikasjonene av gaveutveksling i arkaiske samfunn. Boken har relevans langt utover antropologisk tenkning som akademisk disiplin, nettopp slik som Mauss selv i boken bidrar både til komparativ filologi, sosialfilosofi, politisk tenkning og generell sosiologi. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 254,-
Gaven har som tema de sosiale implikasjonene av gaveutveksling i arkaiske samfunn. Boken har relevans langt utover antropologisk tenkning som akademisk disiplin, nettopp slik som Mauss selv i boken bidrar både til komparativ filologi, sosialfilosofi, politisk tenkning og generell sosiologi. Boken egner seg for studenter og lærere i disse fagene samt i religionsvitenskap.

Oversettelse og etterord ved Thomas Hylland Eriksen.

Nr. 26 i Cappelens upopulære skrifter.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
235
ISBN
9788245600391
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1995
Format
20 x 13 cm
Serie
Cappelens upopulære skrifter 26

Kunders vurdering

L
Lillemo – 19.07.2007

– Denne boken er en klassiker innen sosialantropologi og for mange studenter et av de første møtene med faget. Den gjør rede for forfatterens syn på hvordan gaven fungerer i det sosiale liv i ulike samfunn og til ulike tider. Boken er full av eksempel på hvordan og med hvilken funksjon gaveutveksling kan foregå og viser hvordan vårt eget samfunn er en del av "empirien" og kan analyseres antropologisk. Boken er lettlest og underholdende. Det er en styrke i boken at den ikke stiller "oss" og "de andre" mot hverandre som gjensidige utelukkende grupper. Den anbefales både for studenter innen faget og for mennesker som liker å lese om ulike teorier om fenomen i eget og andre samfunn.

s
svartbein – 24.12.2005

– Dette er en av de store klassikerne innen sosialantropologien. Boka bruker eksempler fra det Mauss kaller arkaiske samfunn for å finne likheter og forskjeller som går igjen ved gaveutveksling i forskjellige kulturer. De grunnleggende prinsippene som ligger til grunn ved gaveutveskling kan få vidt forskjellige utslag i forskjellige kulturer, og resultere i skikker som vi finner både fascinerende og mildt latterlige. Vårt vestlige samfunn slipper heller ikke unna analysen, og teorien i denne boka kan være lett å gjenkjenne i dagliglivet, som plikten til å gjengjelde gaver.
Essayet er utstyrt med et vell av utfyllende fotnoter, slik at det er mulig å fordype seg i ting man finner interessante, men som ikke er hovedpoeng i teksten.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gaven:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lemen
99,-

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
99,- 249,-
Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv