Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Gjennom kjøttet

disseksjonen og kroppens kulturhistorie

Med kunnskap og nysgjerrighet undersøker Gjennom kjøttet disseksjonen av menneskekroppen; en omdiskutert og feiret praksis gjennom mange hundre år. Med utgangspunkt i blant annet Leonardo da Vincis anatomiske tegninger og Rembrandts malerier fra disseksjonsbordet, viser forfatteren hvilken rik kunstnerisk produksjon som springer ut fra disseksjonen. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 254,-
Med kunnskap og nysgjerrighet undersøker Gjennom kjøttet disseksjonen av menneskekroppen; en omdiskutert og feiret praksis gjennom mange hundre år. Med utgangspunkt i blant annet Leonardo da Vincis anatomiske tegninger og Rembrandts malerier fra disseksjonsbordet, viser forfatteren hvilken rik kunstnerisk produksjon som springer ut fra disseksjonen. Den medisinske behandlingen av kroppen er utgangspunktet for det han skriver om Shakespeare, Baudelaire, Wergeland og Frostenson, om Orlan og Andres Serrano, og om film og tv: Riget, X Files og CSI.
Har den døde kroppen rettigheter? Er den døde kroppen fritt vilt? Sentralt i dette verket er også synet på kropp og identitet gjennom tidene - er det grenser for hva vi kan utsette kroppen for? Hvordan var og er forholdet mellom medisin, forskning, religion, moral og anstendighet?
Gjennom kjøttet er en levende og svært original framstilling av den døde kroppen som gjenstand for vitebegjær, tabuisering og ikke minst stor inspirasjon.


Fra anmeldelsene:
"et vakkert monster av en bok, et flekket, formalinstinkende mesterverk"
TROND BERG ERIKSEN, MORGENBLADET

"En encyklopedisk galskap. Mer!"
IVO DE FIGUREIDO, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, AFTENPOSTEN

"Overdådig storverk om disseksjonens plass i vestlig kulturhistorie"
ARNE HUGO STØLAN, KRITIKERNES FAVORITTER 2009, VG

"sjelden har et mer komplekst og underlig prosjekt sett dagens lys her ti lands ... et kunnskapsrikt glansnummer av en bok"
SIGRUN HODNE, STAVANGER AFTENBLAD

"en rik, lærd og svært god bok ... et stort lerret av enormt fascinerende stoff, et stoff som gjør at vi forstår mer, ikke bare av vår historie, men kanskje først og fremst av vår samtid"
ANNE KVEIM LIE, TIDSSKRIFT FOR DEN NORSKE LEGEFORENING

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
777
ISBN
9788249517046
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
15 x 22 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gjennom kjøttet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv