Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Myter og merkedager

Hver eneste av årets dager har forgreninger bakover i kulturhistorien. Noen er kjente merkedager: Helligtrekongersaften, Sankthans og Olsok, mens andre er delvis glemte, som helgendagene for Magnus, Hallvard og Sunniva. Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Hver eneste av årets dager har forgreninger bakover i kulturhistorien. Noen er kjente merkedager: Helligtrekongersaften, Sankthans og Olsok, mens andre er delvis glemte, som helgendagene for Magnus, Hallvard og Sunniva.

Det er på høy tid at betegnelsen merkedager ikke lenger bare innbefatter middelalderens helgener, praktiske råd og varsler for årstiden, men inkluderer nyere tradisjoner, som Earth Hour (26. mars) og Verdens bokdag (23. april). Dessuten .ns det noen helt spesielle dager, feiret kun av de særeste blant oss, men nettopp derfor er de desto mer interessante, som «Pi-dagen» (14. mars), Verdens sykkeldag (3. juni) og Verdens sjakkdag (20. juli). Mer selvfølgelige merkedager hos oss er samenes nasjonaldag (6. februar), den norske epledagen (17. oktober), og minnedagen for terroren 22. juli. Boken tar også med årsdager for norske storheter som Snorre Sturlason, Klosterlasse og Hans Nielsen Hauge, så vel som noen merkedager i andre religioner.

Terje Nordby forteller de ofte overraskende og dramatiske fortellingene bak merkedagene, og setter dem i en historisk sammenheng. Kriteriene for utvalget er at dagene blir feiret, har vært feiret eller er i ferd med å bli feiret - og at hver eneste av dem er interessant å lese om!

Medlemsvurdering:
Dette er en bok som søsteren min ønsket seg, men hun fant den ikke i bokhandlene hun var i. Da jeg så at dere hadde den i Bokklubben så kjøpte jeg den og ga den til henne i julegave. Hun ble veldig overrasket fordi jeg hadde fått tak i den og ble kjempe fornøyd og glad for gaven.

Marie Nannestad

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
460
ISBN
9788282656863
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
25 x 18 cm

Kunders vurdering

M
Marie Nannestad – 06.02.2024

– Dette er en bok som søsteren min ønsket seg, men hun fant den ikke i bokhandlene hun var i. Da jeg så at dere hadde den i Bokklubben så kjøpte jeg den og ga den til henne i julegave. Hun ble veldig overrasket fordi jeg hadde fått tak i den og ble kjempe fornøyd og glad for gaven.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Myter og merkedager:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
363,- 399,-
 

1793

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv